Μετά τον καφέ το κουλούρι: Ξαναχτυπούν οι Τούρκοι, κατηγορούν ότι τους κλέψαμε το σησαμένιο κουλούρι

Την Ελλάδα κατηγορεί για ακόμη μια φορά η Τουρκία για κλοπή των εδεσμάτων της και αυτή τη φορά κύριος στόχος έγινε το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Για προσπάθεια της Ελλάδας να κλέψει τις «γεύσεις» της τουρκικής κουζίνας κάνει λόγο η τουρκική ιστοσελίδα ekonomi.haber7.com.

Τι καταγγέλλει το τουρκικό άρθρο για την Ελλάδα

«Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Μάλιστα, με προκλητικό τόνο γίνεται λόγος για επίμονη προσπάθεια της Ελλάδας, εδώ και χρόνια, να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια κλοπής των «τουρκικών» εδεσμάτων όπως ο μπακλαβάς, το ντονέρ, το κεμπάπ και το κοκορέτσι σημειώνοντας πως τώρα θέλει να υιοθετήσει και το στρογγυλό σνακ το οποίο κρατά από τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας καταπιάνεται από ένα ελληνικό ενημερωτικό πόρταλ, το οποίο μιλά τα για «Το πιο φρέσκο και πιο τραγανό κουλούρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να διεκδικήσει το κουλούρι με σουσάμι.

«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», σημειώνει το άρθρο.

Related posts

Μονόχρωμο σύνολο, το απογείωσαν τα γυαλιά: Η Σοφία Καρβέλα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο σαν γαλαζοαίματη σε περιοδεία

«Δεν είχα βρακί να φορέσω»: Οι δύσκολες ώρες του Γιάννη Τσιμιτσέλη & η επιβίωση σε άθλιες συνθήκες

Ξεσπάει η Τζούλια Νόβα: «Μπήκε κάποιος στο σπίτι και τη σκότωσε, δεν το ξεπέρασα ποτέ, μου λείπει…»