Δημήτρης Νικολαϊδης: Η σοβαρή ασθένεια, οι ενέσεις στα γυρίσματα και η μέρα που τράβηξε μόνος τα καλώδια που τον κρατούσαν στη ζωή

Δημήτρης Νικολαϊδης: Ο γνωστός ηθοποιός, γεννήθηκε το 1923 στη Μικρά Ασία και στην εφηβεία του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εννέα μέρες μετά τη γέννησή του θα αναγκαστεί να γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ορφάνιας αφού ο πατέρας του φεύγει από τη ζωή. Η ζωή του ποτέ δεν ήταν εύκολη όμως οι δυσκολίες και η φτώχεια δεν τον βάζουν κάτω και ούτε τον νίκησαν. Εξαιρετικός μαθητής γίνεται ένας από τους 30 αριστούχους που θα περάσουν με υποτροφία στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας και στη συνέχεια στη Νομική Αθηνών ενώ, από μικρός, διακρίνεται και στον στίβο. Είναι πάντοτε φωτεινό παράδειγμα για όλους, χαμογελαστός άνθρωπος και τον διακρίνει μεγάλο ήθος και συνέπεια.

Δημήτρης Νικολαΐδης: Από την νομική στην υποκριτική

Αν και ξεκίνησε σπουδές στη Νομική τελικά τον κέρδισε η υποκριτική, και ξεκίνησε να σπουδάζει στη σχολή του Κάρολου Κουν. Το 1944 έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο πλευρό του δασκάλου του και τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε πετυχημένους θιάσους. Δέκα χρόνια αργότερα κέρδισε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο.

Έπαιξε τον Ντιντή στην ταινία «Το κορίτσι της γειτονιάς» που προβλήθηκε το 1954.Από τότε δεν σταμάτησε να εργάζεται στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων έπαιξε στις ταινίες «Ζητείται ψεύτης», «Η Λίζα και η άλλη», «Βίβα Ρένα», «Η βουλευτίνα», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» και στην ταινία “Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά”.

Επίσης ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Έπαιξε στις σειρές «Εκείνες κι εγώ» και στη θρυλική ραδιοφωνική σειρά που έκανε πάταγο «Ο θυρωρός».

Δημήτρης Νικολαΐδης: Προσωπική ζωή

Υπήρξε παντρεμένος με τη Σούλη Σαμπάχ, ωστόσο δεν απέκτησε παιδιά. Η τραγουδίστρια είχε πει για τη γνωριμία τους:  «Εγώ τον Νικολαΐδη τον είχα δει στον «Κληρονόμο» με τη Μανωλίδου, την Αρώνη και τον Χορν. Νόμιζα ότι τον είχα δει και στην Αλεξάνδρεια με τον θίασο Λογοθετίδη. Είχα μπερδευτεί δηλαδή. Πηγαίνω στα καμαρίνια και καθώς τον βλέπω, του λέω: «Ηρθα». Μου λέει: «Ηρθες». Του λέω: «Αλεξάνδρεια». Μου λέει: «Αλεξάνδρεια». Ο Δημήτρης μού έπιασε αμέσως την κουβέντα.».

Στη συνέχεια βγήκαν όλοι μαζί στα μπουζούκια και από τότε ήταν αχώριστοι. Παντρεύτηκαν 20 ημέρες μετά τη γνωριμία τους, το καλοκαίρι του 1955, με κουμπάρους τους ηθοποιούς του θιάσου του Λογοθετίδη, και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού.

Δημήτρης Νικολαΐδης: Η σοβαρή ασθένεια και το τραγικό τέλος

Ο Νικολαϊδης από τα πρώτα χρόνια της ζωής του είχε διαγνωστεί με έλλειψη αντιθρυψίνης, ένα ένζυμο που βοηθούσε τη λειτουργία των πνευμόνων, για τον λόγο αυτό ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του,παρουσίασε επιπλοκές και η πολυαγαπημένη του σύζυγος είχε μετατρέψει το δωμάτιο του σε εντατική. Μετά από μια κρίση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα.

Υπέστη πολλαπλές ανακοπές και όταν οι γιατροί τον ξύπνησαν, τράβηξε ο ίδιος τα καλώδια που τον κρατούσαν στη ζωή και πέθανε. Όπως είχε πει η Σαμπάχ σε αφιερωμα της ΕΡΤ: Ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη στη ζωή της. «Δεν θα άκουγες ποτέ να φωνάξει, να σου αντιμιλήσει, να μη συμφωνήσει μαζί σου. Ήπιος και πράος χαρακτήρας. Ηταν κύριος», είχε αναφέρει.

Ο γνωστός ηθοποιός δεν ξεχάστηκε ποτέ και ζει μέχρι και σήμερα μέσα από τις ταινίες του.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του