Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μ. πεταλούδα η Δαμασιώτη

Στην παρθενική παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Γεωργία Δαμασιώτη σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα και -εκμεταλλευόμενη και την πολύ μικρή συμμετοχή- θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει στο Παρίσι σε έναν ημιτελικό.

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 2:09.55, καταρρίπτοντας το 2:09.74 που είχε η ίδια από τις 25 Ιουνίου 2023 στη Ρώμη.

Με το χρόνο αυτό, τερμάτισε 5η στην 3η προκριματική σειρά, κατετάγη 13η (σε σύνολο 19 αθλητριών) και στις 21:45 θα έχει την ευκαιρία να κάνει άλλη μία κούρσα και να κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ.

Ταχύτερη των προκριματικών ήταν η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ με 2:06.55, με δεύτερη την Αμερικανίδα Ρέγκαν Σμιθ (2:06.99).

Related posts

Έλενα Παπαρίζου στο Μουζάκι Καρδίτσας: «Εδώ δεν είμαι η Παπαρίζου, είμαι η κόρη του Γιώργου»

Είμαι 56 ετών και χńρα. Μου ζητάει επiμоνα να βγоύμε ένας 30χρονος. Να δεχτώ;

Μουτίδου: «Δεν πıστεύω στο Θεό γι’ αuτό και δε βάφτıσα την κóρη μου»