Die Linke: Δημοψήφισμα «α λα ελληνικά» και στη Γερμανία για τις πολιτικές λιτότητας

Η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά) Σάρα Βάγκενκνεχτ πρότεινε σήμερα να ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Σε συνέντευξή της προς τη γερμανική εφημερίδα Passauer Neuen Presse, η κ. Βάγκενκνεχτ είπε: “Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ. Σε τελική ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε.

Σύμφωνα με την ίδια, “δισεκατομμύρια των Γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ” και πρόσθεσε: “Οι Έλληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών. Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα.

Από ένα “όχι” θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια“, κατέληξε η εκπρόσωπος του Die Linke.

[via]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα