Ερευνητές έδειξαν πως όσο πιο πολύ αλκοόλ πίνεις μαζί με το ταίρι σου, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να ΜΗΝ χωρίσετε!

Νέα έρευνα δείχνει πως τα Ζευγάρια που γίνονται Λιώμα μαζί, μένουν και μαζί!

Σας αρέσει να τα πίνετε με τον σύντροφο σας; Σας έχουμε καλά νέα! Όχι για το συκώτι, αλλά για την σχέση σας. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series”, τα ζευγάρια που πίνουν μαζί αναφέρουν λιγότερα αρνητικά χαρακτηριστικά το ένα για το άλλο με τον καιρό και τα αποτελέσματα ήταν “σημαντικά υψηλότερα για τις γυναίκες”.

Ετοιμαστείτε να πνίξετε τις στεναχώριες σας στο ποτό. Η μελέτη αναφέρει ότι ζευγάρια πάνω από τα 50 είχαν καλύτερους γάμους αν και οι δύο σύντροφοι έπιναν ή απείχαν από το ποτό. Αλλά αν ο ένας μένει νηφάλιος και ο άλλος πίνει, τα ζευγάρια είναι περισσότερο πιθανό να αναφέρουν δυσαρεστημένο γάμο.

“Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι έπιναν ανέφεραν μειωμένα αρνητικά χαρακτηριστικά στον γάμο τους με τον καιρό όταν και οι άντρες ανέφεραν ότι έπιναν και αυξημένα αρνητικά χαρακτηριστικά με τον καιρό όταν οι άντρες ανέφεραν ότι δεν έπιναν”, σύμφωνα με μία περίληψη της μελέτης.

Οι ερευνητές ρώτησαν 4.584 παντρεμένους από 2.767 ζευγάρια που ήταν μαζί κατά μέσο όρο για 33 χρόνια. Τα δύο τρίτα ήταν στον πρώτο τους γάμο. Ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο συχνά και πόσο πολύ έπιναν. Μετά τους ρώτησαν αν βρίσκουν τον/την σύζυγο τους “ενοχλητικό, επικριτική ή πολύ απαιτητικό”.

Η Dr. Kira Birditt από το Πανεπιστήμιο του Michigan είπε στο Reuters:

“Δεν ήμαστε σίγουροι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά μπορεί επειδή τα ζευγάρια κάνουν περισσότερες δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους μαζί να έχουν και έναν καλύτερο γάμο.”

“Η μελέτη δείχνει ότι δεν έχει να κάνει με το πόσο πίνουν, αλλά με το αν πίνουν μαζί.”

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστα νέα. Ο Dr. Fred Blow λέει ότι η κατανάλωση αλκοόλ ανάμεσα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα

“Ειδικά ανάμεσα σε όσους κάνουν παιδιά, οι οποίοι φαίνεται να δέχονται περισσότερο την κατανάλωση αλκοόλ.”

“Όσοι πίνουν πολύ έχουν πιο άσχημες σχέσεις με τους ανθρώπους, ειδικά τους συντρόφους τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να ερευνηθεί.”

Το συμπέρασμα είναι πως είναι καλό να πίνετε μαζί με τον σύντροφό σας, αλλά χαλαρά…

Credit: distractify.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta