H Νορβηγία απαγορεύει το κάλεσμα για προσευχή των Μουσουλμάνων που γίνεται με μεγάφωνα

Ένας πολιτικός από την Νορβηγία δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάλεσμα των τζαμιών για προσευχή.

Ο Τζον Χελχάιμ, εκπρόσωπος μετανάστευσης στο Κόμμα Προόδου, ανέφερε ότι οι πολίτες της χώρας χρειάζονται «γαλήνη και ηρεμία.»

Ο πολιτικός απέρριψε το επιχείρημα ότι η απαγόρευση του θρησκευτικού καλέσματος που ακούγεται από μεγάφωνα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιες είναι οι διατάξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε στο Vårt Land.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι να έχουν ηρεμία και γαλήνη στις γειτονιές τους και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενοχλούνται από το κάλεσμα για προσευχή», πρόσθεσε.

«Αν υπάρχουν αντικρουόμενες διατάξεις στην Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απλώς δεν με ενδιαφέρει, γιατί είναι τελείως χαζό», συνέχισε.

Το τζαμί Jamaat Ahle Sunnat στο Όσλο ούτε είχε, ούτε απαιτεί να καλεί τους πιστούς για προσευχή από τα μεγάφωνα.

«Σε πολλά μέρη στην χώρα έχουν θεσπιστεί κανονισμοί σύμφωνα με τους οποίους τα τζαμιά έχουν την άδεια να καλούν τους πιστούς για προσευχή από τα μεγάφωνα. Πολλοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται αυτό ως ενοχλητικό και ακατάλληλο. Στην Νορβηγία έχουμε ανεξιθρησκεία και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να μην εκτίθεται κάποιος σε δημόσια καλέσματα προσευχών», ανέφερε το κόμμα στο The Local Norway.

Η πρόταση αυτή έγινε από το παράρτημα του κόμματος στην περιοχή Μπούσκερουντ, δυτικά του Όσλο, και θα ψηφιστεί στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποφασιστεί αν θα γίνει κεντρική γραμμή του κόμματος ή όχι.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι τα τζαμιά σκόπευαν να μεταδίδουν μέσω των μεγαφώνων τα καλέσματα για προσευχές καμία εφημερίδα δεν μπόρεσε να βρει αποδείξεις για αυτό.

[dailymail]

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»