«Με Κούρασε Η Κριτική Της Πεθεράς Μου Για Το Πώς Πρέπει Να Μεγαλώνω Τα Παιδιά Μου»

«Με Κούρασε Η Κριτική Της Πεθεράς Μου Για Το Πώς Πρέπει Να Μεγαλώνω Τα Παιδιά Μου»

Από πεθερά σε πεθερά διαφέρουν οι εμπερίες των υποψήφιων νύφων. Μια γυναίκα μοιράζεται την εμπειρία της από μια πεθερά που της έκανε τη ζωή…πατίνι!

«Πάντα είχα καλές σχέσεις με την πεθερά μου. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ αξιόλογη γυναίκα. Μεγάλωσε μόνη της τρία παιδιά στην δεκαετία του ’70 εκ των οποίων το ένα είναι ο άντρας μου, τον οποίο λατρεύω. Είναι επίσης εξαιρετική γιαγιά και οι γιοι μου της έχουν τεράστια αδυναμία!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με αμφισβητεί συνεχώς, με αποτέλεσμα να με αμφισβητούν και τα ίδια μου τα παιδιά. Όταν τους εξηγώ κάτι με το οποίο δε συμφωνούν, πάντα μου λένε ”Η γιαγιά λέει πώς αυτό δεν ισχύει”.

Υπάρχουν φορές που πιστεύω ότι με θεωρεί ανόητη, ειδικά σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών μου. Μου ασκεί σκληρή κριτική και είναι άκρως παρεμβατική. Στα μάτια της είμαι απλώς μια νοικοκυρά, ενώ είμαι πολλά παραπάνω.

Της αρέσει να μου λέει τι πιστεύει ότι πρέπει να τρώνε τα παιδιά. Προσπαθώ να τα πείσω να τρώνε λιγότερο κόκκινο κρέας, αλλά, όποτε πηγαίνουν στο σπίτι της, φροντίζει να τους δίνει – το μαντέψατε – κόκκινο κρέας!

Προσπαθώ επίσης να κόψω την πολλή ζάχαρη, αλλά εκείνη τα γεμίζει με σοκολάτες και γλειφιτζούρια. Πάντα φτιάχνει κέικ που είναι πολύ ζαχαρούχα. Της υπενθυμίζω πάντα να μην τους δίνει τόση ζάχαρη, αλλά εκείνη απλά γελάει και μου λέει ότι μεγάλωσε με πολλή ζάχαρη και “μια χαρά βγήκε”.

Θα ήθελα πολύ να είχα το θάρρος να την έβαζα στη θέση της, αλλά φοβάμαι. Έχει τεράστια επιρροή στα παιδιά μου. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι είναι υπέροχο που η μητέρα του ασχολείται τόσο πολύ, και συμφωνώ – αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου. Εγώ είμαι η μητέρα και ξέρω τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μου».

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta