Αγέρωχος παππούς: Μάθημα ζωής Ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς που τερματίζει τον Μαραθώνιο μαζί με τα εγγόνια του

Στέλιος Πρασσάς: Ο κύριος Πρασσάς μας συγκινεί συνέχεια, με την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο κάθε χρόνο και τώρα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά. Ο γηραιότερος αθλητής, ετών 90, κατάφερε να τερματίσει στον Μαραθώνιο της Αθήνας προσφέροντας μαθήματα δύναμης και αντοχής σε όλους.

Στέλιος Πρασσάς: Ποιός είναι ο 90χρόνος παππούς που παραδίδει μαθήματα ζωής

Ο 90χρονος κ. Στέλιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μαραθωνοδρόμος καθώς έχει γεννηθεί το 1931.

Ο ίδιος είναι αθλητής του Τελμησσού Νέας Μάκρης και κατέχει 8 πανελλήνια ρεκόρ. Είναι ο ακούραστος δρομέας που εδώ και πολλά χρόνια θαυμάζουμε στους τερματισμούς των μαραθωνίων.

Πρόκειται για τον γηραιότερο ανάμεσα σε 30.000 αθλητές συμμετέχοντες στον φετινό Μαραθώνιο. Έχει μάλιστα βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ ως ο γηραιότερος ενεργός μαραθωνοδρόμος που συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

«Την ώρα που πάω στο στάδιο να προπονηθώ νιώθω μεγάλη αγάπη, γεμίζει η καρδία μου. Νιώθω τόση χαρά που βρίσκομαι μέσα στο στάδιο. Βλέπω τα μικρά παιδάκια, από 5 χρονών, μέχρι μεγάλους ανθρώπους να γυρνάνε εκεί μέσα και αυτό με γεμίζει, η χαρά μου είναι απερίγραπτη.», αναφέρει ο ίδιος.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο κύριος Στέλιος, ιδιοκτήτης καταστημάτων στον Βύρωνα, οικογενειάρχης, έχει ζήσει μια ενδιαφέρουσα ζωή αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι το τρέξιμο. Ο ίδιος αντιλήφθηκε το πάθος του για το τρέξιμο όταν ένας γείτονας του δρομέας του πρότεινε να αφήσει το ποδόσφαιρο και να τρέξει μαζί του.

Στέλιος Πρασσάς: Η πιο συγκινητική στιγμή όταν τερματίζω των μαραθώνιο
Εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα έχει διανύσει ο σπάνιος μαραθωνοδρόμος, σε όλο τον κόσμο όμως το Παναθηναϊκό στάδιο δεν το συγκρίνει με κανένα άλλο.

«Η πιο συγκινητική στιγμή είναι πάντοτε κάθε φορά που τερματίζω τον μαραθώνιο. Είναι η στιγμή απερίγραπτη! Τρελαίνομαι όταν μπαίνω στο στάδιο προπάντων στην Ελλάδα στο στάδιο Καλλιμάρμαρο. Είναι ναός, όλοι οι αθλητές πρέπει να προσκυνάνε. Δεν υπάρχουν στάδια με τέτοια μάρμαρα στον κόσμο.

Στέλιος Πρασσάς: Έτοιμος για τον αυριανό αγώνα

Παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη της ψυχής του αποτελεί ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς, που ακόμη μία χρονιά θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο της Κυριακής τρέχοντας την απόσταση των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο υπερήλικας δρομέας, που πέρσι κέρδισε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλων κατά τον τερματισμό του, δήλωσε έτοιμος, ενώ έχει κάνει την προετοιμασία του για να πάρει μέρος ακόμη μια φορά στον αγώνα της κλασικής διαδρομής του μαραθωνίου.

«Τώρα που έχω μεγαλώσει λιγάκι, τρέχω τρεις φορές την εβδομάδα, περίπου 8-10 χιλιόμετρα τη φορά, κάνω 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα» είπε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την προπόνησή του. Οπως ανέφερε, στα 58 του έτη ξεκίνησε να τρέχει μαραθώνιο.

«Αγαπάω τη φύση, ο αθλητισμός είναι η αγάπη μου από μικρό παιδί. Εχω παίξει και ποδόσφαιρο, με ξέρουν και στην ΕΠΟ» ανέφερε και κατέληξε: «Ο μαραθώνιος είναι η αγάπη μου, όπου έχω τρέξει ανά τον κόσμο όλοι ξέρουν τον μαραθώνιο. Εχω ταξιδέψει και τρέξει σε 20 χώρες: σε όλα τα Βαλκάνια, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο 91χρονος δρομέας είχε τονίσει: «Ο άνθρωπος πρέπει αυτό που κάνει να το αγαπάει, να το κάνει και να το αγαπάει πολύ. Νιώθω μεγάλη αγάπη την ώρα που πάω στο στάδιο να προπονηθώ. Με γεμίζει. Η καρδιά μου τόση χαρά νιώθει που βρίσκομαι μέσα στο στάδιο». Ο Στέλιος Πρασσάς κατέχει ρεκόρ και έχει βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ ως ο γηραιότερος ενεργός μαραθωνοδρόμος που συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του