7 Προειδοποιητικά Σημάδια στα Χέρια, που Αποκαλύπτουν σοβαρά Προβλήματα Υγείας. Μην αγνοήσετε το Νο.6!

Τα χέρια μας μπορούν να μας πουν πολλά για το τι συμβαίνει με την υγεία μας. Διάφορες αισθήσεις στις παλάμες μας και στα δάχτυλά μας, μπορεί να είναι δείκτες προβλημάτων σε άλλα μέρη του σώματος και να είναι προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοηθούν. Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από συγκεκριμένες ασθένειες ή διατροφικές ανεπάρκειες…

1. Ανεπάρκεια βιταμινών

Η αίσθηση του μυρμηγκιάσματος στα χέρια σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν παίρνετε αρκετή βιταμίνη Β1, Β6, Β12 και / ή βιταμίνη Ε. Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν πάσχετε πραγματικά από ανεπάρκεια βιταμινών, είναι να κάνετε εξέταση αίματος. Εάν η εξέταση είναι θετική, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένα κατάλληλο συμπλήρωμα βιταμινών.

2. Κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το μούδιασμα στις άκρες των δακτύλων του δεξιού χεριού, μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός πιασμένου νεύρου, αλλά μπορεί επίσης και να είναι σημάδι της καρδιαγγειακής νόσου.

3. Διαβήτης

Το τσούξιμο που συχνά ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι τα χέρια, μπορεί να είναι σημάδι της ασθένειας του διαβήτη. Ο λόγος, είναι η μειωμένη κυκλοφορία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις νευρικές απολήξεις.

4. Εξάντληση

Αν σηκώνετε τακτικά βαριά αντικείμενα ή κρατάτε τον καρπό σας σε δυσάρεστη θέση, ασκείται τεράστια πίεση στα ευαίσθητα νεύρα κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τσούξιμο στα δάχτυλα. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι ξεκούραστα. Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάστε αρκετά.

5. Προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη

Η βλάβη στη σπονδυλική στήλη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νευρικά μονοπάτια με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να εμφανίζονται στα χέρια σας. Η ενίσχυση των μυών της πλάτης με τη χρήση γιόγκα ή κολύμβησης, μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μην μένετε καθιστοί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

6. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Πολλοί άνθρωποι, αισθάνονται μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια τους όταν ξαπλώνουν και ξεκουράζουν τις αρθρώσεις τους. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μούδιασμα και πόνο και δείχνει ότι τα ειδικά νεύρα στο βραχίονα είναι κατεστραμμένα και χρειάζονται την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε τυχόν μόνιμη βλάβη.

. Ασθένεια Buerger

Εάν τα δάχτυλά σας είναι μουδιασμένα και εμφανίζονται λευκά ή ακόμα και μπλε, θα μπορούσατε να υποφέρετε από τη νόσο Buerger. Αυτή η κατάσταση, οδηγεί σε αυξανόμενη φλεγμονή των μικρών και των μεσαίων αιμοφόρων αγγείων. Συχνά είναι αποτέλεσμα του έντονου καπνίσματος και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσει και ακρωτηριασμό των άκρων, εάν ο πάσχων δεν μπορέσει να σταματήσει το κάπνισμα.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Credit: Hefty

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας