Πάντα υπάρχει λόγος!
1. Τα σκυλιά γαβγίζουν γιατί βιώνουν κάτι νέο
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά τα σκυλιά γαβγίζουν επειδή συναντούν νέες εμπειρίες. Μερικοί λιγότερο φιλικοί σκύλοι θα γαβγίζουν μόλις συναντήσουν αγνώστους επειδή υπάρχουν πάρα πολλά νέα πράγματα για αυτό το άτομο: όπως ένα νέο άρωμα, νέα συμπεριφορά… Για τους σκύλους, τα νέα πράγματα τους κάνουν να είναι προσεκτικοί και θεωρούνται πιθανές απειλές.
2. Ορισμένα χαρακτηριστικά κάνουν τα σκυλιά να γαβγίζουν πιο εύκολα
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά που κάνουν τα σκυλιά πιο ταραγμένα:
Όταν φοράτε αξεσουάρ όπως καπέλο με κουκούλα ή γυαλιά ηλίου: Αυτό μειώνει την ικανότητα του σκύλου να παρατηρεί το πρόσωπό σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ότι απειλείται.
Εάν έχετε πολλές τρίχες στο πρόσωπο.
Εάν είστε ψηλοί και μυώδεις, μπορεί να τους τρομάξει.
Η φωνή σου είναι πολύ βαθιά και δυνατή.
Δείχνεις τα δάχτυλά σου ή κοιτάς απευθείας στα μάτια του σκύλου.
Καπνίζεις μπροστά τους. Ωστόσο, τα σκυλιά δεν ενοχλούνται από τη μυρωδιά του σαμπουάν, του αρώματος ή του αποσμητικού…
3. Τα σκυλιά προστατεύουν τους ιδιοκτήτες τους
Τα σκυλιά είναι πιστά ζώα και από τη φύση τους εκτιμούν την επικράτειά τους και τείνουν να είναι ιδιαίτερα προστατευτικά με τους ιδιοκτήτες τους. Συχνά ενεργούν επιθετικά προς αγνώστους για να προστατεύσουν τον ιδιοκτήτη τους.
4. Οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν τον χαρακτήρα ενός ατόμου
Η ικανότητα ενός σκύλου να βλέπει μέσα από τη φύση ενός ατόμου είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι σκύλοι μπορούν να κρίνουν εάν ένα άτομο είναι αξιόπιστο ή όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά είναι οξυδερκείς παρατηρητές. Θα παρακολουθούν και θα θυμούνται τις ανθρώπινες ενέργειες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι στον ιδιοκτήτη τους.
5. Λόγω κακών εμπειριών του παρελθόντος
Κατά τη διάρκεια της ζωής τους με τους ανθρώπους, ορισμένα σκυλιά μπορεί να φέρουν αρνητικές αναμνήσεις. Αυτές οι αναμνήσεις σχηματίζουν τα αμυντικά τους ένστικτα. Επομένως, εάν μοιάζετε με κάποιον που του προκάλεσε κακή ανάμνηση, ο σκύλος θα γαυγίσει αμέσως.
6. Πώς να αποτρέψετε το δάγκωμα ενός σκύλου
Για να αποφύγετε το δάγκωμα από ένα σκυλί, φερθείτε του ευγενικά όταν είναι ακόμα κουτάβι. Ως ιδιοκτήτης, θα πρέπει να εκθέτετε τον σκύλο σε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες μυρωδιές, θορύβους και ανθρώπους, ώστε όταν μεγαλώσει να μην τον εκπλήσσει τίποτα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους να μην γαβγίζουν υπερβολικά όταν έρχονται ξένοι στο σπίτι και μην ξεχάσουν να τους ανταμείψουν με τις αγαπημένες τους λιχουδιές όταν συμπεριφέρονται σωστά.
Το μυστικό είναι στο… λάδι και το σιρόπι: Τέλεια μελομακάρονα με 8 κινήσεις! Βήμα-βήμα η συνταγή για να είναι τραγανά από έξω και λιώμα μέσα
Τα μελομακάρονα είναι το απόλυτο γλυκό των ελληνικών Χριστουγέννων. Αρωματικά, ζουμερά, γεμάτα μέλι και μπαχαρικά, αποτελούν ένα γλυκό που, όταν γίνει σωστά, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ποιο είναι όμως το “κλειδί” για να πετύχουν πραγματικά;
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά μυστικά για να βγουν αφράτα, αλλά καιτραγανά και… όσο πρέπει σιροπιαστά.
Τα 8 μυστικά για τα τέλεια μελομακάρον
1. Το σωστό λάδι κάνει τη διαφορά
Η ποιότητα του ελαιολάδου είναι το πρώτο και μεγαλύτερο μυστικό. Επιλέξτε ένα καλό ελαιόλαδο. Αποφύγετε τα πολύ βαρια λάδια, γιατί η γεύση τους θα “γράψει” έντονα στο τελικό αποτέλεσμα.
2. Ο χυμός πορτοκαλιού πρέπει να είναι φυσικός
Φρέσκος χυμός, κατά προτίμηση με λίγη από τη φλούδα (ξύσμα), δίνει τα αρωματικά έλαια που κάνουν τα μελομακάρονα να ξεχωρίζουν. Μη χρησιμοποιείτε χυμούς του εμπορίου, γιατί αλλοιώνουν τη γεύση.
3. Μην παραχτυπάτε το μείγμα
Η ζύμη πρέπει να ανακατεύεται πολύ ήπια. Το υπερβολικό χτύπημα σκληραίνει το αλεύρι και το αποτέλεσμα γίνεται “ψωμένιο”. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, όχι παραπάνω.
4. Το σωστό ψήσιμο
Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα. Τα μελομακάρονα πρέπει να ροδίσουν αλλά να μην ξεραθούν. Αν τα παραψήσετε, δεν θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι.
5. Το χλιαρό σιρόπι είναι το μυστικό της επιτυχίας
Η χρυσή αναλογία: ζεστά μελομακάρονα – χλιαρό σιρόπι. Αν και τα δύο είναι ζεστά, διαλύονται. Αν και τα δύο είναι κρύα, δεν τραβούν τίποτα. Το σιρόπι θέλει υπομονή και καλό έλεγχο θερμοκρασίας.
6. Μην τα αφήσετε πολλή ώρα στο σιρόπι
Για ζουμερά αλλά όχι “μουλιασμένα” μελομακάρονα, χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα βύθισης στο σιρόπι, ανάλογα με το μέγεθος. Μετά, τα αφήνετε σε σχάρα να στραγγίξουν.
7. Καρύδι και μέλι στο τελείωμα
Τρίψτε το καρύδι την τελευταία στιγμή, ώστε να είναι φρέσκο και τραγανό. Το μέλι πρέπει να είναι καλής ποιότητας και όχι πολύ αραιό, ώστε να “δένει” όμορφα πάνω στο γλυκό.
8. Μπαχαρικά με μέτρο
Κανέλα, γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο είναι αρκετά. Μην το παρακάνετε, γιατί “σκεπάζουν” το άρωμα του μελιού και του πορτοκαλιού.