Τα 11 Μεγαλύτερα άλυτα Μυστήρια στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Το τελευταίο ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να το Εξηγήσει!

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν καταφέρει απίστευτα πράγματα σήμερα, αλλά υπάρχουν και κάποια περιστατικά που δεν μπορούν να εξηγηθούν ακόμα και από τους καλύτερους επιστήμονες. Διαβάστε παρακάτω μια λίστα με τα 11 μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος!

1. To Γέτι των Ιμαλαΐων

Πολλοί εξερευνητές των κορυφών των Ιμαλαΐων ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει ένα γιγάντιο πλάσμα, το οποίο μοιάζει με διασταύρωση ανθρώπου και πιθήκου, καλυμμένο με κοκκινοκαφέ ή μαύρο τρίχωμα. Το τέρας, το οποίο οι κάτοικοι το Νεπάλ, του Μπουτάν και του Θιβέτ αποκαλούν Γέτι, ονομάζεται Μεγαλοπόδαρος στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Οι περισσότεροι λένε ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη, ένα προϊόν μυθοπλασίας και ψευδών δηλώσεων, αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες ορκίζονται για το αντίθετο.

2. Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Αυτή η περιοχή βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Βορείου Ατλαντικού. Ονομάζεται και Τρίγωνο του Διαβόλου και στο σημείο αυτό έχουν συμβεί ανεξήγητες εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών. Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να δώσουν εξήγηση μιλώντας για μαγνητικές ανωμαλίες, υδρίτες μεθανίου, βίαιες καταιγίδες ή απλά ανθρώπινο λάθος. Ωστόσο, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι η περιοχή είναι καταραμένη.

3. Το Τέρας του Λοχ Νες

Στην λίμνη Λοχ Νες της Σκοτίας υποτίθεται ότι ζει ένα θαλάσσιο «τέρας» με μακρύ λαιμό. Το ενδιαφέρον για την ύπαρξη του ποικίλει ανάλογα με την εποχή, αλλά δεν έσβησε ποτέ. Τουρίστες κατακλύζουν την λίμνη ελπίζοντας να δουν αυτό το διάσημο πλάσμα. Όπως και στην περίπτωση του Γέτι, η ύπαρξη αυτού του τέρατος δεν έχει βιολογικές αποδείξεις, αλλά καταφέρνει να γίνεται θέμα στα μέσα με διάφορους τρόπους.

4. Το σιγοτραγούδισμα του Taos

Την δεκαετία του 1950 κάποιοι κάτοικοι του Taos και μερικών κοντινών μεξικανικών πόλεων παραπονέθηκαν για έναν ήχο σιγοτραγουδίσματος χαμηλής συχνότητας. Η πηγή του δεν βρέθηκε ποτέ! Εξηγήσεις ποικίλουν από κοινότυπες ως και παράξενες, αλλά δεν έχει αποδειχτεί τίποτα επιστημονικά.

5. Το χειρόγραφο Voynich

Το χειρόγραφο Voynich αποτελεί γρίφο για πολλούς κρυπτογράφους, αφού δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα. Η γραφή είναι καθαρή, χωρίς εμφανή λάθη ή διορθώσεις. Δεν υπάρχουν παύσεις που θα έκανε κάποιος λογικά αν έγραφε ένα βιβλίο 240 σελίδων. Το μυστήριο ως προς το τι κρύβουν αυτές οι σελίδες αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλά βιβλία και σενάρια.

6. Η πανούκλα του χορού

Στρασβούργο 1518, μια γυναίκα χόρευε ασταμάτητα για μέρες ολόκληρες. Τελικά την ακολούθησαν περίπου 400 ακόμη άτομα. Χόρευαν σαν τρελοί για έναν ολόκληρο μήνα μέχρι που πολλοί από αυτούς πέθαναν από εγκεφαλικό ή εξάντληση. Ο λόγος γι’αυτό τον μανιώδη χορό δεν καταγράφηκε ποτέ.

7. To πέπλο του Τορίνο

Είναι ένα λινό ύφασμα με την εικόνα ενός άντρα ο οποίος λέγεται ότι πέθανε πάνω σε σταυρό. Αλλά το πώς το πρόσωπο του αποτυπώθηκε πάνω σε αυτό το πέπλο είναι κάτι που παιδεύει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια. Κάποιοι Καθολικοί ισχυρίζονται ότι είναι το πέπλο του Χριστού. Το πέπλο εκτίθεται στο καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο.

8. Στόουνχεντζ

Αυτό το όμορφη μνημείο από πέτρες στην Αγγλία βρίσκεται σε αυτή την λίστα γιατί κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει για ποιο λόγο δημιουργήθηκε! Άλλοι λένε ότι είναι αποτέλεσμα κίνησης των παγετώνων και άλλοι ότι πρόκειται για χώρο ταφής από την λίθινη εποχή.

9. Η επίδραση των εικονικών φαρμάκων

Ένα μυστήριο της ανθρώπινης συμπεριφοράς που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Λέγεται ότι ένα εικονικό φάρμακο μπορεί να σε γιατρέψει αν το πιστέψεις και ότι δεν θα σε γιατρέψει αν δεν πιστέψεις ότι μπορεί! Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά;

10. Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης βιαιοπραγούσε στο Λονδίνο από τον Αύγουστο ως τον Νοέμβριο του 1888. Σκότωνε ανθρώπους και άφηνε αινιγματικά σημειώματα στην αστυνομία. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις ως προς την ταυτότητα του, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ποιος ήταν.

11. Η δύναμη των πυραμίδων

Οι πυραμίδες ήταν πάντα αντικείμενο θαυμασμού για το γιγάντιο μέγεθος και τις ακριβείς αναλογίες τους. Αυτό το θαύμα της μηχανικής εξηγείται από ψευδοεπιστήμονες σαν την «δύναμη των πυραμίδων», μια εξήγηση που φυσικά απορρίπτεται από τον υπόλοιπο κόσμο σαν ευφάνταστος μύθος!

Ξύπνησε ο Σέρλοκ Χολμς μέσα σας; Αν έχετε κάποια θεωρία που να αποδεικνύεται, μοιραστείτε την μαζί μας!

Credit: wittyfeed.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta