Πως να Αλλάξεις τη Ζωή σου προς το Καλύτερο, μέσα σε ένα Μήνα.

H Blogger Σβετλάνα Ποκρέβσκαγια κάνει μια τολμηρή υπόσχεση σε όλους εκείνους που θα ακολουθήσουν το σχέδιο της: σε διάστημα μόλις ενός μήνα, δεν θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας.

Όπως εξηγεί η ίδια, “Πρόσφατα έλαβα μια επιστολή από έναν από τους αναγνώστες μου. ‘Γεια σου, Σβετλάνα! Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου με βάση τον τρόπο ζωής σας!’

“Άρχισα να αναρωτιέμαι – έχω πραγματικά ένα συγκεκριμένο «τρόπο ζωής»; Λοιπόν, φαίνεται ότι έχω! Και αμέσως θέλησα να το περιγράψω με λόγια, θέτοντας το σε λογικά πλαίσια με περιγραφή βήμα βήμα. Και αποδεικνύεται πράγματι ότι είναι γελοία απλό. Κατέληξα να το χωρίσω σε τέσσερις ενότητες – μια ενότητα ανά εβδομάδα. Συνολικά ένας μήνας ανεξάρτητης εργασίας, προκειμένου να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο!

Έτσι, για κάθε εβδομάδα υπάρχει ένα σχέδιο που αποτελείται από τρία καθήκοντα, τα οποία θα πρέπει να ενσωματώσετε στη ζωή σας και να συνεχίσετε να το κάνετε για τον υπόλοιπο μήνα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνεχίσετε να τα κάνετε ακόμη και μετά από αυτό, αλλά αυτό θα το αποφασίσετε εσείς.

Εβδομάδα 1: Εξαγνισμός του μυαλού και του σώματός σας

1. Πρωινό ξεκίνημα, περίπου στις έξι π.μ. Αυτή είναι η ώρα που μπορείτε να βρείτε το χρόνο για τον εαυτό σας, όταν ποτέ δε βρίσκετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα βρείτε ότι είναι είναι ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας και γαλήνης, θα είστε σε θέση να διευθετήσετε διάφορα πράγματα που πρέπει να κάνετε, χωρίς να σας αποσπάται η προσοχή, γιατί όλοι οι άλλοι ακόμα θα κοιμούνται.

Είναι η ιδανική στιγμή για πρωινές ασκήσεις, που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε για την επερχόμενη ημέρα στο μέγιστο. Το αίσθημα τεμπελιάς και απροθυμίας να σηκωθείτε από το κρεβάτι νωρίς, δεν είναι πραγματικά μια ένδειξη ότι είστε κουρασμένοι. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δείχνει ότι δεν θέλετε πραγματικά να ζήσετε τη δική σας ζωή. Ποιο είναι το νόημα να σηκωθείς από το κρεβάτι, όταν είναι ο ίδιος καταθλιπτικός καιρός, η κίνηση της κυκλοφορίας, η δουλειά … Αλλά τι θα γινόταν αν, αντί για αυτή τη νοοτροπία, συνειδητοποιούσατε ότι μια άλλη μεγάλη μέρα έρχεται, και η πρώτη σας σκέψη όταν ξυπνήσατε ήταν να κυλίσει ωραία το πρωινό; Παραδεχτείτε το – αν νιώθατε έτσι, το να σηκωθείτε νωρίς, δεν θα είναι πρόβλημα. Αυτό είναι μόνο απλή λογική. Αν ζείτε τη ζωή στο έπακρο, θα θελήσετε να πηδήξετε έξω από το κρεβάτι.

2. Καλύτερη διατροφή. Οι επικείμενες αλλαγές θα απαιτήσουν ένα τεράστιο ποσό ενέργειας από εσάς. Το πιο πιθανό, να χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας για τη διατήρηση της λειτουργίας του σώματός σας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του αλκοόλ, των τσιγάρων, και τα βαριά λιπαρά ή τα ανθυγιεινά τρόφιμα. Κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του ελαττώματα, που πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο είδος διατροφής φαίνεται κατάλληλο για εσάς. Προσωπικά, είμαι χορτοφάγος και είμαι υπερ των μη μαγειρευτών φαγητών. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω ότι ισχύει για όλους μας: το αλκοόλ, τα πατατάκια, τα ζαχαρούχα ποτά, τα έτοιμα γεύματα, το πρόχειρο φαγητό – κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι κατάλληλο για υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κόψετε όλα αυτά τα πράγματα από τη διατροφή σας. Επίσης, μειώστε το μέγεθος των μερίδων που τρώτε, και μη τρώτε πριν πάτε για ύπνο. Απλά ακούστε τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας, ή πάρτε κάποιες συμβουλές από έναν διαιτολόγο. Το πιο σημαντικό πράγμα, όμως, είναι να αποφεύγετε να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με τοξίνες. Αντίθετα, θα πρέπει να καταναλώνετε ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο φαγητό. Θα είστε πιο ευτυχισμένοι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια που απαιτείται για έναν δραστήριο τρόπο ζωής.

3. Άθληση. Αγαπώ τον αθλητισμό και για μένα είναι απολύτως υποχρεωτικός. Ποτέ δεν κουράζομαι να λέω ότι η διατήρηση ενός υγιούς και γυμνασμένου σώματος είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική υγεία του ατόμου. Για να ταρακουνήσετε κάποια ζωή έξω από το κουρασμένο σας σώμα, θα πρέπει να ταρακουνήσετε το ίδιο το σώμα σας! Και με οποιαδήποτε μέθοδο, η οποία φαίνεται κατάλληλη για εσάς. Μου αρέσει η γιόγκα, το τρέξιμο και ο χορός. Προσπαθήστε να κινείστε περισσότερο κάθε μέρα, με όποιο τρόπο μπορείτε – χορός μπροστά στον καθρέφτη, ενώ ετοιμάζεστε για τη δουλειά, ανεβείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, καθιερώστε μια πλήρη προπόνηση για τον εαυτό σας στο γυμναστήριο.

Εβδομάδα 2: Βάλτε την ιδιωτική ζωή σας σε τάξη

1. Καθαρίστε τον προσωπικό σας χώρο. Πετάξτε τα πάντα! Ήρθε η ώρα να βάλετε τάξη σε κάθε γωνιά, τραπέζι και ντουλάπι στο σπίτι σας . Σκεφτείτε το: κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας – ακόμα και το μικρότερο – όχι μόνο καταλαμβάνει χώρο, αλλά και καταναλώνει μέρος της ενέργειάς σας. Αξίζει πραγματικά να κρατάς στα χέρια σου αυτό; Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η μέθοδος που έριξα σχεδόν όλα τα πράγματα μου στα σκουπίδια. Κρατήστε μόνο τα πράγματα τα οποία είναι πραγματικά χρήσιμα ή χρειάζεστε πραγματικά, πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο, ή που πραγματικά εκτιμάτε. Ένα άλλο πράγμα – αν μέχρι τώρα έχετε κρατήσει το αρκουδάκι που ο εραστής σας σας έδωσε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1998, αλλά έχετε ήδη χώρισε μαζί τους εδώ και πολύ καιρό, τότε δεν χρειάζεστε τέτοιου είδους «χαρούμενες» αναμνήσεις πια. Απελευθερωθείτε από αυτά, χωρίς δισταγμό. Αν τα κάνετε όλα αυτά, θα διαπιστώσετε ότι θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Ειδικά εάν σκουπίσετε παντού τη σκόνη, και πλύνετε τα πατώματα.

2. Ξεκαθαρίστε τις προσωπικές σας δουλειές, εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας.
Θυμάστε πόσα χρόνια προγραμματίζετε να μάθετε ισπανικά; Και πόσες φορές έχετε υποσχεθεί να οδηγήσετε για να επισκεφθείτε τους παππούδες σας; Θα πρέπει να θυμηθείτε όλες τις υποσχέσεις που έχετε κάνει στον εαυτό σας και στους άλλους, και να αποφασίσετε πώς θα τις αντιμετωπίσετε. Έχετε ουσιαστικά δύο επιλογές: (1) να τις εκπληρώσετε, ή (2) να τις παραγράψετε από τη λίστα σας για πάντα. Κάντε ό, τι χρειάζεται, αντί να σέρνετε αυτά τα συναισθήματα της υποχρέωσης και της απογοήτευσης για τον εαυτό σας.

3. Τακτοποιήστε την κοινωνική σας ζωή. Διακόψτε κάθε σχέση που αισθάνεστε ότι σας οπισθοδρομεί ή σας καταθλίβει. Διακόψτε κάθε επαφή με όλους εκείνους που έχουν μια αρνητική εικόνα, που είναι αλαζόνες, και με τους οποίους δεν έχετε τίποτα κοινό. Μάθετε απλά να αποχωρείτε, και να λέτε όχι. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αχάριστος, ανάγωγος, να ενεργεί τρελά, να είναι δυσάρεστος – αν αυτό σας κάνει να αισθανθείτε ελεύθεροι. Η μόνη εξαίρεση σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι οι γονείς σας. Κατά την άποψή μου, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε καλές σχέσεις μαζί τους, ακόμα και αν αυτό είναι μια δύσκολη δουλειά.

Εβδομάδα 3: Σχέδια, στόχοι και όνειρά

1. Γράψτε τα κάτω, και στη συνέχεια πραγματοποιήστε τα σχέδιά σας. Φαίνεται ότι έχουμε καταλήξει με έναν κατάλογο με καθήκοντα από την προηγούμενη εβδομάδα. Πώς αυτό σας κάνει να αισθάνεστε; Νιώθετε χαρούμενος και ενθουσιασμένος γι ‘αυτό; Έχετε ανυπομονησία για τη συνέχεια; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως αξίζει να αφαιρέσετε μερικά ακόμη πράγματα.

Ή, εναλλακτικά, να τα πραγματοποιήσετε, και στη συνέχεια να τα διαγράψετε για πάντα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το αποτέλεσμα που σας περιμένει είναι ένα κύμα δύναμης και μια ανανεωμένη δίψα για ζωή. Θυμηθείτε, τι είναι αυτό που αγαπάτε ή σε κάποιο σημείο της ζωής σας σας άρεσε να κάνετε; Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να παίρνετε όχι μόνο την εργασία σας και τις οικονομικές σας υποχρεώσεις στα σοβαρά, αλλά επίσης να προγραμματίζετε τον ελεύθερο σας χρόνο – ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε, να βλέπετε τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να γράψετε το σχέδιο που αδημονείτε να ξεκινήσετε. Γράψτε το έξω μια και έξω, και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε συγκεκριμένες προθεσμίες και βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Φανταστείτε ότι η ιστορία της ζωής σας πρόκειται να γίνει το αντικείμενο ενός βιβλίου. Θα πρέπει να είναι ένα βιβλίο που θα θέλατε να το διαβάσετε.

2. Γράψτε σε μια λίστα τα πιο απίθανα όνειρά σας. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα. Κάνω αυτή την άσκηση τακτικά, και κάθε φορά οι ιδέες μου γίνονται ακόμα πιο γελοίες. Θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με όλα εκείνα τα πράγματα που ονειρεύεστε να κάνετε, αλλά που είναι τόσο απίθανα να συμβούν. Μπορεί να θέλετε να γίνετε κυρίαρχος του κόσμου ή να κάνετε ανάβαση στο Έβερεστ όταν θα είστε 89 ετών. Αγνοήστε τη φωνή της λογικής στο μυαλό σας, και φανταστείτε ότι ο κόσμος είναι μπροστά σας. Έχετε όλο το χρόνο, τα χρήματα, τις συνδέσεις, και το ταλέντο που χρειάζεστε. Τι θα κάνατε;

3. Σχεδιάστε πράγματα σε καθημερινή βάση. Γράψτε ένα σχέδιο της επόμενης μέρας, από το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό, ή αν είναι ένα πρόχειρο σχέδιο. Και είναι σημαντικό να το κάνετε ειδικά το βράδυ. Ακόμα κι αν δεν θυμάστε τίποτα την επόμενη ημέρα, θα γίνετε πιο παραγωγικοί. Είναι δοκιμασμένο! Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο συνολικό σχέδιο σας και να αναρωτηθείτε πού προχωράτε στη ζωή σας.

Εβδομάδα 4: Διευρύνετε τους ορίζοντές σας

1. Προσπαθήστε να ζήσετε διαφορετικά. Ακόμη και τα μικρά πράγματα μπορεί να έχουν κάποια επίδραση. Πάρτε μια διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά. Πάτε σε μια καφετέρια όπου δεν έχετε ξαναπάει, ή ένα πολύ ακριβό κατάστημα. Δοκιμάστε ένα νέο είδος αθλητισμού. Δοκιμάστε να κάνετε ό, τι δεν κάνατε ποτέ πριν. Και κάθε μέρα, όταν είστε απασχολημένος με πράγματα που έχετε συνηθίσει να κάνετε όλη την ώρα, κάντε στον εαυτό σας το ερώτημα – τι μπορώ να κάνω λίγο διαφορετικά τώρα; Θα χρειαστεί να συνηθίσετε να δοκιμάζετε κάτι καινούριο. Με αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα βγείτε από την ρουτίνα σας.

2. Βγείτε από τη ζώνη που νιώθετε άνετα. Φυσικά, αν έχετε καταφέρει να πραγματοποιήσετε όλα τα προηγούμενα βήματα, έχετε ήδη προχωρήσει μακριά σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά θα πρέπει να προχωρήσετε ακόμη παραπέρα και να κοιτάξετε τους μεγαλύτερους φόβους σας στα μάτια. Και όχι μόνο να τους κοιτάξετε, αλλά επίσης να παλέψετε μαζί τους. Σε αυτό το θέμα, είμαι υπέρμαχος των ριζοσπαστικών μεθόδων. Φοβάστε τα ύψη; Πηγαίνετε για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Νιώθετε τρομοκρατημένοι από το αφεντικό σας; Πηγαίνετε του μόνος σας με μια νέα πρόταση έργου. Εάν φοβάστε να γνωρίζετε νέα άτομα, πάτε σε ένα πάρτυ όπου δεν γνωρίζετε κανέναν άλλο. Μαθαίνουμε νέα πράγματα και αναπτυσσόμαστε σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

3. Κάντε ένα διάλειμμα. Μόνο που διάλειμμα εδώ σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση του Wi-Fi, και να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Σημαίνει, επίσης, να δώσετε στον εαυτό σας κάποια ειλικρινή ανατροφοδότηση. Πως ήταν ο μήνας που πέρασε για εσάς; Τι αλλαγές συνέβησαν στη ζωή σας; Και πώς θα συνεχίσετε από εδώ και πέρα;

Τα πράγματα που σας περιμένουν, καθώς στέκεστε στα μισά του δρόμου σε αυτό το ταξίδι θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας. Κάνοντας αυτά τα πράγματα κάθε μέρα και εφαρμόζοντάς τα στη ζωή σας, θα αρχίσετε να νιώθετε μια αίσθηση αρμονίας και παντοδυναμίας. Θα αρχίσετε να βλέπετε το φως στο τέλος του τούνελ. Ναι, ακούγεται λίγο απαιτητικό … αλλά πιστέψτε με, είναι αλήθεια.”

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta