Δημήτρης Αλεξανδρής: Ο ζεν πρεμιέ του Λόγω Τιμής, η γυναίκα της ζωής του και ο ρόλος στο Σασμό

Δημήτρης Αλεξανδρής: Ο αγαπημένος ηθοποιός μετρά πάνω από είκοσι έτη στην υποκριτική του καριέρα. Αν και συχνά κάνει διαλείμματα και δεν τον βλέπουμε στο γυαλί, το τηλεοπτικό κοινό δεν τον ξεχνά ποτέ και πάντα είναι αγαπητός. Ο ίδιος έχει παίξει στο αξέχαστο Λόγω Τιμής και μάλιστα όπως έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πιο κοντά από τους φίλους της άλλοτε παρέας του Λόγω Τιμής είναι με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο. Φέτος τον απολαμβάνουμε στον Σασμό σε έναν πολύ μυστήριο ρόλο.

Δημήτρης Αλεξανδρής: Οι μεγάλες διακρίσεις

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής (πραγματικό όνομα: Δημήτριος Πουρσανίδης, γενν. Πειραιάς,1970-) είναι Έλληνας ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Λόγω τιμής» τη σεζόν 1996-1997. Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και έχει προβληθεί σε επανάληψη αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

To 1995 κερδίζει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον ρόλο του στη ταινία “Με μια κραυγή”

Το 1996 κερδίζει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στα Κρατικό Βραβεία Κινηματογράφου .

To 1999 κερδίζει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον ρόλο του στη ταινία “Το καναρινί ποδήλατο”

Το 2000 κερδίζει το Βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στο Διεθνές φεστιβάλ Χαιντεραμπάτ.

Το 2013 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μάνος Κατράκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση “Κράμερ εναντίον Κράμερ”.

Έχει διακριθεί ακόμη σε πολλές ακόμη ταινίες και παραστάσεις.

Δημήτρης Αλεξανδρής: Η γυναίκα μου δε με θεωρεί καλό ηθοποιό

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τη θεατρική παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή», για τα τηλεοπτικά σόου όπου δεν θα συμμετείχε ποτέ, για τα χρήματα που έχασε από την τηλεόραση, για τα λάθη του, για την πολιτική, αλλά και για τη γυναίκα με την οποία είναι μαζί 25 ολόκληρα χρόνια…Ο Δημήτρης Αλεξανδρής είναι ένας ηθοποιός με πλούσιο βιογραφικό στο θέατρο, στον κινηματογράφο αλλά και τη μικρή οθόνη. Αμεσος και ειλικρινής, απαντά σε κάθε ερώτηση και μιλάει με ενθουσιασμό για την παράσταση στην οποία συμμετέχει και για όσα τον απασχολούν…

– Συμμετέχεις στο θεατρικό «Ξημερώνει Κυριακή». Τι ξεχωριστό θα δούμε σε αυτή την παράσταση;

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθώ στο κείμενο, το οποίο είναι πολύ επίκαιρο, καθώς αντανακλά την καθημερινότητά μας και την επιδιωκόμενη αλλαγή της. Το νόημα είναι πως μόνο αν αποφασίσουμε να μαζευτούμε όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο. Στο υπέροχο αυτό κείμενο έρχονται να προστεθούν ο σκηνοθέτης, η χορογράφος και το καστ των ηθοποιών συνθέτοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

– Οι μεγάλες παραγωγές και τα μιούζικαλ είναι πλέον της μόδας στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ακριβώς και η ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».
Αυτή την περίοδο ο κόσμος θέλει να βλέπει ένα θέαμα που περιέχει λίγο τραγούδι, πολλή υποκριτική και να περνάει ευχάριστα. Από την άλλη, ο θεατής του σήμερα είναι πιο απαιτητικός σε σχέση με εκείνον του χθες. Φέτος, τα θέατρα πηγαίνουν πολύ καλά και έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος επιλέγει υποσυνείδητα το θέατρο γιατί θέλει να γίνει κοινωνός μιας ιδέας ταυτόχρονα με άλλους. Θέλει παρέα…

Δημήτρης Αλεξανδρής: Μιλά για το ρόλο στο Σασμό

Καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού ήταν ο Δημήτρης Αλεξανδρής που έχει προστεθεί φέτος στο καστ του Σασμού στον ρόλο του αδίστακτου κακοποιού, Ευθύμη Φαρμάκη. Πρόκειται για άνθρωπο που εκτελεί εντολές του Παύλου Βρουλάκη κι έχει έρθει στο χωριό για να αναλάβει ό,τι του αναθέσει. Παράλληλα έχει παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη. Ο αστυνόμος έχει σκοτώσει τη γυναίκα του στο παρελθόν σε μια συμπλοκή.Ο Δημήτρης Αλεξανδρής έφτιαξε το πορτραίτο του χαρακτήρα που υποδύεται στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», λέγοντας: «Η δουλειά μου στη σειρά είναι να μου αναθέτουν να «τρώω» ανθρώπους. Ο Ευθύμης Φαρμάκης είναι από τους πιο ενδιαφέροντες ρόλους που έχω διαβάσει ή που έχω δει στην τηλεόραση. Είναι ένα πρόσωπο τρομερά πολύπλοκο. Δεν είναι μόνο το παρελθόν του το οποίο είναι πάρα πολύ σκοτεινό και έχει δημιουργήσει έναν άνθρωπο εντελώς αντισυμβατικό, είναι και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα.

Δημήτρης Αλεξανδρής: “Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα δεχόμουν”

Αυτό είναι γραμμένο και έχουμε συζητήσει αρκετά για το πως θα γίνει και πως θα δημιουργηθεί αυτό το πράγμα για να έχει ένα πάτημα στην πραγματικότητα. Ελπίζω αυτό να περάσει και να είναι καθαρό για τον κόσμο, Η ιστορία του Ευθύμη Φαρμάκη ξεκινάει από τον θάνατο της γυναίκας του που ήταν ο μόνος άνθρωπος που τον κράταγε σε μια ισορροπία. Από κει και πέρα έρχεται η βουτιά του ήρωα στην παρανομία και στο μη νόμιμο. Δεν έχει κανέναν φραγμό, καμία ηθική εμπλοκή και κάτι που να τον σταματά. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να εκδικηθεί αυτόν που του στέρησε τη μοναδική επαφή που είχε με τη ζωή», σχολίασε για να καταλάβουμε όσα θα δούμε να συμβαίνουν στη συνέχεια του Σασμού.Ο γνωστός ηθοποιός πρόσθεσε πως δέχτηκε τον ρόλο γιατί του το είχε προτείνει ο Κώστας Κωστόπουλος: «Η αλήθεια είναι πως ένας από τους βασικούς λόγους που έγινε αυτή η συμφωνία ήταν ο Κώστας Κωστόπουλος. Αν δεν επέμεινε αυτός τόσο πολύ δεν θα συμμετείχα. Σίγουρα είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι, εξαιρετικοί επαγγελματίες όλοι», πρόσθεσε στη μεσημεριανή εκπομπή του Alpha.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του