Αποκαλύφθηκαν χρόνια μετά: Λάθη που βγάζουν μάτι στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου κι όμως δεν πρόσεξε κανείς

Σκηνοθετικά λαθη στις ταινίες: Λάθη γίνονται παντού, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες που λένε. Έτσι έγιναν και σε μερικές ελληνικές ταινιές του παλιού καλού κινηματογράφου, που έκαναν μπαμ αλλά ήταν τόσο καλή η πλοκή πιυ δεν έδινες και τόση σημασία. Όπως θα δείς παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα λάθη στις ταινίες.

Σκηνοθετικά λαθη στις ταινίες:Η βίλα των οργίων

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1965 και μια από τις πιο αστείες σκηνές είναι όταν η αστυνομία συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τους μοιχούς της βίλας Λάμπρο Κωνσταντάρα και Μέλπω Ζαρόκωστα. Ενώ οι αστυνομικοί τους συλλαμβάνουν βράδυ όταν τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα έχει μια ηλιόλουστη μέρα.


Σκηνοθετικά λάθη: Τζένη, Τζένη

Η Τζένη Καρέζη υποδύεται τη φοιτήτρια Φιλολογίας, η οποία παντρεύεται τον Νίκο Μαντά τον οποίο ενσάρκωσε ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Το μαλλί της ηθοποιού άλλαζε σε κάθε σκηνή της ταινίας. Σε ορισμένες εμφανιζόταν με κοντό καρέ και σε μερικές σκηνές με μακριές πλεξούδες.

Σκηνοθετικά λάθη: Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά

Η ταινία γυρίστηκε το 1969 στη Μακρυνίτσα στο Πήλιο με σκηνοθέτη τον Ντίνο Δημόπουλο. Έσπασε τα ταμεία καθώς έκοψε 739.001 εισιτήρια! Ο Φίνος φημιζόταν για την τελειομανία του όμως ένα λάθος ξέφυγε απ’ όλους τους συντελεστές της ταινίας, που την παρακολούθησαν πριν βγει στις αίθουσες.Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει γραφτεί στους τίτλους έναρξης ως Παπαπαµιχαηλ!


Σκηνοθετικά λάθη: Χτυποκάρδια στο θρανίο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ίδια σκηνή φοράει γόβες διαφορετικού χρώματος. Στο ένα πλάνο εμφανίζεται με μαύρες γόβες και στο δεύτερο πλάνο με άσπρες.

Σκηνοθετικά λάθη: Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω

Η ταινία ήταν το πρώτο ελληνικό γουέστερν το οποίο σκηνοθέτησε ο Νίκος Φώσκολος. Προβλήθηκε το 1967 και πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος ενσάρκωσε τον κατάδικο Τσάκο. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ήταν το ντεμπούτο του Φώσκολου στη Φίνος Φιλμ ως σκηνοθέτης. Ωστόσο σε μια σκηνή υπήρχε ένα λάθος, καθώς τα μούσια του Καζάκου εξαφανίστηκαν δια μαγείας.

Σκηνοθετικά λάθη: Καλημέρα Αθήνα

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1960 και έπαιζε και η εντυπωσιακή ξανθιά Ντέπυ Μαρτίνη η οποία το 1955 είχε κερδίσει τον τίτλο της Β’ Σταρ Ελλάς. Σε μια σκηνή της ταινίας εμφανίζεται με δύο διαφορετικά φορέματα.
Η νεράιδα και το παλικάρι: Στην διαδρομή κατά την οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάνω σε ένα καΐκι, κατευθύνεται προς τον Σπύρο Καλογήρου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του