Αλέξανδρος Ρήγας: Η σχέση με τον Σεργιανόπουλο, το βαρύ εγκεφαλικό στα 48 του και ο χαμός της μητέρας του που δεν ξεπέρασε

Αλέξανδρος Ρήγας: ΅Είναι από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς επίσης έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές αγαπημένες σειρές. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1965 στην Αθήνα και είναι 57 ετών.

Αλέξανδρος Ρήγας: Λίγα λόγια

Είναι απόφοιτος της  Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1990. Ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές που έχει γράψει είναι το Ντόλτσε Βίτα, Δύο ξένοι, Το κόκκινο δωμάτιο, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, Η τούρτα της μαμάς, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή. Ο Ρήγας δήλωσε ότι η αγαπημένη του σειρά είναι Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Η σειρά Room service ακυρώθηκε λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Την σεζόν 2020-2021 και 2021-2022 συμμετέχει και γράφει την σειρά Η τούρτα της μαμάς μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου.

Αλέξανδρος Ρήγας: Τι είχε πει για εκείνον ο Δημήτρης Αποστόλου

O σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου δηλώνει χαρούμενος για την εκ νέου συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ρήγα, εξομολογείται το παράπονό του για τους «Δύο ξένους» και αποκαλύπτει παράλληλα γιατί δεν συνέχισαν. Δεν διστάζει να πει τη γνώμη του για τις «Αγριες Μέλισσες» και σχολιάζει ευθέως την απόφαση της Ελένης Μενεγάκη.

Επιστρέφετε στην τηλεόραση με μια ολοκαίνουργια σειρά, την οποία και υπογράφετε ξανά με τον Αλέξανδρο Ρήγα…

Εγώ στη ζωή γενικώς έχω μια αρχή που λέει ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Δεν μπορεί να τα αποφύγεις. «Η τούρτα της μαμάς» ήταν μια ιδέα που είχαμε πολύ παλιά με τον Αλέξανδρο, την αφήσαμε γιατί μας προέκυψαν διάφορα και πριν από μερικούς μήνες αποφασίσαμε να την προχωρήσουμε. Είμαστε και οι δύο σε μια ηλικία που πλέον βλέπουμε τα πράγματα πιο τρυφερά και η τούρτα αγγίζει ένα πολύ συναισθηματικό-ευαίσθητο θέμα, καθώς στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται τα γνωστά ελληνικά οικογενειακά τραπέζια. Το στόρι μας, λοιπόν, έχει να κάνει με μια οικογένεια πολύ δεμένη. Ενα ζευγάρι που είναι μαζί 35 χρόνια και είναι πολύ ερωτευμένο. Εχουν και τρία παιδιά -όλα αγόρια-, ενώ στο σπίτι υπάρχει και μια γιαγιά λίγο αναπάντεχη θα έλεγα. Επίσης θα δείτε να κυκλοφορεί και ένας τύπος ονόματι Ακύλας, που υποδύεται τον αδελφό του ζευγαριού και είναι θεατρικός κριτικός που εκβιάζει όλο το ελληνικό σύστημα της σόουμπιζ «για να τα παίρνει». Κάποια στιγμή θα δείτε και ένα πολύ όμορφο κορίτσι, είναι το ψυχοπαίδι της οικογένειας και είναι κωφάλαλη. Σε κάθε επεισόδιο θα έχουμε τρεις με τέσσερις γκεστ.

Ακούγοντάς σας να μου περιγράφετε την ιστορία της «Τούρτας», μου θυμίσατε τη σειρά «Το σόι σου» του Alpha…

Οχι, δεν έχει καμία σχέση. Στη σειρά «Το σόι σου» υπήρχε μια ενδοοικογενειακή κωμική βία σε εισαγωγικά. Ενώ τώρα πρόκειται για μια ιστορία οικογενειακή. Απλώς δεν μπορούσε να βγει από τα μυαλά τα δικά μας κανονική. Δεν είναι το καθαρόαιμο family. Γιατί δεν είναι καθαρόαιμοι και αυτοί που απαρτίζουν αυτή την οικογένεια.

Εχουν βρεθεί οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες της σειράς σας;

Το ζευγάρι θα το υποδυθούν ο Κώστας Κόκλας και η Καίτη Κωνσταντίνου, ενώ τον δαιμόνιο Ακύλα ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος θα έχει και τη σκηνοθεσία. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο καστ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο γράψατε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, είχαν χωρίσει οι δρόμοι σας, ξαναβρίσκεστε και πάλι έπειτα από 5 χρόνια. Εχουν εκλείψει πλέον οι διαφορές που σας χώριζαν; Τι σας έφερε πιο κοντά;

Ολα κύλησαν πολύ ομαλά, σαν να είχε περάσει μια μέρα. Δεν είχε συμβεί κάτι. Νομίζω ότι μας έφαγε η κρίση και τους δύο, καθώς είχε τελειώσει η τηλεόραση και το θέατρο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε ζήσει στις καλές μέρες. Δεν έβρισκες αυτά που ήθελες. Νομίζω ότι είχαμε στερέψει και είχε κολλήσει το μυαλό και των δύο μας.

Οταν βρεθήκατε ξανά συζητήσατε τα παλιά;

Οχι, δεν έχει αξία. Είναι λίγο μνημόσυνο αυτό. Το τι έχει γίνει, το τι έχει μείνει και το τι έχει ραγίσει νομίζω αυτά είναι πράγματα που τα βρίσκεις στη διαδρομή. Είμαστε και 24 χρόνια μαζί. Είναι μια σχέση ζωής αυτή. Δεν διαλύεται έτσι μια τέτοια σχέση. Εχουμε δεθεί με τόσα πράγματα που δύσκολα τα ξεπερνάς αυτά. Ανανεώθηκα παρά πολύ από αυτή την εκ νέου συνεργασία μας γιατί είχα τελματώσει λιγάκι. Τώρα είμαστε σε μια φάση που τραβάει ο ένας τον άλλο, γιατί και οι δυο μας είχαμε ψιλοκολλήσει.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την ΕΡΤ;

Κατατέθηκε κάποια στιγμή η σκέψη μας, όχι σαν πρόταση, σε κάποιους ανθρώπους της ΕΡΤ για να μας πουν τη γνώμη τους. Και κάποια στιγμή μας πήραν τηλέφωνο άνθρωποι της νέας διοίκησης δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνεργασία. Είδα ανθρώπους πάρα πολύ ευέλικτους, πράγμα που δεν το έχω ξαναζήσει στη μέχρι τώρα διαδρομή μου. Παράλληλα είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην ΕΡΤ με μια σειρά, αφού χρόνια πριν, σε ηλικία 19 ετών, έκανα εκεί τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος για την επάνοδο της ΕΡΤ στη μυθοπλασία. Εχουν γίνει σπουδαίες δουλειές στο κομμάτι αυτό κατά το παρελθόν και όπως διαπίστωσα φέτος η ΕΡΤ θα έχει ωραίες σειρές στο πρόγραμμά της.

Μία από τις μεγάλες σας επιτυχίες, οι «Δύο ξένοι» έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Είχε όλα τα φόντα για να συνεχιστεί, αλλά σταμάτησε στις δύο σεζόν. Γιατί;

Συζητούσαμε πρόσφατα για τους «Δύο ξένους», γιατί μας είχε πιάσει ένα παράπονο για το πώς κατέληξε. Ε, λοιπόν, το τι θάψιμο είχαμε φάει τότε δεν λέγεται. Από τις 10 κριτικές οι οκτώ ήταν ότι ήμασταν στα όρια του σκουπιδιού. Και τώρα ξαφνικά είναι all time classic. Η σειρά δεν συνεχίστηκε, γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν άλλα πράγματα και να εξαργυρώσουν την επιτυχία που γνώρισαν και καλά έκαναν οι άνθρωποι. Απλώς ήταν πολύ άδικο, γιατί ήταν μια δουλειά που τους χαρίστηκε και μας χαρίστηκε. Ηταν ένα ευλογημένο πράγμα. Κάποιοι φέρθηκαν αχάριστα σε αυτήν τη δουλειά και δεν ήμασταν εμείς.

Αν συνεχίζονταν οι «Δύο ξένοι», πώς θα ήταν η ιστορία του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας;

Τους είχαμε πάει απ’ ό,τι θυμάμαι πέντε χρόνια μπροστά. Η Μαρίνα είχε γίνει ηθοποιός του θεάτρου πολύ σοβαρή και ο Κωνσταντίνος, που είχε γυρίσει από την Αγγλία με το παιδί, είχε γίνει πλέον ένας εμπορικός σκηνοθέτης.

Θα ήσασταν θετικός σε ένα σίκουελ των «Δύο ξένων»;

Οχι, φυσικά, χωρίς τον Νίκο Σεργιανόπουλο… Κάθε πράγμα είναι η στιγμή του. Είναι σαν να έχεις χωρίσει από μια σχέση, από έναν γάμο και λες δεν πάμε να το ξαναπαλέψουμε. Ποτέ δεν πετυχαίνει. Οσο και να έχει μείνει αγάπη, συμπάθεια, έλξη και πάθος. Εχουν περάσει και τόσα χρόνια. Νομίζω και ο Νικόλας να ζούσε δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Αν είχατε τη δυνατότητα, ποια παλιά δουλειά σας θα την αλλάζατε και δεν θα αφήνατε τίποτε ίδιο;

Τους «Δύο ξένους» θα άλλαζα. Με τα μυαλά που έχω τώρα. Γιατί και οι σχέσεις έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Δηλαδή αλλιώς ήταν οι σχέσεις στη δεκαετία του ’90 και αλλιώς μετά την κρίση που ζήσαμε. Είναι θέμα επιβίωσης πια. Εγώ νομίζω ότι η έλξη πια δεν έχει να κάνει με τα μάτια και με την καρδιά, έχει να κάνει με την τσέπη, το πορτοφόλι και με την προοπτική που σου δίνει ο άλλος.

Εχετε βγάλει πολλά λεφτά από αυτήν τη δουλειά;

Καθόλου, γιατί αυτά που φαντάζεται ο κόσμος δεν υπάρχουν. Είναι μια καλά αμειβόμενη δουλειά θα έλεγα, αλλά όχι πάντα. Τώρα οι αμοιβές της τηλεόρασης είναι αστείες για όλους.

Αλέξανδρος Ρήγας: Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε

Στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Ρήγας.

«Στις 5 Μαϊου κλείνω τα 54» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Ρήγας, αναφέροντας μεταξύ άλλων το εγκεφαλικό επεισόδιο που πέρασε στα 48 του χρόνια, κάτι που τον έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή του.

«Πράγματι, στα 48 μου πέρασα ένα άγριο, σκληρό εγκεφαλικό. Έμεινα τότε έξι μήνες off και αναθεώρησα πολλά. Στις 5 Μαΐου κλείνω τα 54. Άρα ζωηρά χρόνια -ακόμη και αν είμαι απόλυτα υγιής- δεν έχω πολλά. Γι΄ αυτό θέλω να προλάβω να κάνω πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω απωθημένα. Εύχομαι να έχω σωματική αντοχή και υγεία στο μυαλό για να συνεχίσω να ασχολούμαι με όσα αγαπώ, να κάνω κάποια ταξίδια ακόμη και κανένα ποτάκι τα βράδια, στην πλατεία Μαβίλης. Εκεί πέρασα τα νεανικά μου χρόνια. Με μπυρόνια στην πλατεία μέχρι τα ξημερώματα, να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά. Για τον έρωτα, τον θάνατο, τη ζωή, τα όνειρά μας. Τον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις πλέον, τα πράγματα;»

«Ήταν άγγελος, ήταν η πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής μου.»

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μίλησε στην Χριστίνα Λαμπίρη και στην εκπομπή La biri biri για τη ζωή του αλλά και την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του. Με συγκίνηση ο ηθοποιός και σεναριογράφος εξομολογήθηκε πως τα τελευταία τρία χρόνια η μητέρα του σταδιακά έχανε τη μνήμη της και ήταν σαν να απομακρύνεται…

«Ήταν άγγελος, ήταν η πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής μου. Όπως είναι φαντάζομαι όλες οι μανάδες για όλα τα παιδιά. Θεωρώ ότι η αγάπη της μάνας για το παιδί είναι η μόνη αδιαπραγμάτευτη αγάπη, μια αγάπη που δεν έχει ανάγκη από εξηγήσεις, δεν έχει καμία ανάγκη επικύρωσης, είναι εκεί τη νιώθεις. Της είχα μια απέραντη λατρεία.Μου λείπει, αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στην Καλαμάτα που «αναπαύεται» και μιλάμε. Η μητέρα μου τα τελευταία χρόνια είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα το πω όσο πιο light γίνεται: η σχέση της με την πραγματικότητα δεν ήταν απολύτως σωστή. Δεν είχε καλή επαφή με την πραγματικότητα.

Η μαμά μου έφυγε πριν από 40 ημέρες. Για εμένα είχε αρχίσει όλο αυτό πριν από 3 χρόνια. Όταν οι άνθρωποι χάνουν τη μνήμη και το συναίσθημα κι αισθάνεσαι ότι δεν λειτουργείς μέσα τους, η εικόνα σου δεν είναι αυτή που ήξερες, η εικόνα αυτή ξαφνικά δεν υπάρχει στα μάτια τους ή το άγγιγμα τους δεν είναι το ίδιο, αισθάνεσαι ότι έχει ήδη φύγει ένα μεγάλο κομμάτι. Το συναίσθημα και η μνήμη είναι οι άνθρωποι. Κι αυτό σταδιακά τα τελευταία χρόνια χανόταν. Ήταν πολύ σκληρό. Μπορεί να φανεί κι αυτό αιρετικό που θα πω, θα με καταλάβεις όμως, ήταν πιο σκληρό από τη βιολογική απουσία ενός ανθρώπου που όπως και να έχει είναι μέσα στον κύκλο της ζωής» αναφέρει ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Αλέξανδρος Ρήγας: Μιλάει για τον Νίκο Σεργιανόπουλο

«Θεωρώ ότι ο Νίκος δεν είχε αποδεχτεί ποτέ ουσιαστικά τις επιλογές του και κυρίως βασάνιζε τον εαυτό του. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίο έκανε κακό, αυτός ήταν ο εαυτός του.» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, βαθύτατα συγκινημένος μίλησε και για τη γνωριμία και την σχέση τους.«Με το Νίκο γνωριστήκαμε το 1997, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του σήριαλ “Δύο Ξένοι”. Χαθήκαμε για πέντε χρόνια και όταν έμαθα ότι τον είχαν συλλάβει ένιωσα την ανάγκη να του συμπαρασταθώ. Όταν τον είδα στο αστυνομικό τμήμα ήταν τρομαγμένος και μάλλον ξαφνιάστηκε που με είδε» δήλωσε ο γνωστός σεναριογράφος, ενώ αναφέρθηκε και στην μεταξύ τους σχέση λέγοντας ότι «Ήταν μια συναισθηματική σχέση. Ήταν μια έντονη και μεγάλη αγάπη από την πλευρά μου».

Αλέξανδρος Ρήγας: Ο χαμός της μητέρας του

Σύμφωνα με φίλο της οικογένειας, η κα Ευανθία εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα και λίγες ώρες αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή.Στο χωριό Κοπανάκι Μεσσηνίας από όπου εκείνη κατάγονταν, οικογένεια και φίλοι του ηθοποιού της είπαν το τελευταίο αντίο.Ο καλός φίλος του κ. Ρήγα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης, ανακοίνωσε μέσω social media τα δυσάρεστα νέα με μήνυμα και φωτογραφίες.

Αναλυτικά ο κ. Μπουζιώτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Ο Αλέξανδρος (Ρήγας) έχασε την πιο… Ωραία Κυρία της ζωής του/ “έφυγε” χθες τα ξημερώματα η μαμά του Ευανθία που λάτρευε/ μετά από ένα έμφραγμα μπήκε στην εντατική και λίγες ώρες μετά έσβησε/ σήμερα της είπε το τελευταίο αντίο σε στενό κύκλο στο χωριό Κοπανάκι – τόπο καταγωγής του πατέρα του, που είχε αγαπήσει πολύ η μαμά του/ μεταξύ συγγενών και λίγων φίλων του αποχαιρέτησε τη τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του, όπως είχε πει για εκείνη σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN Greece/ από εκεί και τα δύο καρέ που “δανείστηκα” και που τα… λένε όλα για τη λατρεία που της είχε/ ήταν μία δύσκολη μέρα για τον αγαπημένο μου φίλο, μα είναι δυνατός/ όσο δυνατός μπορεί να είναι κάποιος μετά από μία τέτοια απώλεια/ ήταν δίπλα μου όταν έφυγε η μαμά μου κι ήμουν κι εγώ δίπλα του-όπως πάντα…».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του