Δήμητρα Σωτηριάδου: Οι Μεγάλες Αλλαγές Στη Ζωή Της, Η Δημοσιογράφια Και Η Ζωή Στην Επαρχία Σε Κοντέινερ Χωρίς Ρεύμα

Δήμητρα Σωτηριάδου: Οι Μεγάλες Αλλαγές Στη Ζωή Της, Η Δημοσιογράφια Και Η Ζωή Στην Επαρχία Σε Κοντέινερ Χωρίς Ρεύμα

Δήμητρια Σωτηριάδου: Η Δήμητρα Σωτηριάδου τα άλλαξε όλα στη ζωή της. Από την τηλεόραση, το άγχος, το στρες της δουλειάς στην πρωτεύουσα πλέον ζει στη φύση ανάμεσα στα φυτά και τα ζώα της μέσα σε ένα κοντέινερ.

Η Δήμητρα Σωτηριάδου πραγματοποίησε ολική στροφή στη ζωή της καθώς πλέον ζει σαν ερημίτισσας μετά από μεγάλη πορεία στην τηλεόραση και το ρεπορτάζ.

«Δεν έχω φώτα, δεν έχω ούτε ΔΕΗ. Έχω φωτοβολταϊκά, δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον» ανέφερε η έμπειρη δημοσιογράφος στην κάμερα του Alpha.

Όπως λέει, υπήρξε δημοσιογράφος μέσα στην εργασιομανία από το 1984 έως το 2011, αλλά πλέον μένει μόνη της στον ελαιώνα, σε ένα κοντέινερ στην κορυφή του βουνού.

Αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι στον Ασώματο Ρεθύμνου με μια φίλη της το 2004, από όπου κατάγεται η μητέρα της, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση.

Εκεί ένας μπάρμπας της τής έδειξε το χωραφάκι της μητέρας της, με τη Δήμητρα Σωτηριάδου να του απαντά «εγώ εδώ κάτι θα κάνω κάποια στιγμή» και η ώρα ήρθε την 1η Ιουνίου του 2018.

Έβαλε 20 ελιές και εκτιμά πως θα έχει το δικό της λάδι σύντομα, ενώ μαζεύει ελιές για δεύτερη χρονιά και ραβδίζει, γεγονός που δεν χαρακτηρίζει εύκολο.

«Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι τα πιο δύσκολα επαγγέλματα» σημειώνει, τονίζοντας πως: «Δεν θέλω τίποτα χημικό εδώ, δεν υπάρχει τσιμέντο επίσης, όλα είναι πράσινα».

«Μου αρέσει και η μοναξιά. Ήμουν το ανάποδο, είχα τρία κινητά έκανα απεξάρτηση, δεν μπορείς να μην το σηκώσεις, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, ξημερώματα» και πλέον χρησιμοποιεί μόνο καρτοτηλέφωνο.

«Τηλεόραση δεν υπάρχει, πλυντήριο δεν υπάρχει επίσης», ενώ κάνει όσα θέλει σε ειδικές γούρνες με τσιμεντοκονία και ψήνει σε ξυλόφουρνο.

Το συνολικό κόστος για την αλλαγή στη ζωή της ανήλθε στα 30.000 ευρώ, όμως θέλει τόλμη, ειδικά όσοι ζουν σε πόλεις πρέπει να το προσπαθήσουν.

«Χρόνια μιλάμε για αποκέντρωση, μακάρι να δοθούν και κίνητρα» επεσήμανε η Δήμητρα Σωτηριάδου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του