Χρήστος Σιμαρδάνης: Η χαρακτηριστική φωνή των διαφημίσεων του MEGA, η πολυετής καριέρα στην υποκριτική και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έχει αφήσει το στίγμα του στο χώρο της υποκριτικής όχι μόνο για το εξαιρετικό ταλέντο και τον ατόφιο χαρακτήρα του, αλλά και για την χαρακτηριστική φωνή που χάρισε σε αμέτρητες διαφημίσεις της ελληνικής τηλεόρασης. Ο αγαπημένος ηθοποιός, προτού ασχοληθεί με την υποκριτική, δούλευε ως αεροσυνοδός και συχνά μιλούσε για τις οικονομικές δυσκολίες που τον συνόδευαν στη ζωή του.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου έζησε μέχρι 6 ετών και σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων «Η ζωή του Αττίκ», «Πέτρινα χρόνια», «Η νταντά», «Λατρεμένοι μου γείτονες». Παράλληλα, έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου».

Επιπλέον, πασίγνωστη και χαρακτηριστική ήταν η φωνή του που συνόδευε πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Υπήρξε αεροσυνοδός πριν την υποκριτική

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για τον Χρήστο Σιμαρδάνη είναι πως ήταν αεροσυνοδός στο παρελθόν. Με αφορμή την συνέντευξη του στην εκπομπή “Μες την καλή χαρά” έκανε την αποκάλυψη και άφησε τους παρουσιαστές άφωνους: “Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Δούλευα σε μια αεροπορική εταιρία παλιά ως αεροσυνοδός και είχα τζάμπα εισιτήρια”.

Επιπροσθέτως, μίλησε παράλληλα και για την κακή διαχείριση στα οικονομικά του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είναι επιλογή μου να χρωστάω! Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχω κάνει καβάτζα… Επειδή δεν έχει ποτέ μου άνεση, όταν την απέκτησα από κοπιαστική δουλειά, αποφάσισα να περνάω καλά. Θα προτιμούσα βέβαια να κοιμάμαι πιο ήρεμα”.

Ο θάνατος του Χρήστου Σιμαρδάνη

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη έγινε 15 Μαρτίου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Οι οικείοι του επιθυμούν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του