Δύναμη Ψυχής: 15χρονη Χωρίς Άκρα Είναι Πρωταθλήτρια Στο Pole Dancing

Δύναμη Ψυχής: 15χρονη Χωρίς Άκρα Είναι Πρωταθλήτρια Στο Pole Dancing

Αν τον λέει η ψυχή και η καρδιά σου τότε όλα τα μπορείς.. Ας γνωρίσουμε την Francesca ένα 15χρονο κορίτσι που δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, χωρίς χέρια και χωρίς το ένα πόδι της είναι η πρωταθλήτρια του ακροβατικού pole dancing. Λατρεύει τον Χάρι Πότερ, τραγουδάει ποπ και πηγαίνει βόλτες με την καλύτερη της φίλη.

«Δεν ξέρω, αν το είδα πρώτα στα social media ή το ονειρεύτηκα» εξομολογείται το έφηβο κορίτσι. «Για το μόνο που είμαι σίγουρη, είναι ότι ένα πρωί ξύπνησα, πήγα στη μαμά μου και της είπα ότι θέλω να ξεκινήσω pole dancing».

Τρία χρόνια μετά, το 2021, έλαβε μέρος στο διαδικτυακό παγκόσμιο πρωτάθλημα pole και aerial που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλημάτων Επί Στύλου. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι pole dancers από όλον τον κόσμο ανέβασαν μικρά βίντεο από το πρόγραμμά τους, τα οποία αξιολόγησαν οι κριτές διαδικτυακά. Η Francesca Cesarini, η μόνη αθλήτρια με αναπηρίες που έχει τολμήσει μέχρι τώρα να αγωνιστεί στο pole dancing, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

«Διάλεξα το Pole Dancing επειδή με κάνει να νιώθω ελεύθερη», ανέφερε σε συνέντευξή της το νεαρό κορίτσι που έχει ένα προσθετικό πόδι. Ωστόσο, σε ηλικία 8 ετών, αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα προσθετικά χέρια, επειδή την ενοχλούσαν.

«Η Francesca είναι ένα κορίτσι που ξέρει τι θέλει. Θέλει να πετυχαίνει τους στόχους της. Της αρέσει όπως είναι. Ποτέ δεν είχε άκρα, όμως κάνει τα πάντα σαν να είχε. Και το κάνει χωρίς το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ», ανέφερε ο πατέρας της, Marco.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του