Οι Σπαρακτικές Αντιδράσεις των Χριστιανών του Ιράκ μπροστά στο Αποτρόπαιο Θέαμα της Κατεστραμμένης τους Εκκλησίας

A Christian Iraqi woman cries after she saw the St. Addai church which was damaged by Islamic State fighters during their occupation of Keramlis village, less than 18 miles, 29 kilometers, southeast of Mosul, Iraq, Sunday Nov. 13, 2016. There were gasps, and then tears, at the small church in northern Iraq as a group of Christians returned to their parish to find everything had been destroyed, including the statue of the Virgin Mary which IS militants decapitated before they left. The church bell tolled for the first time in more than two years, but few can summon up hope for the future. (AP Photo/Hussein Malla)

Οι Χριστιανοί του Ιράκ ξέσπασαν σε κλάματα μετά την επιστροφή τους στο απελευθερωμένο πλέον χωριό τους, Νινευή. Εκεί, βρήκαν την εκκλησία του χωριού να είχε βεβηλωθεί από τους τζιχαντιστές του ISIS και το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας να έχει καταστραφεί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Επίσης, οι τρομοκράτες είχαν βεβηλώσει έναν τάφο και είχαν κάψει τα σημεία προσευχής των χριστιανών. Σπασμένα τζάμια υπήρχαν παντού.
Μια άλλη χριστιανική πόλη, η Κεραμλής, στις πεδιάδες της Νινευής στο βόρειο Ιράκ, έπεσε στο ISIS τον Αύγουστο του 2014, και δύο μήνες μετά η εξτρεμιστική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, Μοσούλη, και τις γύρω περιοχές, αναγκάζοντας τους περισσότεροι κατοίκους να φεύγουν.

Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Ιράκ πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά τα περισσότερα από τα σπίτια τους καταστράφηκαν κατά τη διαδικασία.

Πολλοί κάτοικοι της αρχαίας ασσυριακής πόλη περίπου 18 μίλια νοτιοανατολικά της Μοσούλης, ζουν σήμερα σε καταυλισμούς στην κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Εκατοντάδες άλλοι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Κάποιοι που παρέμειναν, την Κυριακή ήρθαν για να παρακολουθήσουν την λειτουργία στο χωριό τους, και να ελέγξουν τα σπίτια τους. Όταν η καμπάνα της εκκλησίας χτύπησε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, πολλοί πήραν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, παρά τα συντρίμια που έβλεπαν γύρω τους. Το χτύπημα της καμπάνας για αυτούς σημαίνει πολλά.

Νιώθουν μεγάλη θλίψη. Δεν είναι σίγουροι πότε ή εάν θα γυρίσουν πίσω. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους δεν θα έχουν μέλλον εδώ και όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι η αλήθεια.

Οι Χριστιανοί, κάποτε, αποτελούσαν σημαντική μειονότητα στο Ιράκ, αλλά οι αριθμοί τους έχουν ελαττωθεί μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003 και πολλοί έχουν μεταναστεύσει στη Δύση για να ξεφύγουν από τη βία. Τώρα δεν υπάρχει μέλλον για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή.

Ειλικρινά, κανένας δεν μπορεί να περιγράψει τον τρόπο που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι. Όμως είναι όλοι τους πρόθυμοι να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να κάνουν μια νέα αρχή!

Credit: Dailymail

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»