Χάρις Αλεξίου:Το αληθινό όνομα, οι κρυφοί γάμοι, η μάχη με το καρκίνο, η καριέρα στη μουσική και το “Maestro”

Χάρις Αλεξίου: Mία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της χώρας μας και η πρώτη γυναίκα σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. To πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα και είναι γεννημένη τον Δεκεμβρίου 1950, με καταγωγή από την Θήβα ενώ σήμερα ζει στην πρωτεύουσα. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες τραγουδίστριες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του ’70.

Χάρις Αλεξίου: Η δισκογραφία και τα τραγούδια

Το 1970, η Αλεξίου παρουσιάζεται στην δισκογραφία με δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι ‘Όταν πίνει μια γυναίκα‘ των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα. Το οποίο μετά από πέντε χρόνια θα το συμπεριλάβει με διαφορετική εκτέλεση στον πρώτο της προσωπικό δίσκο. Ήταν μόλις είκοσι ετών.

Σύμφωνα με έρευνα , η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 11.000.000 πωλήσεις,  η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην ελληνική δισκογραφία.

Χάρις Αλεξίου: Τιμητικές διακρίσεις

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις:

Prix Adami από τη γαλλική Ακαδημία Charles Cros
Una vita per la musica – Giglio d’Oro» («Μια ζωή για τη μουσική»), από το Ίδρυμα «Premio Galileo 2000»
Στις 15 Μαΐου του 2010, ο δήμαρχος της Σμύρνης , δίνει το όνομα της Χάριτος Αλεξίου σε μια λεωφόρο της πόλης: Ηaris Αleksiou Dostluk Caddesi (Λεωφόρος Φιλίας) , τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη.

Χάρις Αλεξίου: Το πρόβλημα υγείας και ο καρκίνος

Η κορυφαία ερμηνεύτρια πάλεψε με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια. Συγκεκριμένα, η ίδια έχει δηλώσει για αυτή την εμπειρία: «Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού. Xρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει.

Χάρις Αλεξίου: Οι άγνωστοι γάμοι και η υιοθεσία

Έχει παντρευτεί δύο φορές, με τον παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου και τον μάνατζέρ της, Σωτήρη Μπασιάκο
Έχει υιοθετήσει έναν γιο, τον Μάνο Θεοφίλου, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον αγαπημένο της φίλο, Μάνο Λοΐζο.

Στην πολύπλευρη προσωπικότητά της, ο ρόλος της μητέρας, είναι εξίσου αξιοθαύμαστος. Όχι μόνο για την λατρεία που έχει στο γιο της Μάνο, αλλά για τον τρόπο που σε μία σπάνια κατάθεση ψυχής μας μίλησε ανοιχτά για την υιοθεσία του. Το μήνυμα δύναμης που έδωσε τότε σε όλες τις γυναίκες, μας έκανε να την θαυμάσουμε ακόμη περισσότερο. Ακόμη και όταν μίλησε και για την σύντομη περιπέτειά της με τον καρκίνο.

«Είχα φόβο για το αν θα φανώ αντάξια του»

Ο Μάνος μπήκε στη ζωή της, όταν ήταν παντρεμένη με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου. Και μαζί και χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν τότε την απόφαση να τον υιοθετήσουν. Η Χάρις, του έδωσε το όνομα του καλού της φίλου, γνωστού συνθέτη Μάνου Λοϊζου με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί για πολλά χρόνια και ως συνεργάτες. «Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω «τα τραγούδια της Χαρούλας». Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου – τα τραγούδια μας», έγραψε για εκείνον φέτος τον Απρίλιο, 40 χρόνια μετά την απώλειά του.

«Είναι ευλογία να είσαι ο γιος της Αλεξίου»

Ο ίδιος ο Μάνος Θεοφίλου σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό People είχε ανταποδώσει την αγάπη προς την μητέρα του: «Την συζήτηση για το αν είμαι υιοθετημένος, θυμάμαι ότι την έκανα με την μητέρα μου. Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί να αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις κάτι άλλο».

Ο γιος της, είχε πάντα μία υπέροχη σχέση με τους γονείς του και εκείνοι μεταξύ τους. Ακόμη και όταν ο πατέρας του παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, όπως και η μητέρα του, τον γνωστό παραγωγό Σωτήρη Μπασιάκο. Στην εφηβεία του, όπως ήταν φυσικό, όλοι στο σχολείο τον αποκαλούσαν ως τον γιο της Αλεξίου, αλλά αυτό μόνο περηφάνια του δημιουργούσε όπως είχε δηλώσει: «Ο πατέρας μου δεν ήταν τόσο γνωστός όσο εκείνη. Αλλά αργότερα κατάλαβα, ότι είναι μεγάλη ευλογία να είμαι ο γιος της Αλεξίου».

Ευλογία ήταν και για εκείνη ο γιος της, ειδικά το διάστημα όπου πριν από μερικά χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο.

Χάρις Αλεξίου: Ο ρόλος της στην νέα σειρά του Παπακαλιάτη

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με την Χάρις Αλεξίου, δήλωσε: «Την είχα γνωρίσει μέσα από τη Δήμητρα Γαλάνη, αλλά δεν την ήξερα τόσο καλά. Την πήρα τηλέφωνο και της είπα “Έχω γράψει κάτι, θα ήθελα απλά να το διαβάσετε.” Μετά από μερικές μέρες με πήρε τηλέφωνο, μου είπε “Μου αρέσει” και πήγα σπίτι της. Είναι πολύ μπροστά, έδεσε με όλους τους ηθοποιούς, είναι επαγγελματίας». Και συμπλήρωσε: «Με την απλότητά της, με το γήινο χαρακτηριστικό που έχει, σου δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα για να δουλεύεις μαζί της. Είναι απίστευτη κωμικός, είναι εξαιρετική».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του