Οικογενειακό ταξίδι στο βουνό – Ποια γυναικεία μποτάκια πεζοπορίας να επιλέξω;

Οικογενειακό ταξίδι στο βουνό – Ποια γυναικεία μποτάκια πεζοπορίας να επιλέξω;

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών πεζοπορίας είναι μια διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη απ’ ότι φαντάζεστε. Δεν ταιριάζουν όλα τα παπούτσια και οι μπότες πεζοπορίας σε όλους. Ανάλογα με το πόδι σας, την αισθητική, αλλά και το περιβάλλον που θα εκδράμετε, θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο παπούτσι. Πρέπει όλα να είναι τέλεια, ώστε να μη γυρίσετε από το τριήμερο με… πληγωμένα πόδια ή κάλους και μία εκδρομή συνώνυμη της ταλαιπωρίας.
Σε ότι αφορά την γκάμα, εχετε μια τεράστια ποικιλία επιλογών, από εξαιρετικά γυναικεία ελαφριά παπούτσια μέχρι ορειβατικές μπότες, όπως μπορείτε και οι ίδιες να διαπιστώσετε στο https://www.epapoutsia.gr/gynaikeia/kleista-papoutsia/papoutsia-pezoporias.html


Ποια αδιάβροχα μποτάκια γυναικεία ταιριάζουν στο πόδι μου;
Η κατανόηση σχετικά με το τι ταιριάζει στο πόδι σας, σε ότι αφορά σόλες, δέσιμο κορδονιών, πάτους κλπ μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο συγκεκριμένη την επιλογή σας.
Φυσικά, πριν πάτε για την εκδρομή σας, πρέπει να προσέξετε το κομμάτι της εφαρμογής. Δεν θέλετε να αισθάνεστε τα δάχτυλά σας να χτυπούν στο άκρο της μπότας, ούτε να σας ενοχλούν οι ραφές στο δέρμα σας. Εάν οι μπότες είναι δεμένες σταθερά και εξακολουθείτε να αισθάνεστε δυσάρεστα, σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε κάποιο άλλο παπούτσι.
Όσον αφορά το χρόνο που είναι καλύτερος να δοκιμάσετε τα γυναικεία αδιάβροχα μποτάκια σας, αυτός είναι το βράδυ. Τα πόδια σας συνήθως πρήζονται λίγο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της ημέρας και κατά την εκδρομή σας θα είναι στο μέγιστο. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε την αγορά παπουτσιών που θα προκύψουν μικρά και στενά, τότε όμως που θα είναι αργά…
Δεν θα πρέπει, επίσης, να παραβλέψετε να συνδυάσετε τα γυναικεία παπούτσια πεζοπορίας σας με τις κατάλληλες κάλτσες. Οι κάλτσες εκείνες θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε γρήγορα την εφαρμογή και την αίσθηση των νέων υποδημάτων σας. Βεβαιωθείτε ότι το πάχος των καλτσών ταιριάζει με το μποτάκι που σκοπεύετε να φορέσετε. Επίσης, όταν είστε στην ύπαιθρο, καλό είναι να φοράτε συνθετικές και όχι βαμβακερές κάλτσες που στεγνώνουν αργά, αφού είναι πιο πιθανό να δημιουργηθουν φουσκάλες.
Τι κατηγορίες παπουτσιών για πεζοπορία υπάρχουν;
Τα χαμηλά παπούτσια με εύκαμπτες ενδιάμεσες σόλες είναι εξαιρετικά για πεζοπορία σε απλό χωμάτινο ή πέτρινο έδαφος. Μερικοί ταξιδιώτες με σακίδιο μπορεί να επιλέξουν ακόμη και παπούτσια για τρέξιμο σε μονοπάτια για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, κάτι όμως που δεν είναι πάντα η πιο σοφή επιλογή.
Σε ότι αφορά τα αδιάβροχα γυναικεία μποτάκια που προορίζονται για ημερήσιες πεζοπορίες ή σύντομες εκδρομές με σακίδια με ελαφρύ φορτίο. Πρόκειται για στυλάτο και αρκετά ελαφρύ παπούτσι, που όμως δεν έχει την υποστήριξη και την ανθεκτικότητα των πιο στιβαρών παπουτσιών που συστήνονται για μεγάλα βάρη και πιο δύσκολα εδάφη.

Hiker woman tying shoelaces of trekking boots close up with panorama

Η αναβαθμισμένη κατηγορία των μποτών και παπουτσιών πεζοπορίας είναι σχεδιασμένη για να μεταφέρει βαρύτερα φορτία σε πολυήμερες εκδρομές στην ύπαιθρο. Υπάρχουν τσάντες πλάτης που μπορούν να μεταφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι νομίζετε, ενώ αξιόλογα μοντέλα θα βρείτε στο https://www.epapoutsia.gr/tsantes/platis.html περισσότερα τέτοια παπούτσια έχουν ψηλό κόψιμο που προστατεύει τους αστραγάλους και προσφέρει εξαιρετική στήριξη σε κάθε έδαφος. Είναι πολύ ανθεκτικά και υποστηρικτικά, με την τιμή τους, όπως είναι λογικό, να είναι πιο υψηλή από τα καθημερινά μποτάκια πεζοπορίας.

Related posts

Μονόχρωμο σύνολο, το απογείωσαν τα γυαλιά: Η Σοφία Καρβέλα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο σαν γαλαζοαίματη σε περιοδεία

«Δεν είχα βρακί να φορέσω»: Οι δύσκολες ώρες του Γιάννη Τσιμιτσέλη & η επιβίωση σε άθλιες συνθήκες

Ξεσπάει η Τζούλια Νόβα: «Μπήκε κάποιος στο σπίτι και τη σκότωσε, δεν το ξεπέρασα ποτέ, μου λείπει…»