Σημαντικό! 4 Αναπάντεχα Σημάδια του Διαβήτη, που ακόμα και ο Γιατρός σας μπορεί να μην γνωρίζει.

Ο διαβήτης επηρεάζει περίπου 29,1 εκατομμύρια Αμερικανούς, και με τόσο πληροφόρηση στις μέρες μας οι περισσότεροι νομίζουν ότι γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για την ασθένεια. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε ότι ο διαβήτης είναι μια πάθηση που επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος. Επίσης γνωρίζετε ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητη για τη σωστή αντιμετώπισή του.

Μπορείτε ακόμη και να γνωρίζετε τα συμπτώματα του διαβήτη, όπως είναι η υπερβολική δίψα, η θολή όραση και η αδυναμία επούλωσης των πληγών και των τραυμάτων. Αυτά είναι αρκετά κοινές γνώσεις, γι’ αυτό μπορεί να αναρωτιέστε τι άλλο έχει μείνει για να μάθετε για τον διαβήτη.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά, αλλά είναι ενδεικτικά ότι κινδυνεύετε από διαβήτη.

4 απροσδόκητα συμπτώματα του διαβήτη

H ακοή σας αλλάζει

Είναι αρκετά εύκολο να κατηγορήσουμε τις αλλαγές στην ακοή εξαιτίας της γήρανσης, αλλά ο διαβήτης, επίσης μπορεί να επηρεάσει την ακοή σας και να είναι ο λόγος που συνεχώς αυξάνετε την ένταση της τηλεόρασής σας.

Μια μελέτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι η απώλεια ακοής μπορεί να προκληθεί από συμπτώματα πρώιμου διαβήτη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα στο αυτί καταστρέφονται με τον διαβήτη, με αποτέλεσμα την κακή ακοή.

Έτσι, αντί να ανεβάσετε την ένταση, ελέγξτε με το γιατρό σας τα επίπεδα του σακχάρου σας.

Η όρασή σας έχει βελτιωθεί ελαφρώς

Παράλληλα με την απώλεια ακοής, η μειωμένη όραση είναι αναμενόμενη ως μέρος της γήρανσης. Αν ξαφνικά δεν χρειάζεστε πλέον τα γυαλιά σας για να διαβάσετε κάτι, τότε ο διαβήτης θα μπορούσε επίσης να παίζει το ρόλο του σε αυτό.

Όπως αναφέρθηκε, ο διαβήτης συνήθως συνδέεται με μειωμένη ή θολή όραση, αλλά στην πραγματικότητα, η όραση μπορεί να βελτιωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο διαβήτης μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα υγρών στο σώμα και η αλλαγή μπορεί να συμπεριλαμβάνει τα μάτια σας. Τη μια μέρα μπορεί να έχετε καλή όραση και μερικές μέρες αργότερα δεν βλέπετε καλά. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην όρασή σας θα πρέπει να ελέγχονται με εξετάσεις.

Το δέρμα σας αλλάζει προς το χειρότερο

Το δέρμα μας αλλάζει με την γήρανση, αλλά αλλαγές, όπως σκούρα σημάδια στο δέρμα – ειδικά στο πάνω μέρος του λαιμού, τους αγκώνες ή τις αρθρώσεις είναι σημάδι υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται σε μια κατάσταση που ονομάζεται μελανίζουσα ακάνθωση, και τις περισσότερες φορές αυτές οι αλλαγές του δέρματος είναι αποτέλεσμα του διαβήτη. Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα συνδέεται με την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και μελανίνης, της χρωστικής ουσίας του δέρματος.

Γενικά, η απώλεια βάρους μπορεί να επιλύσει αυτές τις αλλαγές του δέρματος ή ένας δερματολόγος μπορεί να τις αντιμετωπίσει με μια τοπική αλοιφή.

Ξύνεστε συνεχώς

Μπορεί να νιώθετε κνησμό στο δέρμα σας και νιώθετε ελάχιστη ανακούφιση. Ο διαβήτης επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος, που συμβάλλει στην ξηρότητα και την φαγούρα του δέρματος. Αν οι ενυδατικές κρέμες δεν βοηθούν στη φαγούρα, τότε πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου σας.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα συμπτώματα του διαβήτη δεν οδηγούν σε άμεση διάγνωση, είναι ενδεικτικά ότι ο διαβήτης είναι προ των πυλών, και θα πρέπει να υιοθετήσετε συνήθειες ενός υγιεινού τρόπου ζωής για να το προλάβετε.

Credit: Theheartysoul

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας