Αγγελική Λάμπρη: Η μεγάλη επιτυχία στο Παρα Πέντε, η συμμετοχή στο survivor, το διαζύγιο και η σοβαρή καταγγελία για σκηνοθέτη

Αγγελική Λάμπρη: Την γνωρίσαμε μέσω από την τηλεοπτική συμμετοχή της στην σειρά του Mega “Στο Παρά Πέντε” όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ατίθαση “Αγγέλα” που ενσάρκωσε αγαπήθηκε πολύ από το κοινό για τις ατάκες της και τον αυθορμητισμό της. Η ηθοποι΄΄ος Γεννήθηκε και μεγάλωσε, στα Ιωάννινα όπου έκατσε μέχρι τα 18 της χρόνια και έπειτα ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει υποκριτική, ξεκινώντας τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Αγγελική Λάμπρη: Τα πρώτα βήματα στην υποκριτική

Το 1994, κι ενώ ακόμη ήταν ακόμη φοιτήτρια στο τρίτο έτος, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση στη κοινωνική σειρά του ANT1 Οι Αγνοημένοι, υποδυόμενη μία τρόφιμο του ψυχιατρείου της σειράς έχοντας βασικό ρόλο σε τρία επεισόδια. Την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου Ανατομία ενός εγκλήματοςΈκπτωτος Άγγελος. Ακολούθησε ο ρόλος της Κατερίνας στη σειρά της ΕΡΤ1 Η Λυγερή , “Πειρασμός”, το “Άκρως οικογενειακόν”, το “Η αγάπη ήρθε από μακριά” κ.ά.

Αγγελική Λάμπρη: Η καλλιτεχνική πορεία

Η σειρά που την έκανε ευρέως γνωστή ήταν το “Στο παρά 5” (2005-2007), στο ρόλο της Αγγέλας, σε σενάριο το οποίο υπέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης και σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου.

Την επόμενη σεζόν, (2007-2008), πρωταγωνίστησε στη σειρά “Γοργόνες”, μαζί με τη Λίνα Σακκά και τη σεζόν 2009-10 πρωταγωνίστησε στη σειρά “Η οικογένεια βλάπτει”.

Αγγελική Λάμπρη: Η συμμετοχή της στις Άγριες Μέλισσες

Στην επιτυχημένη σειρά του ANT1,  Άγριες Μέλισσες, είχε πάρει μέρος σε λίγα επεισόδια, και είχε αναφέρει συγκεκριμμένα: «Είχα περάσει από ένα casting τον Απρίλιο, όταν ακόμη έψαχναν για ηθοποιούς και με φωνάξαν γι’ αυτό το ρόλο». H αγάπη του κόσμου όταν την συναντάνε στο δρόμο, είναι ίδια με τότε.

Αγγελική Λάμπρη: Η σειρά «Στο Παρά Πέντε» είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία. 17 χρόνια μετά πολύς κόσμος την βλέπει στον δρόμο και οι περισσότεροι την θυμούνται ως Αγγέλα , η θερμόαιμη κοκκινομάλλα στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.

«Μάλλον θα ‘μαι γιαγιά και θα είμαι η Αγγέλα από το “Παρά Πέντε” ως γιαγιά. Αυτό θα με ακολουθεί, νομίζω, δεν με ενοχλεί καθόλου», λέει η ίδια για τον ρόλο που της χάρισε αναγνωρισιμότητα. Άλλωστε, η Αγγελική Λάμπρη συνδέεται πολύ στενά με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον σεναριογράφο που της έδωσε τον ρόλο στη σειρά. «Είναι οικογένεια, δεν είμαστε απλώς φίλοι, είναι ο νονός της μικρής μου…», λέει.

Αγγελική Λάμπρη: Προσωπική ζωή

Μετά από 14 χρόνια κοινής πορείας μαζί με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο και την απόκτηση ενός παιδιού, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Το ζευγάρι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα γκρίζα σύννεφα που εμφανίστηκαν στον γάμο του όπου σε συνδιασμό με την ρουτίνα και την φθορά της καθημερινότητας πήραν την απόφαση να χωρίσουν. Άτομα από το περιβάλλον τους κάνουν λόγο για έναν “βελούδινο χωρισμό” .

Η Αγγελική και ο Αντώνης έχουν κρατήσει πια μια φιλική σχέση και έχουν συνεχή επικοινωνία για χάρη της πανέμορφης κόρης τους, που αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητας τους. Δεν θέλησαν ποτέ να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, γι’ αυτό και κατάφεραν για ένα διάστημα να μη μαθευτεί ότι δεν είναι πλέον μαζί.

Αγγελική Λάμπρη: Η συμμετοχή της στο survivor

Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε στον Νίκο Μουτσινά όσα έζησε στον Άγιο Δομίνικο, τις δυσκολίες που συνάντησε με την έλλειψη φαγητού, ενώ φυσικά μίλησε και για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες του φετινού κύκλου.

“Αν είχα μείνει τώρα θα είχα πιάσει κουβέντα με όλα τα ζωντανά της παραλίας” δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση, ενώ σχολίασε πως δεν ήταν έτσι πριν λίγες ημέρες που και εκείνη βρισκόταν στο παιχνίδι, καθώς τώρα οι συνθήκες και οι σχέσεις μεταξύ των παικτών έχουν αλλάξει. Αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο νησί, λέγοντας ενδεικτικά πως το φαγητό τους ήταν μια κουταλιά ρύζι για 18 ημέρες, ενώ εκμυστηρεύτηκε πως σε στιγμές πείνας έψαχνε τα αποφάγια των συμπαικτών της για να βρει φαγητό. Όμως δεν ήταν αυτό που τη δυσκόλεψε περισσότερο, καθώς το πιο δύσκολο στάδιο, όπως αποκάλυψε, ήταν μετά την αποχώρησή της που δεν επιτρεπόταν να έχει με κανέναν επικοινωνία.

Αγγελική Λάμπρη: H αποκάλυψη για γνωστό σκηνοθέτη

Η ηθοποιός, η οποία κατήγγειλε με την Τζένη Μπότση τον σκηνοθέτη-ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και εξομολογήθηκε τα όσα βίωσε πριν από 22 χρόνια. Η Αγγελική Λάμπρη περιέγραψε ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός κλείδωσε την πόρτα του και της ζήτησε να ανέβει στη σκηνή. Στη συνέχεια ανέβηκε και εκείνος και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Λάμπρη, άρχισε να την προσεγγίζει.

«Φοβήθηκα πολύ εκείνη τη στιγμή, κατέβηκα από τη σκηνή και βγήκε και εκείνος από την άλλη μεριά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω. Προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα», ανέφερε.

Αναλυτικά όσα είπε η Αγγελική Λάμπρη
«Η κοινωνία είναι έτοιμη… Πρέπει να μιλήσουμε όλοι», σχολίασε αρχικά η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δίνω μήνυμα στην κόρη μου να μη φοβάται κανέναν». «Ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα είμαστε 14. Και έπεται και συνέχεια. Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό και είμαι περήφανη για το θάρρος αυτών των γυναικών να συμπορευτούμε. Το θυμάμαι και ταράζομαι. Ήταν μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή το 1998. Μου είπε να φοράω συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Πήγα και αμέσως κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ, γιατί δεν συμβαίνει αυτό γενικώς. Ρώτησα ”συγγνώμη, γιατί κλειδώσατε;” και μου απάντησε ότι δεν ήταν εκείνη τη στιγμή κανένας στο θέατρο και έπρεπε για λόγους ασφαλείας να κλειδώσει για να μην μπει κανένας μέσα. Πήγα στον χώρο όπου θα γινόταν η ακρόαση. Μου μίλησε για το έργο και για τον ρόλο μου και μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο», είπε η Αγγελική Λάμπρη, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Τζένη Μπότση είχε περιγράψει και εκείνη τα όσα βίωσε.

«Ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει και να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα. Άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω ”συγγνώμη, δεν νιώθω καλά. Θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή”. Είπα τη δικαιολογία ότι είμαι άρρωστη για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και επέμενα πάρα πολύ και εκείνος μου έλεγε ”όχι, η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα”. Πολύ πιο ταραγμένη, του έλεγα ”όχι, δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν, σας παρακαλώ πολύ, δεν είμαι καλά και θέλω να φύγω”.

Φοβήθηκα πολύ εκείνη τη στιγμή, κατέβηκα από τη σκηνή και βγήκε και εκείνος από την άλλη μεριά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και, ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο -δεν μπορούσα να φύγω-, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα. Ήθελα να φωνάξω ”βοήθεια” και ήξερα ότι δεν είναι κανείς να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε το αίμα μου. Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν πολύ σοκαριστικό», ανέφερε η Αγγελική Λάμπρη.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του