Κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν: Πύρινο μέτωπο στην Φυλή εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτο

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη Φυλή όπου το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτο και οι διάσπαρτες εστίες δεν έχουν περιοριστεί.

Σπίτια, κόποι ετών έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τα στρέμματα που έχουν καεί είναι πολλά όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr.

Το πυκνό δάσος της περιοχής έχει μετατραπεί σε σημαντικό βαθμό σε στάχτη.

Δείτε video και φωτογραφίες

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Φυλή, καθώς έχει καταστρέψει περιουσίες και κόπους ετών, αφήνοντας κόσμο στην απόγνωση.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες του protothema.gr διακρίνεται ξεκάθαρα ένα γκρίζο τοπίο, και παράλληλα στο οπτικό υλικό αποτυπώνεται ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής.

Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο, τη στιγμή που οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο περιορισμού του.

Αναζωπυρώσεις σε πολλές, διάσπαρτες, μικρές εστίες στην Χασιά

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης ενώ υπάρχουν πολλές αναζοπυρώσεις σε πολλές, μικρές και διάσπαρτες εστίες στη Χασιά. Η κατάσταση είναι αποπνικτική και οι πυκνοί καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι με αποτέλεσμα να φτάνουν μέχρι την Αττική οδό. Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, που ζητά «επειγόντως εναέρια μέσα».


Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 16:00 το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση στην περιοχή Πανόραμα.


Στις 16:09 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα, ενώ οι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, σπάζοντας ακόμη και τις σκεπές τους.

Related posts

Μονόχρωμο σύνολο, το απογείωσαν τα γυαλιά: Η Σοφία Καρβέλα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο σαν γαλαζοαίματη σε περιοδεία

«Δεν είχα βρακί να φορέσω»: Οι δύσκολες ώρες του Γιάννη Τσιμιτσέλη & η επιβίωση σε άθλιες συνθήκες

Ξεσπάει η Τζούλια Νόβα: «Μπήκε κάποιος στο σπίτι και τη σκότωσε, δεν το ξεπέρασα ποτέ, μου λείπει…»