DIY

Κόβει το πάνω μέρος της Μπανάνας και σφηνώνει μέσα ένα Καλαμάκι. Ο λόγος; ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ!

Οι μπανάνες είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα και γιατί όχι; Είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ και είναι πολύ εύκολο στην κατανάλωσή του – απλά το ξεφλουδίζεις και το τρως. Οι περισσότεροι πετάνε τις φλούδες αυτές, αν και αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο θα το σκέφτεστε δύο φορές πριν το κάνετε.

Όπως θα δείτε, οι φλούδες της μπανάνας είναι πολύ χρήσιμες σε πολλά διαφορετικά πράγματα στο σπίτι…

1. Λευκαίνουν τα δόντια

Το κάλιο που περιέχουν βοηθούν στο να ασπρίσουν τα δόντια μας. Επιλέξτε μια ώριμη μπανάνα, προκειμένου να έχει τα βέλτιστα επίπεδα καλίου. Ανοίξτε μία μπανάνα και τρίψτε τα δόντια σας με το εσωτερικό του φλοιού για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να είναι πλήρως επικαλυμμένα με πάστα μπανάνας. Αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας για να φύγουν τα υπολείμματα.

2. Γεμιστές μπανάνες

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι στην άκρη της μπανάνας και βάλτε ένα καλαμάκι στο κομμάτι που τρώγεται. Στην συνέχεια, τραβήξτε το καλαμάκι με σκοπό να βγάλετε σιγά σιγά την μπανάνα. Η πίεση θα κάνει τη μπανάνα που είναι μέσα στο καλαμάκι να φύγει, αφήνοντας ένα κενό.

Μετά, μπορείτε να το γεμίσετε με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή ότι άλλο θέλετε!

3. Βερνίκι παπουτσιών

Απλά πάρτε τη φλούδα και τρίψτε με το εσωτερικό της τα παπούτσια και στη συνέχεια γυαλίστε τα με ένα μαλακό πανί. Η μπανάνα είναι γεμάτη κάλιο, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα φυσικά της έλαια, να βοηθήσει το παπούτσι σας να διαρκέσει περισσότερο.

4. Γυαλίστε τα ασημικά σας

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε τη φλούδα μίας μπανάνας και λίγο νερό και να τρίψετε τα ασημικά σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα και στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί.

5. Διατηρήστε τις μπανάνες φρέσκες

Μπορείτε να τις κρατήστε φρέσκες για περισσότερο καιρό βάζοντάς τες στο ψυγείο. Η φλούδα θα γίνει μαύρη μετά από λίγο, αλλά το εσωτερικό τους θα είναι όσο φρέσκο ήταν την μέρα που τις βάλατε.

6. Ανακουφιστείτε από εξανθήματα και φαγούρα.

Τρίψτε τη φλούδα πάνω σε τσιμπήματα εντόμων ή σε εξανθήματα από δηλητηριώδη κισσό ή σε δέρμα που έχει ψωρίαση και θα δείτε πως μειώνουν τη φαγούρα και βοηθούν στην επούλωση.

7. Ενάντια στην ακμή

Μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας στο πρόσωπό σας στα σημεία που αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής για περίπου 10 λεπτά και να βοηθήσετε στη θεραπεία της. Καλό θα ήταν να μην ξεπλυθείτε αμέσως, ώστε να αφήσετε τα θρεπτικά της συστατικά να συνεχίσουν να λειτουργούν πάνω στο δέρμα σας.

8. Απομακρύνετε τις ψείρες των φυτών.

Θάψτε μπανανόφλουδες σε διάφορα μέρη του κήπου σας και θα δείτε ότι φοβίζουν αυτά τα παράσιτα.

9. Κόψτε μία μπανάνα σε φέτες χωρίς να την ξεφλουδίσετε

Χρησιμοποιήστε μία βελόνα για να κάνετε μικρές τρύπες σε μία μπανάνα και μετά κουνήστε την αριστερά και δεξιά. Επαναλάβετε σε όλο το μήκος της μπανάνας.

Μόλις την ανοίξετε, θα είναι ήδη κομμένη σε φέτες.

10. Στην λίπανση των φυτών

Βάλτε μερικές φλούδες σε ένα δοχείο και γεμίστε το με νερό. Οι φλούδες θα εμπλουτίσουν το νερό με θρεπτικά και όταν το ρίξετε στα φυτά σας θα λειτουργήσει σαν λίπασμα.

Σιγουρέψτε πως οι φλούδες θα είναι εντελώς καλυμμένες με νερό και πως θα απομακρύνετε τις παλιές φλούδες για να μην μουχλιάσουν. Το ιδανικό φυσικά είναι να χρησιμοποιούμε οργανικές μπανάνες, που δεν είναι ψεκασμένες με τοξικά χημικά!

Δείτε αυτές τις συμβουλές (και άλλες) στο βίντεο που ακολουθεί: 

Είναι εκπληκτικό το πώς πράγματα που συνήθως πετάμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τόσους τρόπους. Οπότε, την επόμενη φορά που θα φάτε αυτό το εκπληκτικό φρούτο, κρατήστε την φλούδα του – κάπου θα σας χρειαστεί!

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια