Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Ο αιώνιος έφηβος, η γυναίκα της ζωής του,οι μεταγλωττίσεις και η κόρη του Σάρα που γνωρίσαμε στο Survivor

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Είναι εκτός από ηθοποιός του παλιού κινηματογράφου, ένας πολύ γοητευτικός άντρας στο πέρασμα των χρόνων. Ο ίδιος έχει παίξει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και είναι επίσης και εκδότης. Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια και είναι πολύ περήφανος σύζυγος και πατέρας. Μάλιστα η κόρη του Σάρα είναι επίσης ηθοποιός και τη γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσα από το ριάλιτι επιβίωσης Survivor.

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σεναριογράφος, εκδότης[1] και θεατρικός επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από οικογένεια με εβραϊκές ρίζες, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Ακολούθως σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (απόφοιτος του 1976). Ο Εσκενάζυ πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’80, ενώ συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις (στο Ηρώδειο κ.α.), όπως και σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες, με πιο χαρακτηριστική από όλες την βιντεοταινία παραγωγής 1988 με τίτλο: “ο δρόμος προς τη δόξα – το αστέρι”. Από πολύ νέος συνεργάσθηκε επαγγελματικά με τους Κώστα Καζάκο και Τζένη Καρέζη. Ανάμεσα στις πολλές ερμηνείες του, ξεχωρίζουν οι παρουσίες του στη δραματική τηλεοπτική σειρά «Ο Συμβολαιογράφος» μια μεταφορά του ομώνυμου έργου του Αλ. Ραγκαβή (όπου βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Διαμαντόπουλος) και στο «Φως του Αυγερινού», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Κοραλία Καράντη.

Από το γάμο του με τη Μαίρη, ο Εσκενάζυ απέκτησε ένα γιο τον Λέοντα (1983) και μια κόρη, τη Σάρα (1987). Για δέκα έτη, από το 2001 έως το 2011 είχε δημιουργήσει τη δική του θεατρική στέγη, αλλά και σχολή. Έχει δώσει και τη φωνή του στις μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων.

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Τηλεόραση

1977 Ο μεγάλος ξεσηκωμός ΥΕΝΕΔ Έντουαρντ Τζόν Τρελώνης Τηλεοπτικό ντεμπούτο
1977-1978 Πορφύρα και αίμα ΥΕΝΕΔ Μιχαήλ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1978 Έξοδος κινδύνου ΕΡΤ Τάσος Μπεκίρης
1979-1980 Ο συμβολαιογράφος ΕΡΤ Γεράσιμος Νανέτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Λωξάντρα ΕΡΤ Γιωργάκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1980 Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1980-1981 Το Φως του Αυγερινού ΕΡΤ Λουκής Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1981 Μάνα ΕΡΤ Σεργάντ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1983 Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματα ΕΡΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1984 Ερωτόκριτος ΕΡΤ Ερωτόκριτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1986 Ο ανθρωπάκος ΕΡΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993 Τμήμα Ηθών ANT1 Σταμάτης Κοντολέων Επεισόδιο: “Το μανεκέν”
ANT1 Επεισόδιο: “Ζιγκολό”
Γαλάζια κρουαζιέρα ANT1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Μάνα είναι μόνο μία MEGA Φίλιππος Πετρίδης Επεισόδιο 27
1993-1995 Καλημέρα Ζωή ANT1 Μάχος Υψηλάντης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995-1996 Η φυλή των ανθρώπων ΕΤ1 Στέλιος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-1999 Θύματα Ειρήνης MEGA Αλέξανδρος 7 επεισόδια
1999-2002 Για μια θέση στον ήλιο MEGA Χριστόφορος Γαλάνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Ματωμένα χώματα ALPHA Φαίδων Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Dancing with the stars ANT1 Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος
2020-2021 Αγγελική ALPHA Αντώνης Ιορδανίδης Βασικό Καστ
2021 Καρτ Ποστάλ ΕΡΤ1 Στάθης Βασικό Καστ
2022 Η Γέφυρα ΑΝΤ1+ Περικλής Βασικό Καστ
Κι Όμως Είμαι Ακόμα Εδώ ΕΡΤ1 Ηρακλής Νικολαΐδης Βασικό Καστ

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Καριέρα και προσωπική ζωή

Από το δεύτερο κιόλας έτος των σπουδών του, ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του στο θέατρο. Όταν πλέον τελείωσε τη σχολή, έλαβε μέρος σε παράσταση στο Ηρώδειο, ενώ αμέσως μετά έκλεισε συμβόλαιο με τη Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο για τρία χρόνια.Στη συνέχεια διέγραψε μεγάλη πορεία στο χώρο υποδυόμενος σημαντικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, έχει γράψει το σενάριο σε πολλές άλλες.

Το 2001 έφτιαξε το δικό του χώρο, το “ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”, στο οποίο λειτουργεί και Δραματική Σχολή, όπου διδάσκουν έμπειροι καθηγητές με σπουδαία θητεία στο χώρο τους, όπως η Κατερίνα Χέλμη, η Μαρία Αλιφέρη, ο Γιάννης Καλατζόπουλος στην Υποκριτική, η Έφη Ζαμπέλη στη Χοροκίνηση, η Χαρά Πετρίδου στη Μουσική και το Τραγούδι, ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου στην Ορθοφωνία, ο Αντρέας Θωμόπουλος στον Κινηματογράφο, ο Μιχαλης Σδούγκος στη Σκηνογραφία και Ενδυματολογία, ο Νίκος Μπίνας στα Θεωρητικά καθώς και ο ίδιος.

Είναι παντρεμένος και ο γιος του ασχολείται με φωτιστικές και ηχητικές καλύψεις, ενώ η κόρη του είναι ηθοποιός.

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Στα βήματά του η κόρη του, Σάρα

Γνωρίσαμε την Σάρα Εσκενάζυ μέσα από το reality επιβίωσης «Survivor».Η Σάρα όμως είναι και ηθοποιός και κόρη του πολύ γνωστού ηθοποιού, Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Ακόμη, διατηρεί το cocktail bar «Theatrale» με τον αδερφό της στο Μαρούσι.Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από την περιπέτεια του Άγιου Δομίνικου, είχε πολλές επαγγελματικές προτάσεις καθώς έπαιξε σε σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος τον χειμώνα την βλέπουμε στην «Λωξάνδρα» στο Θέατρο Βεάκη, όπου πρωταγωνιστούν πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως οι: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά Μαρία Χάνου, αλλά και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.Εκεί ήταν και ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ, με την σύζυγό του, Μαίρη για να παρακολουθήσουν την κόρη τους στο θεατρικό σανίδι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του