Απίθανη Υπόγεια Γέφυρα ανάμεσα στην Δανία και τη Σουηδία θα σας Κόψει την Ανάσα!

Αν ήσασταν καλοί στην γεωγραφία στο σχολείο, τότε ίσως να θυμάστε ότι η Δανία και η Σουηδία χωρίζονται από μια στενή λωρίδα θάλασσας – το πορθμό του Øresund.

Φυσικά, στο χάρτη φαίνεται στενός, αλλά στην πραγματικότητα έχει πλάτος 16 χιλιόμετρα. Στο παρελθόν, οι Δανοί και οι Σουηδοί διήνυαν αυτή την απόσταση χρησιμοποιώντας φέρι, αλλά το ταξίδι έπαιρνε πολύ ώρα. Πήραν την απόφαση έτσι να χτίσουν μια γέφυρα – η οποία είναι πραγματικά μοναδική.

Μόλις την δείτε, θα πειστείτε ότι οι αρχιτέκτονες είναι πραγματικές ιδιοφυΐες. Η γέφυρα είναι τεράστια, έχει αυτοκινητόδρομο 4 λωρίδων και σιδηροδρομικές γραμμές σε δύο διαφορετικά επίπεδα.

Το πρώτο κομμάτι της γέφυρας σταματάει σε ένα τεχνητό νησί στην μέση του πορθμού. Ο δρόμος σταδιακά εξαφανίζεται κάτω από το έδαφος μέσω ενός τούνελ.

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός επιλέχτηκε προκειμένου να μην εμποδίζεται η πορεία των αεροπλάνων που προσγειώνονται στο κοντινό αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, αλλά και για να μπορούν τα πλοία να διασχίζουν τον πορθμό.Η γέφυρα φαίνεται πολύ εντυπωσιακή από ψηλά.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta