Επιτέλους! Το bullying Ποινικοποιείται και στα Σχολεία – Τεράστια Πρόστιμα στους Γονείς αν το Παιδί τους Παριστάνει τον Νταή!

To bullying στις μέρες μας βρίσκεται σε έξαρση με συνέπειες σε όλη την κοινωνία. Στην αμερικάνική πολιτεία του Ουινσκόνσιν όμως, υπάρχει ένας νέος νόμος που έχει στόχο την καταπολέμηση του bullying και τη προστασία των παιδιών θυμάτων, με ένα κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Shawano του Ουινσκόνσιν ψήφισε μια νέα αντί-bullying διάταξη.

Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παιδιών τους. “Νιώθουμε ότι αν εμπλακεί ο γονιός, απλά δίνοντας ένα πρόστιμο, δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση,” υποστηρίζει ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Shawano.

Οι γονείς λαμβάνουν μια προειδοποίηση, όταν η αστυνομία υποψιάζεται ότι το παιδί ασκεί bullying σε άλλους. 

Σε εκείνο το σημείο, οι γονείς έχουν στη διάθεσή τους 90 μέρες για να λάβουν υπόψη τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Κατά αυτόν τον τρόπο, η αστυνομία δίνει το περιθώριο στους νόμιμους κηδεμόνες να βοηθήσουν να αλλάξει η συμπεριφορά του παιδιού. 

Αν δεν αλλάξει κάτι, οι γονείς λαμβάνουν πρόστιμο αξίας 366 δολαρίων. Και αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα…

Αν το παιδί έχει δύο αδικήματα μέσα σε ένα έτος, το ποσό διπλασιάζεται. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι γονείς υποστηρίζουν με θέρμη αυτό το νόμο. 

Κάποιοι γονείς ωστόσο υποστηρίζουν το bullying είναι μια υποκειμενική κατάσταση και είναι δύσκολο να κρίνουν κάθε περίπτωση δίκαια. 

Η αστυνομία υπενθυμίζει στους γονείς: “Αυτό δεν γενικεύεται στο παιχνίδι των παιδιών, που καμιά φορά μαλώνουν. Αυτό έχει στόχο το άτομο που σχολαστικά χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή λένε άσχημα πράγματα με σκοπό να πληγώσουν, να υποτιμήσουν και να βλάψουν ένα άλλο άτομο.” 

Άλλες πόλεις της Πολιτείας, όπως η πόλη Plover και η Monona έχουν θέσει σε ισχύ το νόμο με θετικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα. 

Credit: diply.net

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: “Βοηθήστε μας..” Λαρισαίοι πήγαν να ψηφίσουν και κλείστηκαν στο ασανσέρ (video)

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση