Σήμερα είναι μια πολύ κακή μέρα για τον Robin Thicke και τον Pharrell Williams

Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα στο δικαστήριο, χτες, Τρίτη 10 Μαρτίου, βγήκε η τελική απόφαση των ενόρκων και η οικογένεια του Marvin Gaye νίκησε κατά κράτος τους Robin Thicke και Pharrell Williams.
Για πόσο μεγάλη νίκη μιλάμε; Οι δύο καλλιτέχνες θα πρέπει να πληρώσουν σχεδόν $7.4εκ. στα παιδιά του Gaye, ως ποινή για την αντιγραφή της μουσικής του διάσημου μουσικού στο mega-hit τους «Blurred Lines» που κυκλοφόρησε το 2013. Αν σκεφτείς πως ο καθένας τους έβγαλε από $5εκ.με αυτό το κομμάτι, και φτηνά τους βγήκε.
Τα παιδιά του Marvin Gaye είχαν κατηγορήσει Thicke και Pharrell για ξεκάθαρη αντιγραφή του διάσημου «Got To Give It Up» του πατέρα τους στο «Blurred Lines», ενώ οι ίδιοι έκαναν λόγο για έναν απλό φόρο τιμής στον μεγάλο τραγουδιστή. Σύμφωνα με αποδείξεις, το δικαστήριο έκρινε πως τελικά ίσχυε το πρώτο και αποζημίωσε τους Nona, Frankie και Marvin Gaye III με το ποσό των $16.675.690.
«Αυτή τη στιγμή νιώθω ελεύθερη», είπε η Nona, εγγονή του Gaye, η οποία ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του δικηγόρου της Richard Busch, όταν βγήκε η ετυμηγορία. «Ελεύθερη από τις αλυσίδες του Pharrell Williams και του Robin Thicke και από αυτά που προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν και από τα ψέματα που μας είπαν», συνέχισε. Εντάξει λίγο υπερβολική, αλλά μπορείς να την καταλάβεις.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Thicke και Williams, Howard King, οι δύο σταρ δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα –άντε καλέ.
«Είναι ακλόνητοι στην απόλυτη πεποίθησή τους πως έγραψαν αυτό το τραγούδι μόνοι τους», είπε ο King στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος ο Pharrell δήλωσε στο USA Today: «Ενώ σεβόμαστε τη δικαστική διαδικασία, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την απόφαση που βγήκε σήμερα, η οποία θέτει ένα άνευ προηγούμενου φρικτό εμπόδιο για την εξέλιξη της μουσικής και της δημιουργίας.»
Από την άλλη, η εκπρόσωπος του Williams πρόσθεσε στους δημοσιογράφους: «Ο Pharrell δημιούργησε το “Blurred Lines” από τη καρδιά, το μυαλό και την ψυχή του και δεν πήρε το τραγούδι από κανέναν και από πουθενά. Επανεξετάζουμε την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές μας από δω και πέρα και θα έχετε σύντομα νέα μας σχετικά με το θέμα.»
Για την ιστορία, ορίστε και τα δύο κομμάτια. Blurred lines δεν λες τίποτα.

(via)

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του