11 φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τους κάλους και τις φουσκάλες στα πόδια, μέσα σε ελάχιστες ώρες

Τα καινούρια παπούτσια μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσουν φουσκάλες και εμφανίζονται σε δύο μορφές: τις ξηρές και τις υγρές φουσκάλες, που μπορούν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή. Τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς τρόπους.

Σας προτείνουμε μερικές χρήσιμες σπιτικές θεραπείες για τις φουσκάλες, αλλά συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, πριν κάνετε κάποια θεραπεία.

Πώς να θεραπεύσετε μια υγρή φουσκάλα

Αν η φουσκάλα είναι μικρή, ο ευκολότερος τρόπος για να την θεραπεύσετε, είναι να μη την αγγίζετε, και κυρίως να μην τρυπηθεί. Αλλάξτε για κάποιο χρονικό διάστημα παπούτσια, απολυμάνετε τη γύρω περιοχή με αλκοόλ ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, και καλύτερα να μη κολλήσετε κάποια ταινία-επίδεσμο. Σε 1-2 ημέρες θα περάσει.

Αν η φουσκάλα είναι μεγάλη, θα πρέπει να κάνετε μια παρακέντηση στη βάση και να πιέσετε το υγρό. Σε καμία περίπτωση μη κόψετε το δέρμα. Στη συνέχεια απολυμάνετε με αντισηπτικό, και κολλήστε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο, εάν είναι απαραίτητο.

Για όσους θέλουν να επιταχύνουν τη διαδικασία και να στεγνώσουν τη φουσκάλα, υπάρχουν μερικές απλές τεχνικές:

  • Υπερμαγγανικό κάλιο. Ξεπλύνετε τη φουσκάλα σε ένα ασθενές διάλυμα με υπερμαγγανικό κάλιο. Θα πρέπει να στεγνώσει τη φουσκάλα. Αν μία εφαρμογή δεν είναι αρκετή, επαναλάβετε.
  • Αλάτι. Κάνει και επιτραπέζιο και θαλασσινό. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 λίτρο βραστό νερό. Μπορείτε να ξεπλύνετε ή να κάνετε ποδόλουτρο.
  • Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν αντιβακτηριακή δράση. Κάντε ζεστό ποδόλουτρο με αυτά τα βότανα.

  • Αυγό. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αυγό μπορεί να θεραπεύσει κατεστραμμένο δέρμα. Σπάστε ένα ωμό αυγό και διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο. Εφαρμόστε το ασπράδι πάνω στη φουσκάλα και καλύψτε με μια ταινία-επίδεσμο. Μέσα σε μια μέρα, η φουσκάλα θα βελτιωθεί.

Πώς να θεραπεύσετε μία ξηρή φουσκάλα

Οι σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ξηρής φουσκάλας είναι αμέτρητες. Όλες έχουν στόχο να μαλακώσει η φουσκάλα και στη συνέχεια μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με μια ελαφρόπετρα ή βούρτσα πεντικιούρ. Είναι σημαντικό να θυμάστε να ενυδατώνετε έπειτα τα πόδια σας με κρέμα ποδιών.

  • Μείγμα ξίδι με νερό σε αναλογία 1:3. Εφαρμόστε πάνω στη φουσκάλα πριν τον βραδινό ύπνο και καλύψτε τη φουσκάλα με κάποιο επίδεσμο. Το πρωί θα είναι εύκολο να την αφαιρέσετε με μια ελαφρόπετρα ή λίμα.
  • Λεμόνι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνετε έναν επίδεσμο πάνω σε δέρμα που έχετε κάνει πρώτα ζεστό ποδόλουτρο μια φέτα λεμονιού. Αν το κάνετε το βράδυ, 3-4 ημέρες είναι αρκετές και έπειτα κάντε ζεστό ποδόλουτρο με αλάτι για να αφαιρέσετε τη φουσκάλα.
  • Αλόη. Κόψτε το φύλλο, εφαρμόστε πάνω στη φουσκάλα τη σάρκα της αλόης και καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη. Έπειτα από 12-24 ώρες η σκληρή φουσκάλα θα μαλώσει θα μπορεί να αφαιρεθεί.

  • Κάντε εντριβή με φυτικό λάδι σε καθαρά πόδια πριν πάτε για ύπνο. Επαναλάβετε μέχρι η φουσκάλα να αρχίζει να μαλακώνει και σταδιακά θα μειωθεί. Η μέθοδος δεν είναι η πιο γρήγορη, αλλά είναι απολύτως ασφαλής.

Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά. Οι μικρές φουσκάλες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με μια ελαφρόπετρα.

Εάν όλες οι προσπάθειες για αφαίρεση της φουσκάλας δεν φέρουν αποτελέσματα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας