Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Ο γνωστός πατέρας, η σχέση με την Αφροδίτη Λιάντου και η διαχείριση της ξαφνικής δημοσιότητας

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Ο δημοφιλής νέος ηθοποιός είναι μόλις 25 ετών αλλά έχει ήδη συστηθεί στο ευρύ κοινό και καταφέρει να κερδίσει τους τηλεθεατές. Είναι από τους πιο ταλαντούχους ανερχόμενους νέους άντρες ηθοποιούς της γενιάς του και όλα τα κορίτσια είναι κρυφά ερωτευμένα μαζί του μετά τον πολυσυζητημένο ρόλο του στη Γη της ελιάς. Ο ίδιος, κρατά την προσωπική του ζωή κρυφή δημοσιεύοντας όμως φωτογραφίες με φίλους και συνεργάτες στα social media από τα γυρίσματα ή τις βραδινές του εξόδους.

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Πώς προέκυψε η υποκριτική

Πέρασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφος, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του γιατί ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο ίδιος έχει πει: “Στο θέατρο βρήκα αυτό που έψαχνα. Τελείωσα το 2019 τη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Μέσα από κάστινγκ για τη «Γη της ελιάς» πήρα το ρόλο του Αλέξη, καθώς ο Ανδρέας Γεωργίου πίστεψε σε μένα” εντυπωσιάζοντας με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα του χαρακτήρα του.

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Τα πρώτα του βήματα

Ο γνωστός ηθοποιός είναι γιος του Γιάννη Σκουρλέτη, ο οποίος ασχολείται επίσης με το χώρο της υποκριτικής ως σκηνοθέτης και είναι από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Φαίνεται ότι και οι δυο γιοι του κληρονόμησαν το ταλέντο του, αφού ο Αλέξανδρος έγινε ηθοποιός, ενώ ο αδερφός του Κωνσταντίνος, σκηνογράφος. Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης είχε αναφέρει πως προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, ενώ όπως αποκάλυψε από μικρή ηλικία βοηθούσε τον πατέρα του στις δουλειές του. Έτσι κατάλαβε ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα και τελικά τον απολαμβάνουμε σε μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης.

«Από μικρή ηλικία, γύρω στα 5, με θυμάμαι να κάνω σκέιτ και να γυρίζω σπίτι μου με σπασμένα πόδια – διαστρέμματα και ραγίσματα. Ήταν όμως πάθος μου, έκανα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και ακόμη κάνω δηλαδή. Παράλληλα, επειδή προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια – ο πατέρας μου είναι σκηνοθέτης και ο αδελφός μου σκηνογράφος-, ήμουν μέσα στο θέατρο, ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί να το ακολουθήσω. Στις πανελλήνιες πέρασα σε μια τυχαία μου επιλογή, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας. Τα παράτησα στο δεύτερο εξάμηνο και έδωσα εξετάσεις στο θέατρο Τέχνης. Κάπως έτσι άρχισε να με κερδίζει το θέατρο και να καταλαβαίνω ότι αυτό τον δρόμο θέλω να ακολουθήσω. Και η πρώτη αμφιβολία μου μετατράπηκε σε σιγουριά.Όταν ήμουν μικρός, βοηθούσα στις παραστάσεις που έκανε. Ημουν στον ήχο, στα φώτα και στήναμε και τα σκηνικά. Μια φορά, όταν ήμουν 6 χρόνων, είχα παίξει και σε μια παράσταση του όπου είχα κάνει τον μικρό Ηρακλή. Ποτέ όμως δεν μου είπε τι να κάνω στη ζωή μου. Και στο θέατρο ούτε με ενθάρρυνε ούτε με αποθάρρυνε. Το άφησε πάνω μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Υπήρξε ζευγάρι με την συμπρωταγωνίστριά του;

Ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης και η Αφροδίτη Λιάντου γνωρίστηκαν καλύτερα στα γυρίσματα της σειράς που συμπρωταγωνιστούν, αφού μάλιστα έχουν και πολλές κοινές σκηνές μεταξύ τους. Οι δύο νέοι είναι πολύ ταιριαστοί και ο κόσμος πίστευε ότι είναι ζευγάρι.  Είναι, ωστόσο, αποφασισμένοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, προφυλάσσοντας τη σχέση τους από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Αφροδίτη Λιάντου, συμπρωταγωνίστρια του και κόρη της Εβελίνας Παπούλια, εκτός από την τηλεόραση  και την υποκριτική ασχολείται και με το τραγούδι. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Mamma Mia», που σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου και θα παρουσιαστεί στο City Garden.Η Αφροδίτη ανέλαβε τον ρόλο της νύφης Σόφι Σέρινταν, που αναζητεί τον πατέρα της ανάμεσα στους Aλέξανδρο Μπουρδούμη, Γιώργο Χρανιώτη και Ιβάν Σβιτάιλο, ενώ στον ρόλο της μητέρας της θα δούμε τη Νάντια Κοντογεώργη, αλλά και έναν θίασο 30 ηθοποιών, χορευτών και μουσικών.Βεβαίως, τόσο εκείνη όσο και ο Αλ. Σκουρλέτης θα συνεχίσουν και τη δεύτερη σεζόν στην επιτυχημένη «Γη της ελιάς», ως Μυρτάλη και Αλέξης, όπως ονομάζονται οι χαρακτήρες που υποδύονται.

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Τι δηλώνει για το άγχος των γυρισμάτων

Θέλω να είμαι καλός στη δουλειά μου, όπως και οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι. Οπότε, πάντα υπάρχει μια μικρή αγωνία για το αν θα μπορέσω να υπερασπίσω τον ρόλο. Σίγουρα, όμως, μετά από τόσο καιρό, το άγχος δεν είναι το ίδιο με την αρχή. Ξέρεις, καμιά φορά, το άγχος είναι και για καλό, σε κάνει να λειτουργείς πιο συγκεντρωμένα. Θα έλεγα ότι, τώρα πια, το άγχος είναι δημιουργικό. Αυτή ήταν και η πρώτη μου μεγάλη δουλειά, οπότε είχα λίγο και το άγχος της έκθεσης, δεν ήξερα πώς θα φαίνομαι, πώς θα ακούγομαι…

Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Πώς διαχειρίζεται τη δημοσιότητα

Το ότι μπορεί, λόγω αναγνωρισιμότητας, να ασχολούνται με τα προσωπικά σου;

Δεν δίνω σημασία… δεν βρίσκω και τον λόγο, να σου πω την αλήθεια. Θα σου το πω αλλιώς: εγώ είμαι ευτυχισμένος, όταν πάει καλά η δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα για μένα είναι δευτερεύοντα.

Δεν υπήρξε καμιά ακραία έκφραση θαυμασμού, φαντάζομαι…

Μπα… όχι! (γέλια) Αλήθεια, όλα είναι πολύ χαλαρά! Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση πρόσφατα γι’ αυτό το θέμα της δημοφιλίας… Η αλήθεια είναι ότι, αν θέλεις να σε σταματήσουν στον δρόμο, να βγάλουν μαζί σου φωτογραφίες, το προκαλείς λίγο και ο ίδιος. Αν, όμως, απλά περπατάς ευθεία και δεν κοιτάς δεξιά κι αριστερά, ο κόσμος το καταλαβαίνει. Είναι και λίγο προσωπική ανάγκη αυτό, κατάλαβες…;

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του