Δε θέλω να αγγίζει κανείς το μωρό μου… Είμαι υπερβολική;

Χαίρεσαι όταν ο κόσμος κοιτάει το παιδί σου με θαυμασμό, όμως όταν ξεκινάνε να το αγγίζουν αισθάνεσαι κάτι να σου τρυπάει τον εγκέφαλο! Δε θέλεις να το πιάνουν, να το τσιμπάνε, να το φιλάνε, να το αγκαλιάζουν! Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει μόνο σε σένα, αλλά σε πολλές ακόμα νέες μαμάδες, κυρίως σε όσες έχουν γενικότερα μια τέτοια αντιμετώπιση απέναντι στους άλλους. Επειδή, όμως, δε μπορείς να κλείσεις το παιδί σε ένα μικρόκοσμο όπου κανείς δε θα το βλέπει και δε θα το πιάνει, θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Και για να σε βοηθήσουμε θα σου προτείνουμε τα εξής:

Αρχικά βγάλε από το μυαλό σου τη σκέψη ότι αν ακουμπήσουν το παιδί σου θα του κάνουν κακό. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και σαφώς ένα χάδι στο χέρι ή στο κεφαλάκι του δε σημαίνει ότι θα πάθει κάτι. Αν πάλι νομίζεις ότι θα το λερώσουν ή θα το βρωμίσουν, τότε να σκεφτείς ότι με ένα μπάνιο όλα θα επανέλθουν στην καθαρή τους κατάσταση. Όλα είναι δείγμα τρυφερότητας και όχι σπίλωσης του μικρού σου!

Μην το έχεις συνέχεια στα χέρια σου. Άσε παραπάνω χρόνο στους πεθερούς, στους θείους, στους φίλους σου για να το κρατήσουν αγκαλιά. Έτσι θα συνηθίσεις να το βλέπεις σε άλλα χέρια και το χάδι ενός ξένου δε θα σου κακοφανεί τόσο πολύ.

Θυμήσου ότι το παιδί αντιλαμβάνεται πολύ νωρίτερα από όσο νομίζεις. Το να απομακρύνεις χέρια και χάδια από κοντά του θα του δημιουργήσει μια εικόνα αποστείρωσης που μόνο κακό θα του κάνει στην μετέπειτα πορεία του.

Κάνε μικρά και σταθερά βήματα. Αν δε μπορείς να το ακουμπάνε μην πας κατευθείαν στο πάρκο της γειτονιάς, όπου οι υπόλοιπες μαμάδες θα θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για όλα τα μωράκια αυτού του κόσμου. Πήγαινε σε ένα φιλικό σπίτι, στο σούπερ μάρκετ και σιγά-σιγά θα τα καταφέρεις.

Είναι όλο στο μυαλό σου. Μην το σκέφτεσαι και μην το αφήνεις να σε κυριεύσει. Όλες οι μαμάδες θέλουν τα μωράκια τους καθαρά και χωρίς να τα κατσιάζει κανένας άλλος, όμως μια καλή κουβέντα, μια ευχή και μια μικροσκοπική χειραψία με έναν κύριο στο δρόμο δεν έβλαψε ποτέ κανένα παιδάκι.

Πηγή: dearmom.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta