Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα Μέισυ από το χώρο του Πανεπιστημίου Πάτρας που κάποιοι έκαναν αγώνα για να τη διώξουν

σκυλίτσα από το χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η κατ’ εξοχήν πέτρα του σκανδάλου με τις συνήθειές της να τρομοκρατεί τους περαστικούς μέχρι και να αρπάζει όπως συνηθίζουν πολλοί να λένε για ένα αδεσποτάκι επειδή δεν το θέλουν, η αξιαγάπητη ως αποδείχτηκε τελικά σκυλίτσα «Μέισυ», περισυλλέχτηκε σήμερα από το ειδικό συνεργείο του Δήμου Πατρέων, καταγράφοντας συγχρόνως μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αδεσπότων στο χώρο, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι όλα γίνονται καλύτερα όταν γίνονται με ψυχή, με σβελτάδα αλλά και με ήθος.
Για την ακρίβεια σήμερα το πρωί όταν εμφανίστηκε η εν λόγω σκυλίτσα, ο κ. Μπαμπουσκάκης υπεύθυνος στο χώρο του ΠΠ ως είχαμε συνεννοηθεί αμέσως ειδοποίησε τους ανθρώπους του Δήμου, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια. Έτσι ο κ. Γιώργος Κατσιμίγας μαζί με τον κ. Γιάννη Πετράκο κατέφθασαν μέσα σε 15 λεπτά εκεί και μετά από προσπάθεια έπιασαν την ατίθαση σκυλίτσα, με προσοχή, χωρίς να την τραυματίσουν, χωρίς να την πανικοβάλουν, με ειδική απόχη, καθώς και οι δύο έχουν παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα επ’ αυτού κι έχουν πιστοποίηση αλλά και φιλόζωη καρδιά.
Κι εκεί συμβαίνει το εξής ανέλπιστο!


Μόλις έχουν βάλει τη σκυλίτσα μέσα στο ειδικό κουτί μεταφοράς προς κτηνίατρο, καταφθάνει ένας φοιτητής ρωτάει τι συμβαίνει και αμέσως ξεσπάει σε κλάματα. Αρχίζει να λέει σας παρακαλώ μη την πάρετε, είναι πολύ καλή, είναι συντροφιά μου στις βόλτες, είναι στειρωμένη, τη φροντίζω σε όλα, κατακάθαρη. Συνεχίζει κλαίγοντας και μονολογώντας «μα πως είναι δυνατόν να είναι τόσο άδικος ο κόσμος? Τόσα κακά κυκλοφορούν και η σκυλίτσα τους πείραξε? Τα σκυλιά είναι τα πιο καλά πλάσματα, τόσα άλλα άσχημα δεν τα βλέπετε?»
Μένουν όλοι άφωνοι, κι επεμβαίνει ο Γιώργος Κατσιμίγας, του εξηγεί πως τίποτα κακό δεν θα συμβεί φυσικά στη σκυλίτσα και του προτείνει αφού είναι τόσο δεμένοι να σκεφτεί να την υιοθετήσει. Ο φοιτητής τηλεφωνεί αμέσως στη μητέρα του και παίρνει το οκ. Συγχρόνως φτάνει ένας ακόμα φοιτητής , αδερφός του πρώτου και συμφωνούν να υπογράψουν και οι δύο συμβόλαιο υιοθεσίας.
Ζητούν τα δύο παιδιά μόνο μία χάρη. Να φιλοξενήσουν μέσα στα δωμάτιά τους στην εστία τη σκυλίτσα μέχρι να έρθουν οι γονείς να την πάρουν τις επόμενες ημέρες. Τρέχουν γρήγορα να πάρουν την άδεια από τον Πρύτανη, ο οποίος αρνείται, και μάλιστα ειδοποιεί ότι θα απαγορεύσει στο εξής και σε όποιον άλλο φοιτητή φιλοξενεί ζώο εντός δωματίου στην εστία.


Έτσι λοιπόν κανονίστηκε να φιλοξενηθεί η Μέισυ από το Δήμο Πατρέων, μέχρι η οικογένεια των δύο φοιτητών να έρθουν Πάτρα (από το Βόλο) για να παραλάβουν την …τυχερή τελικά σκυλίτσα.
Και τελικά σήμερα γράφηκε μια από τις πιο υπέροχες συγκινητικές ιστορίες στο χώρο του ΠΠ που τιμούν και το πνεύμα και την εκπαίδευση και την ανθρωπιά και συνεργασία.
Μπράβο στους δύο φοιτητές! Μπράβο και στον κο Μπαμπουσκάκη από το ΠΠ και στους Γιώργο Κατσιμίγα και Γιάννη Πετράκο για όλο το χειρισμό με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Οι περισυλλογές από το χώρο εκ μέρους του Δήμου συνεχίζονται, συντονισμένα, σταδιακά και στοχευμένα με σεβασμό σε ανθρώπους και ζώα.
Πηγή: patrasisyou.gr – Patra 2021

Related posts

Μονόχρωμο σύνολο, το απογείωσαν τα γυαλιά: Η Σοφία Καρβέλα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο σαν γαλαζοαίματη σε περιοδεία

«Δεν είχα βρακί να φορέσω»: Οι δύσκολες ώρες του Γιάννη Τσιμιτσέλη & η επιβίωση σε άθλιες συνθήκες

Ξεσπάει η Τζούλια Νόβα: «Μπήκε κάποιος στο σπίτι και τη σκότωσε, δεν το ξεπέρασα ποτέ, μου λείπει…»