Παραδοσιακοί λουκουμάδες: Ο απόλυτος γλυκός νηστίσιμος λουκουμάς

Παραδοσιακοί λουκουμάδες: Ο απόλυτος γλυκός νηστίσιμος λουκουμάς

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1-2 βανίλιες νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι λάδι για το τηγάνισμα μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη

Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι

Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς

Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους

Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια

Για να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία, κάνετε το εξής τεστ: Αν με την πρώτη κουταλιά, ο χυλός δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια τότε πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμα.

Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.

Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.

Καλή επιτυχία και περίμενω τα σχόλια σας!

[archangelosmichail]

Related posts

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνταγή αναλυτική

Μάνα λεβέντıσσα χορεύεı στο γάμο της κόρης με την ψυχή της και το βίντεο κάνει θραύση

Άγιος Παΐσιος: «Έριξε» το διαδίκτυο η συγκλονιστική σκηνή με το θαύμα της θεραπείας του τυφλού παιδιού