23 διάσημοι που έδωσαν ή δίνουν μάχη με το AIDS και οι ιστορίες τους [photos]

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS η 1η Δεκεμβρίου και θυμηθήκαμε διάσημα πρόσωπα που «χτυπήθηκαν» από την ασθένεια. Κάποιοι έφυγαν από τη ζωή, άλλοι επέζησαν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο για το AIDS. Δεν κάνει διακρίσεις!

Άσημοι και διάσημοι είναι το ίδιο εκτεθειμένοι, άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, από διαφορετικές φυλές, θρησκείες και χρώμα. Διάσημα πρόσωπα όπως ο ηθοποιός Ροκ Χάντσον, ο τραγουδιστής Φρέντι Μέρκιουρι, ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Μπίλι Μπο, ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ και τόσοι άλλοι είναι μέσα στη λίστα των γνωστών θυμάτων του AIDS – μαζί με τα τόσα άλλα ονόματα μη διάσημων θυμάτων που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Ο υπερ-καταδύτης Γκρεγκ Λουγκάνις, ο Μάτζικ Τζόνσον και πρόσφατα ο ηθοποιός Τσάρλι Σινπαραδέχθηκαν δημοσίως ότι είναι φορείς του ιού HIV, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη…

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1988, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού για την επιδημία του AIDS που οφείλεται στη μετάδοση του ιού HIV.

Ιδού 23 διάσημα πρόσωπα που πάλεψαν τον AIDS… κάποιοι δεν τα κατάφεραν!

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Πηγή: taz.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta