Εθνική υπερηφάνεια: Τιμήθηκε ο τελευταίος εν ζωή ιππέας του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο 108 ετών Γεώργιος Κολιόπουλος

Γεώργιος Κολιόπουλος: Ο τελευταίος εν ζωή από τους ιππείς του 1940, είναι σήμερα 108 ετών. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι μνήμες από τον ελληνοιταλικό πόλεμο δεν σβήνονται από το μυαλό του σπουδαίου αυτού αγωνιστή, στον οποίο αποδόθηκε φόρος τιμής για τη γενναιότητα του.

Γεώργιος Κολλιόπουλος: Ο τελευταίος εν ζωή ιππέας του 40

Ομάδα Αανβίωσης ΕΣ 1940 αναφέρει σε ανακοίνωσή της … “Σήμερα είχαμε την ευλογία , στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του κου Σπ.Καλδή στην Τρίπολη , να απονείμουμε τιμητική πλακέτα και στον έτερο από τους δυο εναπομείναντες πολεμιστές του Έπους του 1940, λοχία Ιππικού ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟ ,108 ετών απο τα Κουβέλια Αρκαδίας.
Ο κος Γιώργος μας εντυπωσίασε με τη διαύγεια και την ευφράδεια του.
Μας εξιστόρησε την εποχή που υπηρετούσε στην Ίλη Βασιλικής Φρουράς, τις σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια, το άλογο , τη Ριρή, που του εμπιστεύτηκε ο βασιλέας Γεώργιος Β´ όταν επιστρατεύτηκε , όντας και ιπποκόμος του κατα τη θητεία του.
Μας διηγήθηκε τις περιπέτειες του από το μέτωπο όπου βρέθηκε με το 1ο Σύνταγμα Ιππικού!
ΕΦ´ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ!
Επίσης πλακέτες απονείμαμε στους βετεράνους:
Νικήτα Κωτσίου, ΕΚΣΕ (Κορέα)
Τιμολέοντα Ανδριόπουλο,ΕΚΣΕ(Κορέα)
Αθανάσιο Λογοθέτη , Κύπρος 1974
Ιωάννη Σίδερη , Κύπρος 1974
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”
Επίσης, ο Σύλλογος Ευζώνων ΠΣ, τονίζει: “Οι δράσεις αποτισης φόρου τιμής της αδελφου Ομάδας Αναβίωσης ΕΣ1940-41 συνεχίζονται!

Σήμερα η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς τιμηθηκαν για τις υπηρεσίες τους προς την Πατρίδα, στην Τρίπολη, ο τελευταίος εν ζωή ιππεας του ελληνοϊταλικού πολέμου, 2 βετεράνοι του ΕΚΣΕ από τον πολεμο της Κορεας και δύο βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ από την Κύπρο του 1974.
Δυστυχώς, ο εκπρόσωπος του ΣΕΠΦ, λόγω ατυχήματος την τελευταία στιγμη, δε μπόρεσε να παρευρεθεί, Αλλά ούτε να οργανωθεί η αντικατάστασή του. Δημήτρη, νταμάρι, ταχεία ανάρρωση!
Εμεις απλως ευχαριστούμε τους τιμηθεντες για όλα όσα προσέφεραν στην Πατρίδα!”

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του