Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου με το ισχυρό μικρόβιο της φιλανθρωπίας και η επαγγελματική της εμπειρία

Πρόκειται για τη νέα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τη γυναίκα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του οργανισμού μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες για κακοποίηση για ασέλγεια των φιλοξενούμενων παιδιών της Κιβωτού;

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ήταν πάντα δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και γενικότερα δίπλα στον άνθρωπο και η διαδρομή της και οι πράξεις της το επιβεβαιώνουν αυτό περίτρανα.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Το μικρόβιο της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο το είχε από μικρή

Γεννημένη στην Αθήνα , η Αλεξάνδρα Μαρτίνου από παιδί είχε έντονα την ανάγκη να συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Μάλιστα από μικρή ηλικία, βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ, που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, στο οποίο η Αλίκη Βεκρή ήταν δραστήριο μέλος. Άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο ήταν και πατέρας της, Σωκράτης.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο και ο νέος τίτλος

Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Ελβετία και σήμερα φέρει τον τίτλο της νέας προέδρου της Κιβωτού του Κόσμου. Στην Ελβετία, πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο σύζυγος και τα τέκνα

Κεραυνοβόλος ήταν ο έρωτας της με τον Ανδρέα Μαρτίνο τον οποίο αφού έγιναν ζευγάρι, σύντομα παντρεύτηκαν. Η Αλεξάνδρα και ο Ανδρέας Μαρτίνος απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Η συγκλονιστική στιγμή της ζωής της

Πάντα ήταν το στήριγμα των ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βίωσε μια στιγμή που την συγκλόνισε και την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Την περίοδο εκείνη γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί με σύνδρομο Down, τον Γιώργο. Η γνωριμία τους και η ιστορία αυτή την έκαναν να ασχοληθεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη.

Η συνάντηση αυτή οδήγησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Και δεν έμεινε εκεί. Το 1996 δημιούργησε το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί», που έχει ως σκοπό την βοήθεια παιδιών και οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγείας.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του