10 Σημάδια-καμπανάκια που δείχνουν ότι το Σώμα σας έχει Αφυδατωθεί και Χρειάζεται επειγόντως Νερό. Μην τα Αγνοείτε!

Αν βρισκόσασταν σε ένα ερημικό νησί με νερό αλλά χωρίς τροφή, θα επιβιώνατε μέχρι και οκτώ εβδομάδες. Η κατάσταση όμως αλλάζει δραστικά χωρίς νερό και στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει περισσότερο από 5 ημέρες. Χωρίς νερό, τα όργανα αρχίζουν να χειροτερεύουν και το σώμα σιγά-σιγά πεθαίνει.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό και ο εγκέφαλος σχεδόν από 85% νερό.
Φυσικά, είναι απίθανο να βρεθούμε σε αυτήν την ακραία κατάσταση, αλλά πολλοί από εμάς υποφέρουν από διάφορες μορφές αφυδάτωσης σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω, θα μάθετε 10 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο:

1. Παθαίνετε συχνά πονοκεφάλους.

Αν πάσχετε από συχνούς πονοκέφαλους και είστε κατά τα άλλα υγιείς, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από ήπια μορφή αφυδάτωσης. Μια μελέτη από την Εφημερίδα της διατροφής διαπίστωσε ότι ακόμη και μια αφυδάτωση της τάξης του 1,36% θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει πονοκεφάλους.

2. Πάντα αισθάνεστε πεινασμένοι και ποτέ ικανοποιημένοι ακόμα κι αν έχετε φάει.

Το σώμα μας μερικές φορές βρίσκεται σε σύγχυση. Νιώθουμε πεινασμένοι και τρώμε, αλλά στην πραγματικότητα το σώμα μας φωνάζει για νερό.

3. Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα και πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας. Μπορεί να είναι το νερό το συστατικό που σας λείπει. Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της ενυδάτωσης στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και άλλων χρόνιων παθήσεων.

4. Έχετε ξηροστομία.

Σύμφωνα με το Science Daily, όταν αφυδατώνεστε, το σώμα σας επιβραδύνει την παραγωγή σάλιου, το οποίο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δυσάρεστο και ξηρό στόμα. Για αυτό, να πιείτε ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα.

5. Υποφέρετε από συχνές κράμπες.

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία σε σημαντικά ανόργανα στοιχεία και ηλεκτρολύτες στο σώμα μας. Δυστυχώς, το νιώθουμε πιο πολύ όταν υποχωρούμε στη μέση μιας συνεδρίας γυμναστικής λόγω κράμπας. Για την καταπολέμηση της κράμπας, πρέπει να παίρνουμε αρκετή πρόσληψη υγρών πριν από την εκτέλεση μιας δραστηριότητας.

6. Το δέρμα σας είναι ξηρό και χάνει ελαστικότητα του.

Πολλοί άνθρωποι επενδύουν σε ακριβές κρέμες και λοσιόν σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τη νέα εμφάνιση τους. Ωστόσο, η απάντηση στο υπέροχο δέρμα είναι ακόμα ευκολότερη… παραμένοντας ενυδατωμένη!

7. Τα ούρα σας είναι σκούρα.

Όταν είστε αφυδατωμένη, θα επισκέπτεστε το μπάνιο σας σπάνια. Κρατήστε το σωστό επίπεδο ενυδάτωσης, παρακολουθώντας το χρώμα των ούρων σας. Τα ούρα σας πρέπει να είναι καθαρά και ωχρά. Οποιοδήποτε πιο σκοτεινό χρώμα είναι ανησυχητικό. Διαβάστε περισσότερα για την πρόληψη εδώ.

8. Αισθάνεστε ζαλισμένοι όταν σηκώνεστε.

Το αίμα είναι κατασκευασμένο από σχεδόν 95% νερό, οπότε όταν αφυδατωθούμε, μειώνεται ο όγκος του αίματος. Μερικές φορές η παρενέργεια αυτού του γεγονότος είναι η αίσθηση ζάλης όταν σηκώνεστε. Σύμφωνα με την εγγεγραμμένο διαιτολόγο, Λίζα Νέλσον, αυτό οφείλεται σε πτώση της αρτηριακής πίεσης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνη. Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν να πίνετε περισσότερο νερό.

9. Αισθάνεστε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

Ο εγκέφαλος είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από νερό, επομένως δεν είναι περίεργο που δεν σκεφτόμαστε καθαρά όταν είμαστε αφυδατωμένοι. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής, μόνο 1% αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεσή και χαμηλή ενέργεια.

10. Καρδιακοί παλμούς.

Ένα από τα λιγότερο γνωστά σημάδια αφυδάτωσης είναι οι μη σταθεροί καρδιακοί παλμοί. Η εμπειρία καρδιακής παλινδρόμησης μπορεί να είναι λίγο τρομακτική, αλλά ένας από τους κύριους παράγοντες ενεργοποίησης της είναι ένας συνδυασμός αφυδάτωσης με υπερβολική ποσότητα καφεΐνης. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε συχνές αρρυθμίες ή άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια.

Credit: Shareably

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας