Δέσποινα Βανδή: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια, ο γάμος με το Ντέμη Νικολαΐδη, η αναγέννηση και η νέα ζωή με το Μπισμπίκη

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση χωρισμού της τραγουδίστριας Δέσποινας Βανδή με τον Ντέμη Νικολαΐδη οι οποίοι έδωσαν τέλος στη σχέση τους μετά από 18 χρόνια. Ωστόσο, η όμορφη τραγουδίστρια στάθηκε ξανά στα πόδια της και απολαμβάνει τον έρωτα της με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη.

Το πρώην ζευγάρι θα παραμείνει ενωμένο για τα δύο παιδιά του, τη Μελίνα και τον Γιώργο.

Μετά από 18 χρόνια γάμου, η Δέσποινα Βανδή είναι έτοιμη για το νέο κεφάλαιο της ζωής της, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τον πρώην πλέον σύζυγό της, Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ δηλώνει τρελά ερωτευμένη με τον νέο της σύντροφο, Βασίλη Μπισμπίκη.

Η Βανδή έχει δείξει ότι τολμάει, δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα και δεν ξεχνάει ποτέ από πού ξεκίνησε…

Η γέννηση της στη Γερμανία από μετανάστες γονείς

Η Δέσποινα Βανδή γεννήθηκε ως Δέσποινα Μαλέα στη Γερμανία, κόρη μεταναστών, ύστερα μετακόμισε στην Καβάλα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια φιλοσοφικής.

Μέχρι την ηλικία των πέντε την μεγάλωνε η μεγαλύτερη κατά 14 χρόνια αδερφή της Σοφία, αφού οι γονείς της ήταν εργάτες σε εργοστάσιο. Η ίδια έχει πει για την αδελφή της ότι την βλέπει σαν μάνα της:

“Την αδερφή μου τη βλέπω και σαν μάνα. Έχουμε μεγάλο δέσιμο, αν και έχουμε πολύ διαφορετικές ζωές. Επιστρέφοντας μείναμε έναν χρόνο στο χωριό, στο Χρυσόκαστρο της Καβάλας, όπου και τελείωσα την Α’ Δημοτικού. Ήμασταν πάντα οικονομικά στριμωγμένοι. Το διάβασμα και το πανεπιστήμιο ήταν το διαβατήριό μου για να φύγω από μια πόλη που ένιωθα ότι δεν με χωρούσε”.

Οι γονείς της ήταν παλαιών αρχών και δεν την άφηναν να ασχοληθεί με την εμφάνισή της ούτε καν να βγει για να παίξει με φίλες της αν δεν τελείωνε το κέντημά της.

“Ήταν παλαιών αρχών. Η κόρη έπρεπε να ξέρει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει και να πλέκει. Οι άλλοι έβγαιναν να παίξουν και δεν με άφηνε να πάω, αν δεν τελείωνα το κέντημα. Έχω ακόμη το πρώτο μου κέντημα μέχρι σήμερα. Πέρασαν πολλά χρόνια για να τα εκτιμήσω όλα αυτά. Και σήμερα αν με αφήσεις μόνη μου, μπορώ να κάνω τα πάντα. Δεν θα πελαγώσω”.

Η Θεσσαλονίκη και οι σπουδές

Η Δέσποινα Βανδή πέρασε με τη δεύτερη στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όπου δούλεψε ως σερβιτόρα, ως γραμματέας, ως πωλήτρια σε οίκο νυφικών για το χαρτζιλίκι της.

Στον χώρο της μουσικής βρέθηκε τυχαία, όταν έπιασε δουλειά ως τραγουδίστρια σε ένα μικρό μαγαζί έξω από την πόλη, επειδή οι φίλοι της την παρότρυναν γιατί είχε καλή φωνή.

Κάποια στιγμή βρέθηκε στη σκηνή με τον Αντώνη Ρέμο και οι δυο ήταν τα τελευταία ονόματα στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η γνωριμία με τον Βασίλη Καρρά της άνοιξε τον δρομο για την Αθήνα. Το επίθετό της το άλλαξε σε Βανδή για να μην καταλάβουν οι γονείς της ότι ασχολείται με το τραγούδι… και κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα της.

Ο Φοίβος και το απόγειο της καριέρας της

Ο πρώτος δίσκος της ήταν το “Γέλα μου” με στίχους του Καρρά και ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο.

Τότε η καριέρα της εκτοξεύθηκε. Ακολούθησε η γνωριμία με τον Φοίβο η οποία την οδήγησε στην απόλυτη απογείωση με το “Γεια” και το “Come along now” να μπαίνει σε 125 μουσικές συλλογές.

Και κάπου εκεί μπαίνει στη ζωή της ο Ντέμης Νικολαΐδης. Οι δυο τους γνωρίζονται στο μαγαζί που τραγουδάει η Βανδή, εκείνος την έχει δει νωρίτερα, και περνούν τρεις μήνες για να γίνουν ζευγάρι.

Η Βανδή μετακομίζει στο σπίτι του Ντέμη στη Φιλοθέη και μια μέρα, ενώ εκείνη μαγειρεύει παστίτσιο, εκείνος της κάνει πρόταση γάμου.

Το 2003, γίνεται ο κλειστός γάμος τους στο κτήμα Νάσιουτζικ, με 80 μόνο καλεσμένους και καβγάδες με τα τηλεοπτικά δίκτυα που παλεύουν για μια φωτογραφία της Βανδή με το νυφικό.

Τελικά, δεν κυκλοφορεί καμία φωτογραφία και το ζευγάρι καταφέρνει να κρατήσει κρυφά τα στιγμιότυπα του γάμου του, τα οποία η Βανδή έδειξε 17 χρόνια αργότερα.

Λίγους μήνες αργότερα φέρνει στον κόσμο την κόρη της Μελίνα.

Βανδή – Νικολαΐδης θα χαρακτηριστούν οι Έλληνες Μπέκαμ, ειδικά την εποχή που η Δέσποινα θα μετακομίσει στη Μαδρίτη για το χατίρι του Ντέμη που ήταν παίκτης τότε της Ατλέτικο.

Η συμμετοχή της στην τηλεόραση και τα μιούζικαλ

Στην πορεία της καριέρας της, η Δέσποινα Βανδή δεν φοβήθηκε τις αλλαγές.

Εκτός από τα καλλιτεχνικά, δημιούργησε την πρώτη δική της συλλογή ρούχων, και παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με την τηλεόραση.

“The Voice”, το “Rising Star”, “My Greece”, “X Factor” είναι τα τηλεοπτικά πλατό που βρέθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ακόμα, δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις στο μιούζικαλ ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Μέριλ Στριπ στο Mamma Mia.

Η Δέσποινα Βανδή, η οποία σε λίγες μέρες κλείνει τα 52 της χρόνια, έχει δοκιμάσει τα πάντα και προφανώς έχουμε πολλά να δούμε από εκείνη…

Η σχέση με το Μπισμπίκη και η νέα ζωή

Η όμορφη τραγουδίστρια και κριτής του J2US είχε πολλα να πει για την πρώτη φορά που διασταυρώθηκαν οι ματιές τους κατά την οποία έζησαν εκείνη η «ζεστασιά στην ψυχή» όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια…

Νομίζω ότι για ένα μεγάλο διάστημα οι φίλοι σου έπαιζαν πολλούς ρόλους στη ζωή σου, κάλυπταν πολλές ανάγκες σου.

Ναι, οι φίλοι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Τώρα η δοσολογία είναι πιο κανονική. Έχω χάσει τελευταία τους φίλους μου και γκρινιάζουν πάρα πολύ κάποιοι, μου έχουν θυμώσει κιόλας. Αλλά, επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ και εγώ και ο Βασίλης και όταν βρισκόμαστε θέλουμε να είμαστε οι δυο μας, βλέπουμε τους φίλους μας αλλά όχι με την ίδια συχνότητα. Και εκείνος το ίδιο μου λέει, ότι και οι δικοί του φίλοι γκρινιάζουν.

Οι φίλοι καταλαβαίνουν ότι έχεις ανάγκη τη συντροφικότητα αυτή τη στιγμή.

Είναι λίγες οι ώρες που βρισκόμαστε με τον Βασίλη και είναι και τα παιδιά μας, που επίσης είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Είσαι μόνη σου ποτέ μέσα στη μέρα;

Φυσικά. Τώρα έφυγε η Μελίνα και όταν ο Γιώργος είναι σχολείο και ο Βασίλης έχει γύρισμα είμαι μόνη μου. Όμως όταν έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο με τον Βασίλη θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί. Να περάσουμε στιγμές μαζί.

Πώς είναι αυτό;

Είναι πάρα πολύ όμορφο και είναι πρωτόγνωρο. Είναι σαν να είμαστε σε πενταήμερη. Μόλις βρούμε ένα κενό διήμερο –σπάνια βέβαια– θέλουμε να πάμε εκδρομή! Ή να πάμε να φάμε κάπου, να πάμε σε ένα ταβερνάκι, να κάνουμε μια βόλτα.

Έμαθες να εκτιμάς τα πράγματα αλλιώς;

Έμαθα να ζω για μένα, Νάνσυ. Αυτό έμαθα!

Με τον Βασίλη ήσασταν έτσι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκατε;

Ναι. Ήταν κάτι που υπήρχε. Ένας ηλεκτρισμός. Υπήρχε όλη αυτή η ζεστασιά στην ψυχή. Από το να κοιτάς τον άλλον μέχρι να επικοινωνείτε. Δεν καταλαβαίναμε ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά νιώθαμε ότι κάτι συμβαίνει. Εγώ δηλαδή δεν το ήξερα. Εκείνος, από την άλλη, έλεγε ότι ήταν σίγουρος. Εγώ σκεφτόμουν ότι μπορεί όσο τον γνώριζα καλύτερα να χανόταν ο ενθουσιασμός και ο θαυμασμός. Αλλά δεν συνέβη αυτό το πράγμα και αυτό που ένιωθα όλο και δυνάμωνε.

Την οικειότητα την αισθάνθηκες γρήγορα;

Από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ότι αυτό που μας ένωσε τόσο δυνατά με τον Βασίλη ήταν η αλήθεια μας. Στην αρχή κάναμε παρέα. Δεν γίναμε αμέσως ζευγάρι, πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Και σε αυτή την παρέα που κάναμε αισθανόμασταν ότι κουμπώνουμε ολοένα και περισσότερο. Είναι πολλά τα κοινά μας.

Δεν ωραιοποιήσατε τον εαυτό σας για να αρέσετε ο ένας στον άλλον;

Δεν χρειάστηκε, δεν θέλαμε κιόλας. Η αλήθεια ήταν αυτή που μας έφερε ακόμη πιο κοντά. Μια γυμνή αλήθεια που δεν είχε κανένα καλλωπισμό.

Δεν σκέφτηκες μήπως δεν πρέπει να του φορτώσεις τα δικά σου θέματα;

Δεν με ενδιέφερε καθόλου να σκεφτώ τίποτα τέτοιο και ούτε και εκείνον. Η αλήθεια είναι αυτή που μας έφερε κοντά και η τύχη.

Δεν ήσουν μια γυναίκα που έψαχνε.

Όχι, όχι. Όταν τον είδα είπα «Χριστέ μου, πόσο όμορφος άντρας είναι αυτός!» και μέχρι εκεί. Αλλά στην επικοινωνία μας άρχισα να νιώθω ότι είναι κάτι άλλο.

Ο κόσμος σε νοιάζει; Αυτό το «τι θα πει ο κόσμος»;

Όχι, όχι.

Γιατί κάποτε ήταν κι αυτό το ζητούμενο για όλους μας.

Όχι, όχι. Είμαι χρόνια απαλλαγμένη από αυτό.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του