5 Εύκολες Ασκήσεις για Όμορφη Πλάτη, που μπορείτε να κάνετε Μόνες σας στο σπίτι ΧΩΡΙΣ όργανα!

Όσοι συνεχώς εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή ή κάθεται σε γραφείο, έχουν βιώσει κατά καιρούς πόνο στη σπονδυλική στήλη. Και φυσικά, ο καθένας από εμάς θα ήθελε να έχει μια υγιή και όμορφη πλάτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να εκτελεστούν σε οποιοδήποτε μέρος, βολικό για σας. Είναι αρκετό να έχετε δίπλα σας έναν επίπεδο τοίχο.

Λαιμός και κεφάλι

Σταθείτε ενάντια στον τοίχο και αρχίστε να πιέζετε την σπονδυλική στήλη, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα σημεία. Πιέστε τον κόκκυγα, και το ανώτερο μέρος της πλάτης κρατήστε το καμπουριασμένο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον τοίχο. Σιγά-σιγά «ξεδιπλώστε» τη πλάτη στον τοίχο. Κρατήστε το λαιμό λυγισμένο. Αποφύγετε την υπερβολική έλξη του πηγουνιού προς την κλείδα. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα αισθανθείτε μια μικρή ένταση στο λαιμό.

Το άνω μέρος της σπονδυλικής στήλης

Σταθείτε ενάντια στον τοίχο, έχοντας τα χέρια σας κατά μήκος του σώματος και γυρίστε τις παλάμες προς το σώμα. Αργά σηκώστε τους αγκώνες πίσω, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, μη χαμηλώσετε τους ώμους σας και μην αγγίζετε το κάτω μέρος του βραχίονα στον τοίχο. Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Ώμοι

Σταθείτε ενάντια στον τοίχο. Τραβήξτε αργά τον αριστερό ώμο από τον τοίχο, έτσι ώστε ο τοίχος αγγίζει μόνο το εσωτερικό τμήμα της ωμοπλάτης. Ομοίως, επαναλάβετε με το δεξί σας ώμο.

Οσφυοϊερό

Σταθείτε ενάντια στον τοίχο και ελαφρώς λυγίστε τα γόνατά σας. Στη συνέχεια, λυγίστε τη πλάτη για να μεγιστοποιήσετε τη πίεση στην οσφυϊκή περιοχή. Τώρα, ισιώστε αργά τα πόδια σας, ένα τη φορά. Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τη πίεση της μέσης στον τοίχο. Για μέγιστη πρόσφυση, μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας στους γοφούς σας και να πιέσετε προς τα κάτω ελαφρά, έχοντας τα πόδια ίσια. Κάντε την άσκηση μόνο εάν δεν προκαλεί πόνο ή δυσφορία στο κάτω μέρος της πλάτης.

Κόκκυξ

Ακουμπήστε ενάντια στον τοίχο, έτσι ώστε η φτέρνα είναι σε απόσταση 35-40 cm από τον τοίχο. Ελαφρώς λυγίστε τα γόνατά σας και σιγά-σιγά πιέστε προς τα κάτω τη λεκάνη στον τοίχο. Το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης πρέπει να πιεστεί στον τοίχο, χωρίς να προκληθεί δυσφορία. Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας