Ελένη Προκοπίου: Παραμένει γοητευτική μέχρι σήμερα στα 84 της η χορεύτρια του ελληνικού κινηματογράφου

Μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς που είχαν ξεχωρίσει την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν η Ελένη Προκοπίου. Η χαρισματική ξανθιά, που μάγευε τον ανδρικό πληθυσμό και τράβαγε τα βλέμματα. Σήμερα, στα 84 της παραμένει εντυπωσιακή.

Ελένη Προκοπίου: Η star με το κοντό καρέ του ελληνικού κινηματογράφου

Γεννήθηκε το 1940 και από μικρή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Σπούδασε πλάι στη Μάρθα Καραγιάννη, με την οποία συμμετείχε ως παιδί σε σειρά παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αργότερα, η Ελένη Προκοπίου αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον Βαγγέλη Σειληνό σε παραστάσεις του θεάτρου, αλλά και στον κινηματογράφο.

Από τις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη σίγουρα ξεχωρίζουν η εξαιρετική κωμωδία «Οι κυρίες της αυλής», όπου ερωτεύτηκε τον τότε ζεν πρεμιέ Κώστα Πρέκα, αλλά και το εμβληματικό «Ραντεβού στον αέρα». Τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν η ταινία με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα, «Το κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας.

Πλέον αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, όμως πριν από μερικές εβδομάδες παρέα με τον συνάδελφό της Γιάννη Βογιατζή, εμφανίστηκαν στον επίσημο λογαριασμό της Φίνος Φιλμ για να δώσουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά.

Ελένη Προκοπίου: Δείτε πως είναι σήμερα

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του