Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε ΠΟΣΟ καλό κάνει στην Υγεία μια Βόλτα στην Παραλία και θα Ανυπομονείτε για το Καλοκαίρι!

Όλοι ξέρουμε ότι μας κάνει καλό να περνάμε χρόνο έξω και για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα πλεονεκτήματα του να περνάμε χρόνο στην παραλία.

Αυτή η απίστευτη αίσθηση ηρεμίας που νιώθουμε στην παραλία πλέον αναφέρεται ως «μπλε χώρος». Έτσι αποκαλούν οι επιστήμονες την επίδραση των όμορφων μυρωδιών σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού στον εγκέφαλο. Ο μπλε χώρος είναι αρκετός για να σας ηρεμήσει με υπνωτικό τρόπο.

Η επιστήμη λέει ότι όταν πηγαίνουμε στην παραλία, παρατηρείται μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιδρά στο περιβάλλον και αισθανόμαστε χαρούμενοι, χαλαροί και ανανεωμένοι.

Δείτε τους 4 τρόπους με τους οποίους μας επηρεάζει ο μπλε χώρος:

1. Η βόλτα στην παραλία μειώνει το στρες.

Το νερό είναι η θεραπεία της φύσης για τους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής. Είναι γεμάτο θετικά ιόντα τα οποία μας χαλαρώνουν. Έτσι, είτε βουτήξετε απλά τα πόδια σας στη θάλασσα, είτε κολυμπήσετε, θα νιώσετε αυτό το αίσθημα χαλάρωσης.

2. Η παραλία αυξάνει την δημιουργικότητα μας

Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε δημιουργικό τέλμα; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην παραλία. Ο μπλε χώρος σας επιτρέπει να καθαρίσετε το μυαλό σας και να προσεγγίσετε τα προβλήματα ή τα πρότζεκτ σας με δημιουργικό τρόπο.

Όπως ο διαλογισμός, έτσι και η παραλία δημιουργεί ένα αίσθημα χαλάρωσης το οποίο σας επιτρέπει να ξεχάσετε τα πάντα και να επικεντρωθείτε σ’αυτό που χρειάζεται την προσοχή σας.

3. Μια βόλτα στην παραλία μπορεί να συμβάλλει στην μείωση των αισθημάτων κατάθλιψης

Η παραλία μπορεί να μας ανακουφίσει από τα αισθήματα κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων σε συνδυασμό με την θέα και τις μυρωδιές της παραλίας μπορούν να σας βοηθήσουν να διαλογιστείτε. Έτσι, καθαρίζετε το μυαλό σας και σκέφτεστε για την ζωή σας σε έναν ασφαλή χώρο μακριά από το χάος της καθημερινότητας.

4. Γενικά, το να περνάτε χρόνο στην παραλία θα αλλάξει την οπτική σας για την ζωή

Και αυτή η οπτική θα αλλάξει προς το καλύτερο! Η φύση γενικά επηρεάζει την ευτυχία μας, αλλά η παραλία συγκεκριμένα κάνει καλό στην ψυχή.

Βάλτε αντηλιακό λοιπόν και κάντε βόλτα στην παραλία!

Credit: shareably.net

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: «Λιώσαμε» με τον μικρούλη – 10 μηνών ο μικρότερος ψηφοφόρος

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»