Ευγενία Δημητροπούλου: Η υιοθεσία της κόρης, ο ρόλος που την ανέδειξε, οι Νύφες του Μανουσάκη και η επιτυχία στον Ήλιο

Eυγενία Δημητροπούλου: H αγαπημένη ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, όταν την ανακάλυψε η διευθύντρια κάστινγκ την περίοδο που η νεαρή κοπέλα συμμετείχε ερασιτεχνικά στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου και ομολογουμένως ήταν συγκλονιστική καθώς συνδυάζει μια εύθραυστη ομορφιά με περίσσιο ταλέντο.Μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Λαμία, στις 9 Απριλίου του 1984 ενώ τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στον Πύργο Ηλείας.

Ευγενία Δημητροπούλου: Η καριέρα στην τηλεόραση

Η αποθεώση έγινε στην σειρά το «Νησί» και με τον πολύ δυνατό ρόλο της «Άννας», αλλά και της «Αλέξις», εγγονής της «Άννας», που έρχεται από την Αγγλία στην Σπιναλόγκα για να ανακαλύψει την ιστορία της οικογένειάς της.Πρωταγωνιστούσε και στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, «Ήλιος». H ίδια έχει δηλώσει σχετικά με τον ρόλο της Λήδας: «Με κέρδισε πολύ η ιστορία. Έχουμε μια υπέροχη ιστορία να διηγηθούμε με γρήγορες εναλλαγές και πολλές ανατροπές. Μέτρησε πολύ αυτό όπως επίσης και το σύνολο των συντελεστών. Υπέροχοι καλλιτέχνες απαρτίζουν αυτή τη δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό».

Ευγενία Δημητροπούλου: Ποτέ δεν ήμουν εξωστρεφές παιδί

Η Ευγενία Δημητροπούλου καταφέρνει να απασχολεί για τις ερμηνείες της κυρίως στο θέατρο, στον κινηματογράφο, μα και με τις σχεδόν σπάνιες, αλλά πάντα ξεχωριστές τηλεοπτικές εμφανίσεις της.Παράλληλα με την υποκριτική σπούδασε νομικά και κατατάσσεται ως μια από τις πλέον ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Η ίδια έχει πει αναφερθεί για την ζωή της: « Ήρθα στην Αθήνα στα 18 μου για να σπουδάσω στη Νομική. Ήδη είχε μπει μέσα μου το μικρόβιο του θεάτρου από το σχολείο. Αλλά πολύ δειλά. Ποτέ δεν ήμουν το πολύ εξωστρεφές παιδί που θα έκανε παραστάσεις μόνο του, παρόλο που αυτό ήθελα. Το είχα ήδη καταλάβει. Φοβόμουν πάρα πολύ, με την έννοια ότι δεν είχα κάποιον να με συμβουλεύσει ή να με καθοδηγήσει. Ξεκίνησα λοιπόν να παίζω στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου, με είδαν κάποιοι άνθρωποι και μου πρότειναν κάποιους μικρούς ρόλους και κάποια στιγμή αποφάσισα να σπουδάσω σε δραματική σχολή. Φυσικά χρωστάω πολλά στον Μανούσο Μανουσάκη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου έδωσε τηλεοπτικό ρόλο και στον Δημήτρη Μαυρίκιο που με έβγαλε στο Εθνικό Θέατρο».

Συνεχίζοντας η Ευγενία Δημητροπούλου έχει πει: «Νομίζω ότι όταν με καλούσαν σε κάστινγκ έβλεπαν τη διαθεσιμότητα μου και τη διάθεση μου να δουλέψω και να μάθω. Ξέρετε, με το που βρισκόμουν πάνω στη σκηνή ή μπροστά σε μια κάμερα αυτομάτως σταματούσε ο χρόνος, σταματούσε οτιδήποτε. Το ‘χω ακόμα αυτό και χαίρομαι που το διατηρώ. Έχω πάθος με τη δουλειά μου.

Κι εγώ και τα αδέλφια μου μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι όπου μας έλεγαν «να κάνετε αυτό που θέλετε, να κάνετε αυτό που λέει η καρδιά σας». Ποτέ δεν έφεραν εμπόδιο ή δεν εκφράστηκαν αρνητικά.Ίσα-ίσα που με υποστήριξαν», τόνισε στο Gala.

Ευγενία Δημητροπούλου: Η προβολή που δεν την νοιάζει

Η ίδια είχε αναφερθεί πως πότε δεν την ένοιαξε η δημοσιότητα παρά μόνο η δουλειά της:«Δεν είχα αυτή την ανάγκη. Η τηλεόραση είναι μέρος της δουλειάς ενός ηθοποιού, μαζί με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ανάλογα την περίπτωση καλούμαστε να είμαστε στο ένα ή στο άλλο. Τα αγαπώ όλα το ίδιο. Επειδή προέρχομαι από την περιφέρεια και μεγάλωσα εκεί, ξέρω τι σημαίνει να κρατάς συντροφιά στον άλλο μέσα από την τηλεόραση. Εμείς εδώ στην Αθήνα το θεωρούμε δεδομένο ότι μπορεί να βγει κανείς έξω, να πάει στο θέατρο ή στο σινεμά. Η τηλεόραση για τους ανθρώπους που ζουν στην επαρχία και κατ’ επέκταση οι ηθοποιοί είναι η παρέα και η συντροφιά τους», έχει αναφέρει η Ευγενία Δημητροπούλου.

Ευγενία Δημητροπούλου: Προσωπική ζωή

Τον Ιούνιο του 2021, παντρεύτηκε τον νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη. Στις 4 Δεκεμβρίου 2021, ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, μια κόρη, υιοθετώντας ένα κορίτσι από την Σιέρα Λεόνε.

Η ηθοποιός, παραδέχτηκε ότι ήθελε πολύ να υιοθετήσει παιδί. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαι κοπέλα που έγινε μαμά στα 20. Το συζητήσαμε πάρα πολύ νωρίς το θέμα της υιοθεσίας στη σχέση μας με τον Στέλιο. Το θέλαμε και χωριστά. Όταν προχωρούσε η σχέση είπαμε ότι αυτή είναι η πρώτη επιλογή».

«Κάναμε διακρατική υιοθεσία. Η κόρη μας γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε. Τα διαθέσιμα παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγα γιατί δεν είναι νομικά διαθέσιμα. Γι’ αυτό και προωθείται η αναδοχή και όχι η υιοθεσία. Εγώ έψαχνα σαν τρελή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη νιώθεις ότι αυτό το πράγμα θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ώρα και βρέθηκε το παιδί ένιωσα ότι μπορώ να φτάσω εκεί κολυμπώντας. Εμάς η αξιολόγηση ξεκίνησε στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ψάχναμε σε ποια χώρα μπορούμε. Είπαμε ότι θα πάμε στην Αφρική γιατί είναι συγκεκριμένες οι χώρες που είναι ανοιχτές για υιοθεσία στην Ελλάδα… Αν δεν μυρίσεις τη Σιέρρα Λεόνε που μυρίζει όλη καμένο πλαστικό δεν μπορείς να καταλάβεις την τύχη σου που ζεις εδώ. Είναι πολύ εύκολο να κάνει έτσι ένα παιδάκι και να πιει μολυσμένο νερό. Αυτό που είπαμε είναι ότι σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και να γεννήθηκε, ό,τι χρώμα και να έχει. Ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας με ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μάρθα και ο Θανάσης, οι μοναδικοί Έλληνες πριν από εμάς. Είναι και η νονά της κόρης μας. Μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω να υιοθετήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι».

Όσο για τα συναισθήματά της όταν είδε για πρώτη φορά το κοριτσάκι της, η Ευγενία Δημητροπούλου είπε: «Την είδαμε και έλεγα “έγινα μάνα”. Εκείνη τη στιγμή η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν είχα δει από κοντά και εκεί χτυπάει η καρδιά σου».

Η ηθοποιός μίλησε και για την πιο δύσκολη στιγμή που έζησε μέχρι τελικά να καταφέρει να κρατήσει το παιδί της στην αγκαλιά της: «Λύγισα δύο φορές που αρρώστησε και με ενημέρωσαν. Μου έστειλαν γραπτό μήνυμα ότι το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ήθελα να πάω κολυμπώντας να της πάω ένα φάρμακο. Δεν μπορούσα να της στείλω ούτε μία κουκλίτσα γιατί θα την κρατούσε ο τελωνειακός».

Όσο για τη μετάβαση του μικρού κοριτσιού από την πρότερη κατάσταση σε αυτή που της εξασφάλισε η ηθοποιός μαζί με τον σύζυγό της: «Την πρώτη μέρα μας κοίταζε και από τη δεύτερη μέρα έγινε ένα χαμογελαστό παιδί. Στα βίντεο ήταν πολύ σοβαρή και με ρωτούσε η μαμά μου “θα χαμογελάσει ποτέ”. Στην αρχή έτρωγε πάρα πολύ γιατί δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι θα έχει τροφή. Γενικά καταλαβαίνει Ελληνικά, χαίρεται πάρα πολύ όταν λέει λέξεις».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του