Από ηθοποιούς μέχρι πριγκίπισσες: Οι 5 σύζυγοι του Ζάχου Χατζηφωτίου,τα διαζύγια,οι απιστίες και η πολυτάραχη ερωτική ζωή

Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο γοητευτικός μπον βιβέρ που έζησε τη ζωή του όπως την ήθελε. Οι έρωτες της ζωής του απασχολούσαν πολύ τις φυλλάδες της εποχής, αφού ο γοητευτικός Ζάχος Χατζηφωτίου είχε παντρευτεί πέντε φορές και από τη ζωή του είχαν περάσει πολλές διάσημες γυναίκες ηθοποιοί αλλά και γαλαζοαίματες. Η “κόντρα” της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Καρέζη φαίνεται να μην ήταν μόνο επαγγελματική, αλλά να συνεχιζόταν και εκτός σκηνής για τα μάτια του Ζάχου Χατζηφωτίου. Εκείνος διάλεξε την Καρέζη με την οποία έζησε έναν θυελλώδη έρωτα και έναν ακόμη πιο θυελλώδη γάμο.
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έκανε πέντε γάμους και πήρε άλλα τόσα διαζύγια! Προίκα του; Μία κόρη, τρία εγγόνια και δύο δισέγγονα.
Ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες που στην εποχή του κυριολεκτικά προκαλούσε φρενίτιδα στις γυναίκες της τότε “καλής” κοινωνίας. Παρ’όλο που παντρεύτηκε πέντε φορές, είχαν περάσει από τη ζωή του πολλές γυναίκες διάσημες, γαλαζοαίματες και σταρ του σινεμά, ενώ ανάμεσα σε εκείνες ήταν και η Τζένη Καρέζη, με την οποία ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου έπειτα από τέσσερις μήνες σχέσης το 1962.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου και οι πέντε γάμοι του

Η πρώτη γυναίκα που παντρεύτηκε ήταν μία γαλλίδα, η οποία ήταν κόρη στρατηγού. Ο πατέρας της ήθελε να εντάξει τον Ζάχο Χατζηφωτίου στον γαλλικό στρατό, ενώ εκείνος δεν ήθελε. Προσπαθούσε να τον πείσει σε σημείο που, ο δημοσιογράφος, δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να χωρίσει με την κόρη του στρατηγού.

Μόλις τελείωσε η διαδικασία του διαζυγίου, δεν έχασε καθόλου χρόνο και προχώρησε σε γάμο με τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, που είχε την εφημερίδα “Εστία” και όλα αυτά μόλις σε ηλικία 27 ετών. Με τη Δανάη Σωσσίδη, απέκτησαν μία κόρη τη Μανίτα, και εκείνη πολλά χρόνια αργότερα του χάρισε την πρώτη του εγγονή, τη Δωροθέα Πασχαλίδου, κινηματογραφική παραγωγός στο Hollywood.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, ταξίδευε αρκετά συχνά στη Γαλλία, οπότε και ο τρίτος γάμος του έγινε στο Παρίσι. Μετά τη Δανάη, ήρθε η τρίτη σύζυγος στη ζωή του, η Ιρέν, μία γαλλίδα που δούλευε στον οίκο Dior και αμέσως μετά από εκείνη παντρεύτηκε την Τζένη Καρέζη, που όπως είπε και ο ίδιος τον πολιορκούσε όσο ήταν μαζί με τη γαλλίδα σύζυγό του.

Ζάχος Χατζηφωτίου: Τι είχε πει στην εκπομπή “Happy Day“

“Η Τζένη Καρέζη με χώρισε από την πριγκίπισσα, την Ιρέν. Λύσσαξε… Έπαιρνε κάθε Δευτέρα το αεροπλάνο που δεν είχε θέατρο και ερχόταν σε μένα για μια νύχτα για να το μάθει η πριγκίπισσα”. Ο γάμος με την Τζένη Καρέζη ήταν αρκετά περιπετειώδης, αφού εκείνη την περίοδο, τον διεκδικούσε και το αντίπαλο δέος της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ωστόσο ο δημοσιογράφος θεωρούσε ότι “Η Καρέζη είχε πιο ωραίο πρόσωπο“, και δεν τον ενδιέφερε η πανέμορφη ξανθιά ηθοποιός.

Οι δύο λαμπερές ηθοποιοί, είχαν και επαγγελματική κόντρα, πέρα από αυτήν – όπως δήλωσε ο ίδιος – στον ερωτικό τομέα. Είχε αναφέρει, στο περιοδικό “Λοιπόν” πώς:

“Δεν ήθελα καθόλου να παντρευτώ την Τζένη Καρέζη, γιατί δεν ήθελα να έχω σχέση με τις Ελληνίδες ηθοποιούς. Ούτε με αυτήν ούτε με την άλλη (σ.σ. Αλίκη Βουγιουκλάκη). Μόλις παντρεύτηκα την Καρέζη, έλεγε “θα της τον φάω, θα της τον φάω“. Γυναικείες δουλειές της συμφοράς”.

Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο γάμος με την Καρέζη

Στην τελετή του γάμου του με την Καρέζη, είχαν καλέσει 500 άτομα, ωστόσο ήρθαν τουλάχιστον 5.000 χωρίς προσκλητήριο.

Ο πέμπτος γάμος του, έγινε με την τότε Μις Ελλάς, Κατερίνα Παπαδημητρίου, και μάλιστα στη Μύκονο.

Ακόμα και μετά από χρόνια, κάνει αποκαλύψεις για την ερωτική του ζωή όπως το ότι ήταν για δύο χρόνια με τη Μιμή Ντενίση, και τη χαρακτήρισε “Ωραίο τύπο… περιβόλι”.

Αυτές οι επιτυχίες και οι θυελλώδεις γάμοι του, διαρκούσαν 2 με 3 χρόνια, όμως πάντα κρατούσαν καλές σχέσεις, αφού όπως είχε πει παλιότερα:

“Οι γάμοι μου κρατούσαν από 2-3 χρόνια. Όταν χωρίζαμε ανταλλάσσαμε δώρα, κάναμε πάρτι μαζί με τη γυναίκα μου”.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του