Παίρνετε το Κινητό σας Τηλέφωνο μαζί σας όταν πάτε Τουαλέτα; Τεράστιο Λάθος… Δείτε ΤΙ Μπορεί να Πάθετε!

Τη σήμερον ημέρα, κανείς δεν μπορεί να αποχωριστεί το κινητό του τηλέφωνο ούτε στιγμή. Όλοι έχουν την τάση να το παίρνουν μαζί τους παντού. Στο σχολείο, στο πάρκο, στο μανάβικο, στον κινηματογράφο, ακόμη και στο μπάνιο.

Εάν είστε ένας από αυτούς που παίρνετε το κινητό σας στο μπάνιο, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Ο λόγος, δεν είναι ότι υπάρχει κίνδυνος το κινητό να πέσει μέσα στη λεκάνη, αλλά είναι θέμα υγιεινής. Εάν παίρνετε το κινητό σας στο μπάνιο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσετε μικρόβια όπως για παράδειγμα σαλμονέλα. Επίσης, εάν σκουπιστείτε και έπειτα πιάσετε το κινητό σας, χωρίς να έχετε πλύνει πρώτα τα χέρια σας, θα αφήσετε τα μικρόβια να κάνουν πάρτι επάνω στο τηλέφωνό σας.

Τα βακτήρια, λατρεύουν να πηγαίνουν στις ζεστές επιφάνειες, οπότε το κινητό σας τηλέφωνο φαντάζει το ιδανικό μέρος για αυτά.
Το ίδιο συμβαίνει και με την οδοντόβουρτσα, για αυτό είναι καλό να τοποθετείτε την οδοντόβουρτσά σας μακριά από την τουαλέτα ή μέσα σε ένα ντουλάπι.

Επιπρόσθετα, μην ακουμπάτε το κινητό σας τηλέφωνο πάνω στο ρολό χαρτιού τουαλέτας και οπωσδήποτε να πλένετε τα χέρια σας απευθείας μετά την επαφή με ζαχαρούχα τρόφιμα.

Τέλος, πάντοτε να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι, καθώς τα μικρόβια εκσφεντονίζονται παντού.

Καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι τα είδη βακτηρίων που υπάρχουν στο μπάνιο σας είναι πολύ επικίνδυνα.

Η σαλμονέλα είναι ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης, που προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Εάν τα βακτήρια κολλήσουν στο τηλέφωνό σας και έπειτα πιάσετε το φαγητό σας, πιθανόν να αρρωστήσετε.

Η E. Coli, είναι μία λοίμωξη που εμφανίζεται με την επαφή με περιττώματα και κόπρανα ανθρώπων ή ζώων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή νεφρική ανεπάρκεια και να οδηγήσει στο θάνατο.

Το C. Difficile, είναι ένα από τα πιο κοινά μικρόβια που μπορούμε να βρούμε σε μια τουαλέτα. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν από διάρροια μέχρι θανατηφόρο φλεγμονή του παχέος εντέρου.

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας