Ειρήνη Κουμαριανού: Η γιαγιά του παρά πέντε, η συνεργασία με τη Βουγιουκλάκη και το άδοξο φινάλε στο νοσοκομείο

Ειρήνη Κουμαριανού: Έχει παίξει δίπλα σε όλα τα μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ αυτών και της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ο ρόλος που μας έκανε να την αγαπήσουμε και να τη θυμόμαστε μέχρι σήμερα είναι αυτός του Παρά Πέντε το 2004 μαζί με την τηλεοπτική της φίλη Θεοπούλα. Η γιαγιά Σοφία του Παρά Πέντε, κατά κόσμον Ειρήνη Κουμαριανού, ήταν από τους πιο αξιολάτρευτους χαρακτήρες στη σειρά και άφησε εποχή.

Ειρήνη Κουμαριανού: Λίγα λόγια

Γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι. Υπήρξε μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου και μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1951, πρωταγωνιστώντας σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου ενώ συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Είχε συμμετάσχει σε ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: “Ιστορία μιας ζωής”, “Κορίτσια για φίλημα” (1965), “Δάκρυα για την Ηλέκτρα” (1966), “Πολύ αργά για δάκρυα”, “Καπετάν φάντης μπαστούνι” (1968), “Η νεράιδα και το παλικάρι” (1969), “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”, “Κρίμα το μπόι σου” (1970), “Ο κατεργάρης”, “Η εφοπλιστίνα” (1971), “Η Μαρία της σιωπής”, “Στον αστερισμό της παρθένου” (1973), ενώ κατέγραψε και συμμετοχές στο ραδιοφωνικό “Θέατρο της Δευτέρας”.

Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως “Αναστασία” (1994), “Ο Πρίγκηπας” (1996), “Προδοσία” (1996), “Σαν αδελφές” (ΕΤ1 – 1998), “Alma libre” (2001) και “Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς”, ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις “Σαββατογεννημένες” του Γιώργου Καπουτζίδη.Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο (2005) για τη σειρά “Στο Παρά 5” του ίδιου σεναριογράφου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης από κοινού συμμετείχαν στην Ελληνοαμερικανική ταινία “Όπα!”.

Ειρήνη Κουμαριανού: Μια ζωή γεμάτη αγάπη

Η ζωή της Ειρήνης Κουμαριανού ξεκίνησε το 1931 στο Γαλάτσι. Υπήρξε σπουδάστρια του Ελληνικού Ωδείου όπου πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο, ξεκινώντας την καριέρα της το 1950 στον θίασο του Αδαμάντιου Λεμού. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Ειρήνη Κουμαριανού: Τι έλεγε για τον θάνατο;

«Ο θάνατος αγόρι μου είναι αλλουνού αρμοδιότητα, μην σε απασχολεί, ξέρει αυτός τι κάνει. Εμείς είμαστε αρμόδιοι για την ζωή μας. Να φροντίσουμε να την κάνουμε όσο πιο όμορφη γίνεται».

Αυτό πίστευε η Ειρήνη Κουμαριανού. Χαμογελαστή και χαρούμενη έφυγε από την ζωή στις 25 Ιανουαρίου του 2013, έπειτα από αρκετές μέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

Ειρήνη Κουμαριανού: Τι είπαν οι συνεργάτες της μετά το θάνατό της

Η απώλεια της Ειρήνης Κουμαριανού συγκλόνισε τον χώρο της υποκριτικής και ιδιαίτερα τους συμπρωταγωνιστές της στη δημοφιλή σειρά με τους οποίους είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Όλοι τους μέχρι και σήμερα αναφέρονται στον όνομα της με σεβασμό και γλυκύτητα, ενώ την περιγράφουν ως έναν άνθρωπο τρυφερό με πηγαία αίσθηση του χιούμορ. Ήταν για αυτούς μια παρουσία που προσέδιδε λάμψη στην σειρά αλλά και στην ζωή τους. Ήξερε ακριβώς πως τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο, γι’ αυτό και το προσέφερε.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του