5 Θαυματουργές Ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από Χρόνιους Πόνους λόγω της Καθιστικής Ζωής

Όλοι γνωρίζουμε πως η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό. Αλλά πολλές δουλειές απαιτούν να κάθεσαι σε ένα γραφείο για μεγάλες περιόδους. Είτε είναι καλό για την υγεία, είτε όχι, είναι σημαντικό να έχουμε ένα εισόδημα, οπότε απλά το υπομένουμε και λέμε στον εαυτό μας πως έτσι είναι τα πράγματα.

Γιατί είναι κακό για το σώμα να καθόμαστε όλη την μέρα:

Με τον καιρό θα αποκτήσετε πόνους στην πλάτη και ακαμψία στην σπονδυλική. Θα μειωθεί η ικανότητά σας να τρέχετε, να αθλείστε και να γυμνάζεστε και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Ευτυχώς για σας, με μερικές απλές ασκήσεις σε καθημερινή βάση θα μπορείτε να εκμηδενίσετε τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθιστική ζωή. Με αυτές τις 5 ασκήσεις θα βελτιωθεί η ευλυγισία σας, θα νιώθετε πιο χαλαροί και θα αποφύγετε πόνους στα γόνατα και την πλάτη.

Γέφυρα γλουτών

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Μετά, σηκώστε την λεκάνη σας έτσι ώστε το σώμα σας να σχηματίζει μια ευθεία. Μετά κατεβάστε πάλι την λεκάνη. Κάντε 3 σετ από 10 επαναλήψεις. Εάν είναι πολύ εύκολο, προσθέστε ένα βάρος στους και κρατήστε το με τους μηρούς όσο κάνετε τις επαναλήψεις.

Διατάσεις του καναπέ

Μπορεί να σας δυσκολέψει στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο και μπορείτε να την κάνετε ενώ βλέπετε τηλεόραση.  Απλά βάλτε το ένα πόδι στο πάτωμα και το άλλο στον καναπέ έτσι ώστε το γόνατο να ακουμπάει την πλάτη του. Μετά τεντώστε τους κοιλιακούς και σηκώστε τον κορμό σας όρθιο. Κρατήστε αυτή την θέση για 5 λεπτά και μετά αλλάξτε πόδι.

Για μεγαλύτερη δυσκολία, μπορείτε να βάλετε το πόδι που έχετε στο πάτωμα πάνω στον καναπέ και να μετά να σηκώσετε τον κορμό σας. Θα είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή αλλά θα σας βοηθήσει πολύ.

Χαμηλό κάθισμα

Μπείτε σε στάση καθίσματος με τα πόδια στο πάτωμα, την πλάτη ίσια και τον ποπό σας όσο πιο χαμηλά γίνεται. Θα νιώσετε το τράβηγμα στα πόδια, την πλάτη και την βουβωνική χώρα.

Ταλάντωση ποδιών

Μπορεί να έχετε δει κάποιον να κάνει αυτή την άσκηση στο γυμναστήριο και να αναρωτιέστε γιατί την κάνει – είναι πολύ χαλαρωτική. Απλά κρατήστε κάτι για να ισορροπήσετε και μετά κουνήστε το πόδια σας μπροστά και πίσω όσο ψηλά γίνεται. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το κουνήσετε μπροστά και πίσω αλλά και στα πλάγια. Δοκιμάστε 20 επαναλήψεις από κάθε κίνηση.

Κρουνός πυρόσβεσης

Αυτή η άσκηση λέγεται έτσι γιατί θυμίζει έναν σκύλο που κατουράει. Για να την κάνετε, απλά καθίστε στα 4 και σηκώστε το πόδι στα πλάγια όσο ψηλά γίνεται ενώ το κρατάτε λυγισμένο. Μετά χαμηλώστε το. Αυτό είναι η μία επανάληψη.

Φυσικά, η καλύτερη άσκηση είναι να περπατάτε λίγο κάθε μισή ώρα αν και γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Οπότε αν βλέπετε πως κάθεστε για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις μερικές φορές την εβδομάδα και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Credit: theheartysoul.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας