Νέα Μόδα ΣΟΚάρει τους Γιατρούς Παγκοσμίως. Γυναίκες Καπνίζουν στην εγκυμοσύνη για τον πιο Απαράδεκτο λόγο!

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά επιβλαβές στο αγέννητο παιδί. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα θνησιμότητα, πρόωρη γέννηση ή αποβολή. Αλλά ακόμα και αν το μωρό γεννηθεί φυσιολογικά, μπορεί να εμφανίσει άσθμα, παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, ή νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος. Επιπλέον, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου σε ένα παιδί. 

Αυτή είναι η αιτία που οι περισσότερες γυναίκες σταματούν το κάπνισμα μόλις μαθαίνουν ότι μένουν έγκυες. Αλλά στην Αυστραλία μια νέα και επικίνδυνη τάση έχει κάνει την εμφάνισή της: Έγκυες γυναίκες ξεκινούν να καπνίζουν, εξαιτίας της εγκυμοσύνης. Ελπίζουν να μειώσουν το βάρος του εμβρύου, μια κοινή παρενέργεια του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη. Αποσκοπούν σε ένα λιγότερο επώδυνο τοκετό.

Αυτές οι γυναίκες σκέφτηκαν αυτή την επικίνδυνη ιδέα, όταν είδαν τις προειδοποιήσεις στα πακέτα τσιγάρων για τους κινδύνους γέννησης ενός παιδιού με ελλιποβαρές βάρος. Κάποιες γυναίκες, που είναι ιδιαίτερα αδύνατες ή μικρόσωμες, φοβούνται τον τοκετό. Και είναι πρόθυμες να αποδεχτούν τις πιθανούς κινδύνους του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ελπίζουμε αυτή η επικίνδυνη τάση να μην επεκταθεί και να σταματήσει. Υπάρχουν ιατρικές εναλλακτικές για τον τοκετό, από τον επισκληρίδιο μέχρι την καισαρική τομή, για όσες γυναίκες φοβούνται τον τοκετό ή έχουν επιπλοκές και δεν μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά. 

Credit: hefty.co

Related posts

Παίκτης στο Τροχός της Τύχης έπαθε “blackout”, όλοι βρήκαν τη λέξη εκτός από εκείνον που είπε το απίστευτο και έχασε 3000€

Κέρδισε 5 εκατομμύριο 24χρονος στο λόττο: Δε δίνει ούτε ευρώ στην οικογένειά του – «Θέλουν να τους πληρώσω τα χρέη»

Ευρωεκλογές 2024: «Λιώσαμε» με τον μικρούλη – 10 μηνών ο μικρότερος ψηφοφόρος