Δείτε ΤΙ θα συμβεί στον Εγκέφαλό σας, αν κάθε μέρα τρώτε ένα Αγγουράκι Τουρσί για έναν Μήνα. Δεν Φαντάζεστε!

Οι λάτρεις του τουρσί μπορούν να χαρούν και να φάνε όσα αγγουράκια τουρσί θέλουν, καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα! Όμως δεν ωφελούν μόνο τα τουρσιά, αλλά όλες οι τροφές και τα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση. Έτσι, την επόμενη φορά που ua λαχταρήσετε ένα τραγανό και αλμυρό σνακ, φάτε μερικά τουρσιά.

Πιθανόν να αναρωτιέστε πώς ακριβώς ένα τουρσί μπορεί να κάνει τη ζωή σας καλύτερη και η εξήγηση για το σκοπό αυτό μπορεί να βρεθεί σε μια σειρά από σχετικά νέες μελέτες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Σε μια μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά, διαπιστώθηκε ότι τα βακτήρια που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη χημεία του εγκεφάλου μας και τη συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι τα τρισεκατομμύρια βακτήρια στο έντερο μας μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Επιπλέον, οι ερευνητές στο Κολέγιο William και Mary διαπίστωσαν ότι οι νεαροί ενήλικες που έτρωγαν μια διατροφή πλούσια σε ζυμωμένα τρόφιμα, όπως kimchi, λάχανο τουρσί, άλλα τουρσί λαχανικά, κεφίρ, kombucha και άλλα, παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα κοινωνικού άγχους από όσους δεν έτρωγαν τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση. Σύμφωνα με τον Matthew Hilimire, βοηθό καθηγητή στο τμήμα της ψυχολογίας, τα ζυμωμένα τρόφιμα είχαν «αγχολυτική δράση» στους συμμετέχοντες, που σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι μειώνεται το άγχος.

Τα ευρήματα των δύο αυτών μελετών μπορούν να συνδεθούν, επειδή οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μια σημαντική πηγή προβιοτικών, που συμβάλουν στην τόνωση της ανάπτυξης των υγιών, ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο μας. Αυτό σημαίνει ότι τα τουρσιά και άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να κάνουν θαύματα στην εξισορρόπηση των βακτηρίων που βρίσκονται στο πεπτικό μας σύστημα. Με τη σειρά τους, αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική διάθεση και την κατάσταση του νου μας, διότι γνωρίζουμε πλέον ότι η υγεία του εντέρου μας είναι απαραίτητη για τη συνολική ψυχική υγεία και την ευεξία μας.

Η σχέση εγκεφάλου-εντέρου βασίζεται σε αυτή τη βασική αρχή: ένα υγιές στομάχι και εγκέφαλος οδηγεί στη σταθερότητα της διάθεσης και ως εκ τούτου σε λιγότερο άγχος, κατάθλιψη, και ευερεθιστότητα. Τρώγοντας περισσότερα τρόφιμα ζύμωσης μπορείτε μπορείτε να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία και να βελτιώσετε τη κοινωνική σας ζωή. Θα αισθανθείτε λιγότερο ντροπαλοί, αμήχανοι ή αγχωμένοι κοντά σε άλλους, και αυτό είναι θετικό.

Η έρευνα σε ζυμωμένα τρόφιμα είναι σε εξέλιξη και οι επιστήμονες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να βοηθήσουν τη θεραπεία των διαταραχών άγχους με άλλους τρόπους εκτός από φαρμακευτική αγωγή.

Credit: Sun-gazing

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας