Φάνης Μουρατίδης: Ο γνωστός “Μπαμπά μην τρέχεις”, ο έρωτας με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και το “ναι” στον Παπακαλιάτη

Φάνης Μουρατίδης: Ο Θεσσαλονικιός ηθόποιος, που γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Βόρεια Έλλαδα, είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιόυς της γενιάς του. Είτε στο θέατρο είτε στο σινέμα, μετράει άπειρες συμμετοχές με μεγάλη επιτυχία. Πατέρας δυο αγοριών του Έκτορα και του Αλέξανδρου, που έχει αποκτήσει μαζί με τον έρωτα της ζωής του, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Φέτος, συμμέτεχει στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “MAESTROS” στο Mega.

Φάνης Μουρατίδης: Τα πρώτα χρόνια στην τηλεόραση

-Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν ένας μικρός ρόλος στη σειρά Γεώργιος Βιζυηνός: Η σιωπή των αγγέλων.

-Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004 όταν πρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην δραματική σειρά Έτσι Ξαφνικά σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

-Το 2007-8 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά “Μπαμπά μην τρέχεις” μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους , στο MEGA. Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία “Ποιος μας πιάνει” το 2008.

-Το 2009 εμφανίστηκε στις “Επτά Θανάσιμες Πεθερές” και σε δύο ιστορίες της σειράς “Εργαζόμενη Γυναίκα”.Την ίδια χρόνια, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί  με την Παναγιώτα Βλαντή στην κωμική οικογενειακή σειρά “Μ+Μ”.

-Δύο χρόνια μετά,  έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην κωμική σειρά “Κλινική Περίπτωση” ενώ την περίοδο 2014-2015 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς “Μοντέρνα Οικογένεια”.

-Το 2018 πρωταγωνίστησε μαζί με την Φιόνα Γεωργιάδη στην ερωτική τηλεταινία “Η γεύση της αγάπης”.Ενώ την ίδια χρονιά, υποδυόταν τον τηλεοπτικό γιο του Γιάννη Μπέζο πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά “Πέτα τη Φριτέζα”. 

Φάνης Μουρατίδης: Ο κινηματογράφος και το θέατρο

-Το 2003 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Γαμήλια νάρκη”. Το 2006 έλαβε μέρος σε δύο κινηματογραφικές παραγωγές. Από τη μία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Παναγιώτα Βλαντή στην ταινία “Πέντε λεπτά ακόμα” ενώ την ίδια συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Το κορίτσι”.

-Ακολούθησε ένα μικρός ρόλος στην ταινία “Bank Bang” το 2008 ενώ το 2009 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ράντου στην ταινία που έγραψε η ίδια με τίτλο “Πεθαίνω για σένα”. Ακολουθεί η ταινία του Χριστόφορου ΠαπακαλιάτηΑν”.

-Οι επόμενες κινηματογραφικές του συμμετοχές ήταν στις ταινίες “Amore mio” το 2015 και “Τζαμάικα” το 2017.

Φάνης Μουρατίδης: Η τηλεοπτική συνεργάσια και ο έρωτας με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Υπενθυμίζουμε ότι το 2007 η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνίστησαν μαζί στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Μπαμπά, Μην Τρέχεις». Από τη συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε κι ένας μεγάλος έρωτας.

Σε μια συνέντευξη της, αποκάλυψε πως ένα ταξίδι στα Χανιά την έφερε κοντά με τον Φάνη Μουρατίδη. «Είχαμε πάει στα Χανιά για τα γυρίσματα της σειράς ”Μπαμπά μην τρέχει”, μαζί με τον σκηνοθέτη, οι τρεις μας. Φτάνοντας στα Χανιά κάτι είχε γίνει με το ξενοδοχείο, που δεν θυμάμαι, και δεν υπήρχαν δωμάτια και μείναμε σε μια σοφίτα που είχε δύο δωμάτια. Εγώ με τον Φάνη μείναμε στο ίδιο δωμάτιο περίπου, ήταν λες και το έκανε ο σκηνοθέτης μας επίτηδες».

Φάνης Μουρατίδης: «Στον Χριστόφορο δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, λες ακαριαία “ναι”»

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη νέα τηλεοπτική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά και για τον ίδιο τον δημιουργό,στην κάμερα της εκπομπής “Ελένη” στο MEGA.
«Όταν είσαι περήφανος για τη δουλειά που έχεις κάνει, τότε θέλεις πιο πολύ να το μοιραστείς. Φεύγει από το κομμάτι της υποχρέωσης για τη δουλειά και πάει στη χαρά να το μοιραστώ μαζί με τους άλλους, να πω στον κόσμο ότι αυτή τη δουλειά την αγαπώ, την πιστεύω και αξίζει να την απολαύσετε» είπε.

Ο Φάνης Μουρατίδης αποκάλυψε ότι είπε αμέσως το «ναι» στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.
«Με πήρε ο Χριστόφορος, μου πρότεινε τον ρόλο και είπε κατευθείαν “ναι”. Μου λέει “Δεν θες να διαβάσεις πρώτα το κείμενο;” και είπα όχι. Στον Χριστόφορο δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, λες ακαριαία “ναι”. Είναι χαρά να δουλεύεις μαζί του, είναι σπουδαίας συνεργάτης, είναι “μαέστρος” σε όλα από την παραγωγή μέχρι την επικοινωνία. Είναι παντού, δεν μεταφέρει το άγχος του σε κανέναν, ακούει τους πάντες, είναι αφοσιωμένος, 100% εκεί» εξομολογήθηκε.

«Ο Χριστόφορος είναι ένας δημιουργός που ξέρει ότι ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτόν. Όταν κάνεις ένα τέτοιο προϊόν σε ένα τέτοιο επίπεδο, θέλει γενναιότητα και ωριμότητα. Ο Χριστόφορος είναι στην πιο ώριμη φάση του. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει, νοιάζεται και φροντίζει τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες του. Είναι πολυεργαλείο. Τα κάνει όλα αγόγγυστα, χωρίς παράπονο» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Φάνης Μουρατίδης ανέφερε ότι ήταν μοναδική εμπειρία για εκείνον τα γυρίσματα στους Παξούς.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του